Keittiövälineet
- Keittiövälineiden osto
- Hyödyllisiä keittiön apureita kaikissa muodoissa
- Mihin tarkoituksiin erilaisia välineitä käytetään?
- Mihin minun pitää kiinnittää huomiota keittiövälineitä ostaessani?
- Keittiövälineiden
ostosta usein kysytyt kysymykset
Ruoanlaittoa tai leivontaa, leikkaamista, sekoittamista tai säilytystä: sopivilla välineillä keittiön askareet käyvät paljon helpommin. Perusvarustuksesta erityisten patonkipeltien kautta raviolimuotteihin - valikoima on valtava. Mitä oikeasti tarvitset, riippuu ruoanlaittotavoistasi, henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja kotitaloutesi koosta.
Hyödyllisiä keittiön apuvälineitä kaikissa muunnelmissa
Puukauhat, paistinlastat, keittokauhat ja vispilät kuuluvat joka keittiön perusvarustukseen. Ennen kuin varsinainen ruoanlaitto voi alkaa, ainekset tulee valmistella. Kulhon, siivilän, vaa'an ja mitta-astioiden lisäksi tärkeitä ovat ennen kaikkea sopivat veitset. Sinulla on hyvä olla myös raastin, keittiösakset ja purkinavaaja - samoin kuin paistovuokia ja uuniastioita, pannuja ja kattiloita.
Myös elintarvikkeiden hygieeniset säilytysolosuhteet kuuluvat välttämättömiin keittiötarpeisiin. Ei aivan välttämättömiä, mutta silti erittäin hyödyllisiä, ovat sellaiset asiat kuin kuorimaveitsi, valkosipulipuristin, jäätelökauha tai erityinen kauha spagetille ja muulle pastalle. Olivatpa ne sitten metallia tai muovia, puuta tai lasia: ruoanlaittovälineet, kulhot ja astiat koostuvat erilaisista materiaaleista, ja niissä on vastaavasti erilaisia ominaisuuksia.
Mihin tarkoituksiin erilaisia välineitä käytetään?
Aina käyttötarkoituksesta riippuen keittiövälineitä käytetään pöydällä, liedellä, työskentelytasolla, jääkaapissa tai uunissa. Siinä missä perusvälineitä, kuten kulhoja tai uuniastioita, käytetään hyvin monipuolisesti, sellaiset välineet kuin kaulimet, mittalusikat tai morttelit ja niiden survimet on suunniteltu hyvin täsmällisiin käyttötarkoituksiin. Keittiövälineiden, joita käytetään pinnoitetuilla pannuilla, pitäisi olla puisia tai muovisia, jotta ne eivät vahingoita pannua.
Tehokasta työskentelyä varten on suositeltavaa sijoittaa tärkeimmät välineet mahdollisimman helposti käden ulottuville. Esimerkiksi puukauhat ja paistinlastat kuuluvat lieden ääreen eivätkä perimmäiseen laatikon nurkkaan. Veitsitukille ja leikkuulaudalle sen sijaan löytyy ihanteellinen paikka suoraan työskentelytasolta. Sellaiset keittiövälineet, joita käytät vain satunnaisesti, voit sen sijaan laittaa kaikessa rauhassa säilöön keittiön kaappiin.
Mihin minun pitää kiinnittää huomiota keittiövälineitä ostaessani?
Haluaisitko ostaa keittiövälineitä? Parasta on pohtia etukäteen, mitä tarvitset. Jos esimerkiksi leivot vain harvoin, et välttämättä tarvitse viittä erilaista paistovuokaa, ja jos sinulla on vain vähän tilaa ruokavarastoille, on hyvä valita pinottavia lasipurkkeja. Jos laitat mielelläsi ruokaa ja kokeilet jatkuvasti kaikkea uutta, voit laajentaa varustustasi ajan myötä. Teepulloja tai aamiaistarjottimia, tarjoiluvaunuja, lastenastioita tai japanilaisia veitsiä - oikeilla varusteilla teet ruoanlaitosta tuplasti hauskempaa.
Viimeinen vinkki: ajattele ostopäätöstä tehdessäsi aina myös työvaivaa. Mitä sileämpiä ja moitteettomampia keittiövälineesi ovat, sitä helpompaa ja nopeampaa niiden puhdistus on.