Täydellisen jääkaapin löytäminen Klarsteinilta

Jääkaappi huolehtii luotettavasti tuoreista elintarvikkeista ja viileistä juomista kaikkina kellonaikoina vuosien ajan. Mutta sinkkutalous tarvitsee erilaisen laitteen kuin neljän hengen perhe. Tämä opas kertoo, kenelle minkäkin kokoinen jääkaappi sopii, mitä toimintoja tarvitaan ja mitä muuta tulee ottaa huomioon, kun haluaa ostaa jääkaapin.

Erilaiset jääkaapit

Jos haluat ostaa jääkaapin, selvitä ensin muutama perusasia. Aivan ensiksi: haluatko integroitavan vai vapaana seisovan mallin? Vapaana seisovat jääkaapit ovat suositumpia, sillä ne ovat nopeasti käyttövalmiita ilman erillistä asennusta. Jos jääkaappi on vapaasti seisova, visuaalisesti miellyttävä malli on ihanteellinen. Onneksi nykyisin on paljon laitteita, jotka eivät näytä perinteiseltä valkoiselta jääkaapilta. Joissain malleissa on jopa erityinen pinta, johon voi kirjoittaa, ja jonka voi taas pyyhkiä jälkiä jättämättä puhtaaksi.

Seuraava tärkeä kysymys: tulisiko sen olla pakastelokerollinen jääkaappi vai jääkaappi, jossa ei ole pakastelokeroa? Pakastelokero on epäilemättä käytännöllinen, jos haluaa säilyttää elintarvikkeita tai väkeviä alkoholijuomia pidempiä aikoja. Jos se ei ole suunnitelmissa tai omistaa erillisen pakastimen, pakastelokeroton jääkaappi on hyvä valinta, sillä laitteet, joissa ei ole pakastinosaa, kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa.

Kun nämä perusasiat on selvitetty, on aika valita sopivan kokoinen jääkaappi. Jääkaapin koko ilmoitetaan litroissa. Yhden hengen talouksiin sopii täydellisesti 100 litran jääkaappi (ilman pakastinta). Useamman henkilön talouksiin lasketaan ylimääräiset 50 litraa lisähenkilöä kohden. Siten viisihenkinen perhe tarvitsee 300 litran jääkaapin ja sen lisäksi pakastimen. Alle 50 litran jääkaapit lasketaan pieniin jääkaappeihin. Tällaiset pienjääkaapit sopivat erinomaisesti välipalojen ja juomien säilyttämiseen. Lisäksi ne ovat usein ulkomitoiltaan kapeampia kuin klassiset jääkaapit.

Hyvä tietää: suurempi laite kuluttaa yleensä enemmän sähköä. Siksi ei ole suositeltavaa ylittää tarvittavaa kapasiteettia liikaa. Lopulta kuitenkin ratkaisee, miten laitetta käytetään. Esimerkiksi suuria ostoksia tekevä ei tule toimeen pienellä jääkaapilla ja tarvitsee enemmän tilaa. Juomien ja lihan säilytykseen on erityisiä laitteita.

Mitä muuta minun pitää ottaa huomioon jääkaappia ostaessani?

Tilavuuden sekä pakastelokeron olemassaolon lisäksi on olemassa muutama muu ratkaiseva seikka. Nämä ovat:

  • Käyttöääni (kerrottu desibeleissä, lyhennetty dB). Jos jääkaappi sijoitetaan esimerkiksi toimistoon työpöydän alle, kompressorin ääni saattaa häiritä. Mitä vähemmän desibelejä, sitä hiljaisempi laite.

  • Energiatehokkuusluokka (A–G). Vuosittainen energiankulutus on tärkeää, sillä jääkaappi on päällä 24 tuntia vuorokaudessa, mikä näkyy myös sähkölaskussa. Tehokkuusluokka kertoo, toimiiko laite taloudellisesti vai ei.

Älä jää Klarsteinin tarjouksista paitsi ja inspiroidu jääkaappiemme innovatiivisista designeista, etsitpä sitten pakastelokerollista jääkaappia, pakastelokerotonta jääkaappia tai minijääkaappia. Saatavana on myös korkealaatuisista materiaaleista valmistettuja amerikkalaistyylisiä pakastimia, vapaasti seisovia pakastimia tai integroitavia jääkaappeja. Lisäksi tarjoamme kaikille Klarstein-jääkaapeille kaksivuotisen takuun ja maksuttoman, 60 päivän palautusoikeuden.

Jääkaapit – usein kysyttyä

Kuinka suuri jääkaapin tulisi olla?

Välipala-, juoma- tai minijääkapin kooksi riittää 40–60 litraa. Sinkkutalouteen riittää 100 litran jääkaappi. Useamman henkilön talouksiin lasketaan ylimääräiset 50 litraa jokaista lisähenkilöä kohden.

Kuinka paljon sähköä jääkaappi kuluttaa?

Jääkaapit ovat jatkuvassa käytössä ja kuluttavat jatkuvasti sähköä. Pakastelokerollinen jääkaappi kuluttaa aina enemmän sähköä kuin jääkaappi, jossa ei ole pakastelokeroa. Myös lämpötila-asetukset vaikuttavat sähkönkulutukseen. Valmistaja/kauppias ilmoittaa jääkaapin vuosittaisen sähkönkulutuksen. Mitä korkeampi energialuokka, sitä taloudellisempi laite on.

Mikä energialuokka on paras jääkaappien kohdalla?

Energialuokat (A–G) on merkitty värein. A on tehokkain luokka ja se on merkitty vihreäksi. G on vähiten tehokas luokka ja se on merkitty punaiseksi. Tämä uusi luokittelujärjestelmä ei enää sisällä luokkia A+–A+++, ja sen tarkoitus on tehdä energiaa säästävien laitteiden ostosta läpinäkyvämpää.
Ylös