14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Lämmittimet


Minkälaisia lämmittimiä on olemassa?

Lämmittimet ovat etenkin kylminä vuodenaikoina välttämättömiä takaamaan miellyttävän ja suojaavan lämmön. Joissain huoneissa ja rakennuksissa ei ole kiinteää ja pysyvästi asennettua lämmitysjärjestelmää, tai ne eivät ole tarpeeksi tehokkaita. Siinä tapauksessa siirrettävät lämmityslaitteet ovat pelastava ratkaisu, jotta koti pysyy kuivana ja lämpimänä. On olemassa erilaisia, eri käyttötarkoituksiin sopivia lämmitinmalleja, jotka vakuuttavat lämmitystehonsa lisäksi myös innovatiivisella teknologialla, miellyttävällä designilla ja ainutlaatuisuudella. Modernit, siirrettävät lämmittimet voivat lämmittää huoneen tehokkaasti ja saada aikaan lämpimän hyvän olon ilmaston.

Lämmittimet voivat välittää lämpöä monin eri tavoin, minkä perusteella ne erotetaan toisistaan. Lämmittimet voidaan jakaa konvektorilämmittimiin, sähkökäyttöisiin lämpöpuhaltimiin ja infrapunalämmittimiin. Konvektorilämmittimet siirtävät lämpöä huoneen kylmään ilmaan. Huoneilma virtaa lämmittimeen, jossa konvektorit lämmittävät sen, minkä jälkeen ilma virtaa taas huoneeseen laitteen yläosasta kohti kattoa, josta se virtaa taas vastakkaisia seiniä pitkin alas. Syntyy virtausliike, joka saa kylmän ilman virtaamaan laitteen sisään alhaalta ja muodostaa ilmankierron huoneessa. Ilmankierron ansiosta huone lämpenee nopeasti.

Lämpöpuhaltimen vastus on usein paljasta rautalankaa tai keramiikkaa, jotka ovat suhteellisen kestäviä materiaaleja. Lämpöpuhaltimissa on lisäksi tuuletin, joka tuottaa ilmavirran moottorin avulla. Huoneilma imeytyy ilmarakojen kautta laitteeseen, jonka sisällä se kuumenee, minkä jälkeen tuuletin puhaltaa lämpimän ilman huoneeseen.

Infrapunalämmitin puolestaan ei lämmitä ilmaa, vaan se lämmittää lämpösäteilyn avulla suoraan säteilyn kohteena olevat ihmiset ja asiat, jotka lämmettyään puolestaan päästävät lämpöä ympäristöönsä. Luonnollinen esimerkki säteilylämmöstä on aurinko, ja perinteinen esimerkki lämmittimestä on kaakeliuuni. Infrapunalämmittimet voivat tuottaa lämpöä tai lämpöenergiaa pidemmän matkan päähän, eivätkä ne aiheuta juuri lainkaan ilmankiertoa huoneessa.

Millainen lämmitin on minulle oikea vaihtoehto?

On olemassa erilaisia lämmityslaitteita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Jos haluat ostaa siirrettävän lämmittimen, sinun tulee etukäteen selvittää, mihin tarkoitukseen se tulee ja missä laitteen tulisi lämmittää ympäristöä, esineitä tai ihmisiä.

Viehättävästi muotoillut konvektorilämmittimet sopivat myös hieman suurempien huoneiden lämmittämiseen ja voivat lämmittää huoneen erittäin nopeasti ja tehokkaasti. Useimmissa laitteissa on vielä tehokkaampaa käyttöä varten ajastin, jolla lämmitysjaksot voidaan suunnitella minuutin tarkkuudella. Sähkökäyttöiset lämpöpuhaltimet puolestaan vakuuttavat erittäin joustavalla käytöllään. Ne ovat valikoiman pienikokoisimpia ja kevyimpiä laitteita. Ne eivät vaadi asennusta ja lämmittävät huoneilman nopeasti. Puhallusäänet ja laitteen aiheuttama ilmavirta voivat kuitenkin tuntua epämiellyttäviltä. Tässä kuvaan tulevat infrapunalämmittimet, sillä ne pystyvät lämmittämään huoneen ilman turhaa melua ja pölyä. Ne ovat siten erittäin kiehtova vaihtoehto erityisesti allergikoille. Lämpösäteily on myös terveyttä edistävää ja miellyttävää ihmisen elimistölle. Modernin designin ohella ne vakuuttavat myös ominaisuudellaan voida lämmittää esineet, seinät ja lattiat, mikä voi ehkäistä homeen muodostumista.

Näiden laitetyyppeihin liittyvien ominaisuuksien lisäksi on kiinnitettävä huomiota muihin kriteereihin, kuten energian lähteeseen, wattitehoon, lämmitysjärjestelmän tyyppiin, energiankulutukseen ja tehokkuuteen. Varsinkin jos lämmitin asetetaan näkyvään paikkaan, laitteen optinen muotoilu ja sopiminen asuinympäristöön sekä lämmittimen säteilemä tunnelma ovat tärkeässä roolissa. Klarsteinilla on laaja valikoima esteettisesti viehättäviä, moderneja lämmittimiä. Myös toimintojen määrä ja erityiset varusteet, kuten kaukosäädin, LED-valaistus, lämpötilansäädin, jäätymisen esto tai lapsilukko ovat usein ratkaisevia tekijöitä.

Tiesitkö, että fiksulla lämmittimellä voit säästää silkkaa rahaa?

Useimmat meistä tietävät tärkeimmät energiansäästövinkit: 1. 10 minuutin tuuletus täysin avonaisella ikkunalla kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin neljän tunnin tuuletus kipatulla ikkunalla. 2. Käytä lämpötilansäädintä ihanteellisen lämpötilan säätämiseen. 3. Tiivistä ja eristä ikkunat optimaalisesti. Vain harva kuitenkin tietää, että jos huonelämpötilaa lasketaan asteella, se säästää 5–10 prosenttia energiaa – ja lisäksi n. 200 kg hiilidioksidipäästöjä. Se on hyväksi kukkarolle ja auttaa ilmastonsuojelussa.

Tiesitkö, että infrapunalämmittimet ovat lämmitinmaailman kameleontteja?

Infrapunalämmittimet ovat todellisia ihmeidentekijöitä, mitä tulee sisustukseen sopeutumiseen. Syy siihen on se, että niitä on saatavilla monissa erilaisissa malleissa. Ne voivat levittää lämpöä huoneeseen suhteellisen yleisenä, vapaasti seisovana, siirrettävänä lämmittimenä. Toisaalta nykyisin on tarjolla myös malleja, jotka on valmistettu hienosta lasista tai luonnonkivestä, tai jotka on maalattu taiteellisesti. Jos katsot tarkasti, jopa jotkut peilit voivat osoittautua infrapunalämmittimiksi.

Ylös