Ich habe seit 3 Jahren das Vorgängermodell von BEEM mit 15 bar. Die kleine Maschine hat mir bis heute gute Dienste geleistet, jedoch hat die Pumpleistung nachgelassen und sehr fein gemahlener Espresso ließ sich nicht mehr verwenden. Ich musste zuletzt dem Mahlgrad reduzieren, was auf Dauer keine Lösung ist. Also das Nachfolgemodell mit der 20bar Pumpe gekauft, diesmal von Klarstein (und wieder in rot) . Optisch ist die Maschine identisch mit dem Vorgänger von BEEM oder der 15bar Variante von Klarstein. Unterschiede: 1. Es läuft kein Überdruckablasswasser mehr neben die Auffangschale, was reinläuft ist auch sehr viel weniger geworden, sehr gut. 2. Die Pumpe ist deutlich stärker, selbst der sehr harte und deswegen sehr fein mahlende Blue Mountain wird jetzt problemlos gebrüht. 3. Die Lautstärke ist in etwa gleich geblieben, ohne Druck etwas lauter, unter Druck etwas leiser, ist o.k. Wenn die Maschine fest steht, bleiben die Vibrationen absolut im Rahmen, es wandern keine Tassen weg o.ä. 4. Der Ein/Aus-Schalter ist nun ein Taster (zum Ausschalten länger als 3s drücken), die Maschine schaltet sich nach 30min von selbst aus, auch ein Fortschritt. Geblieben ist die sehr kurze Aufheizzeit von 45s, es gibt im Wasserdurchlauf kein Aluminium. Die Warmhalteplatte hat keine eigene Heizung, es dauert lange, bis es oben warm wird. Deswegen und auch aus Zeit- und Energiespargründen mache ich es so: Ich spüle vor dem ersten Espresso den leeren Siebträger in die Espressotasse, entleere den Siebträger (kurzer Schwenk über der Spüle), mahle den Kaffee direkt in den heißen Träger, dann an die Maschine, die nun ebenfalls warme Tasse entleere ich vom Spülwasser und brühe den Kaffee. Dadurch sind Siebträger und Tasse beide vorgewärmt und der Espresso ist optimal heiß. Was man noch verbessern könnte wäre die Art der entstehenden Crema. Es wird durch ein sehr feines Sieb im Siebträger Luft zugemischt, wodurch reichlich Schaum erzeugt wird, eine echte ölige Crema ist was anderes. Der Kaffe schmeckt jedoch sehr gut, guten Kaffee und enthärtetes Wasser vorausgesetzt. Als Mühle steht bei mir eine Graef daneben. Die Milchschaumfunktion habe ich nie benutzt, ich trinke fast nur Espresso und ab und zu mal einen Americano. Ich kann die Maschine für jeden empfehlen, der eine günstige und robuste kleine Siebträgermaschine sucht. Anmerkung: Ich habe die alte BEEM zerlegt. Das Innere sieht nach 3 Jahren Betrieb noch fast wie neu aus. Ich werde den Überdruckablass so modifizieren, daß nichts mehr daneben läuft (die Neue hat das Problem nicht mehr) und wegen dem Pumpendruck mal gründlich entkalken (habe ich wegen dem Brita-Wasser nie gemacht, war evtl. ein Fehler).
Minulla on ollut edellinen BEEM-malli 15 baarilla 3 vuotta. Pieni kone on palvellut minua hyvin tähän päivään asti, mutta pumpun teho on heikentynyt ja erittäin hienoksi jauhettua espressoa ei voi enää käyttää. Jouduin äskettäin vähentämään jauhatusastetta, mikä ei ole pitkäaikainen ratkaisu. Joten ostin seuraajamallin 20 baarin pumpulla, tällä kertaa Klarsteinilta (ja jälleen punaisena). Visuaalisesti kone on identtinen BEEM:n edeltäjän tai Klarsteinin 15 baarin version kanssa. Erot: 1. Tippakaukalon vierestä ei enää virtaa ylipainetyhjennysvettä, sisään valuva on myös vähentynyt, erittäin hyvä. 2. Pumppu on huomattavasti vahvempi, jopa erittäin kova ja siksi erittäin hienoksi jauhettu Blue Mountain voidaan nyt valmistaa ilman ongelmia. 3. Äänenvoimakkuus on pysynyt suunnilleen samana, hieman kovempi ilman painetta, hieman hiljaisempi paineella, on ok. Jos kone on paikallaan, tärinät pysyvät ehdottomasti rajoissa, kupit eivät liiku jne. 4. On/ off -Switch on nyt painike (paina yli 3s sammuttaaksesi), kone sammuu itsestään 30min kuluttua, myös askel eteenpäin. Jäljelle on jäänyt erittäin lyhyt 45 sekunnin lämmitysaika, vesivirtauksessa ei ole alumiinia. Lämmityslevyssä ei ole omaa lämmitysjärjestelmää, kestää kauan ennen kuin kansi lämpenee. Siksi teen sen näin, ja myös ajan- ja energiansäästösyistä: Huuhtelen tyhjän portafilterin espressokuppiin ennen ensimmäistä espressoa, tyhjennän portasuodattimen (käännä pesualtaan yli), jauhaan kahvin suoraan kuumaan portafilteriin , sitten koneeseen , tyhjenn nyt lämpimän kupin huuhteluvedestä ja keitän kahvin. Tämän seurauksena portafilter ja kuppi esilämmitetään ja espresso on optimaalisesti kuuma. Mitä voitaisiin vielä parantaa, olisi tuotetun creman tyyppi. Portafilterissä ilma sekoitetaan erittäin hienon siivilän läpi, joka muodostaa runsaasti vaahtoa, aito öljyinen crema on jotain muuta. Kahvi kuitenkin maistuu erittäin hyvältä, jos sinulla on hyvä kahvi ja pehmeä vesi. Graef seisoo vieressäni myllynä. En koskaan käyttänyt maitovaahtotoimintoa, juon melkein vain espressoa ja satunnaista Americanoa. Suosittelen konetta kaikille, jotka etsivät halpaa ja tukevaa pientä portafilter-laitetta. Huomautus: Purin vanhan BEEMin. Sisustus näyttää edelleen lähes uudelta 3 vuoden käytön jälkeen. Muokkaa ylipaineen viemäriä niin, että mitään ei läiky (uudessa ei ole enää ongelmaa) ja kalkinpoiston perusteellisesti pumpun paineen takia (en koskaan tehnyt sitä Britan veden takia, se saattoi olla virhe).