14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Tuulettimet


Tuulettimet

Lämpötilojen noustessa voi alkaa tuntua siltä kuin ilma olisi jämähtänyt paikoilleen, ja silloin täytyy pitää pää kylmänä! Ilmastoinnin asentaminen huoneeseen ei kuitenkaan aina ole mahdollista, minkä lisäksi se voi käydä varsin kalliiksi. Tukalan kuumuuden voi kuitenkin torjua tehokkaalla tuulettimella. Olipa kyse sitten edullisista tuulettimista tai korkealuokkaisesta laitteistosta, niin sisätiloihin on aina mahdollisuus tuoda tuulahdus raikasta ilmaa, olipa kyse sitten kodista tai toimistosta.

Oikea tuuletin joka tarkoitukseen

Tuulettimia on saatavilla useissa eri malleissa niiden käyttötarkoituksesta riippuen; ne voivat erota toisistaan muotonsa, tehokkuutensa tai käyttötapansa puolesta. Suurin osa tuulettimista perustuu roottoriteknologiaan, joka vetää ympärillä olevaa ilmaa luokseen ja liikuttaa sitä. Tätä teknologiaa hyödynnetään pöytätuulettimen, tornituulettimen ja lattiatuulettimen tapaisissa edullisissa tuulettimissa. Huomattava poikkeus tuuletinten maailmassa on kuitenkin Klarsteinin oma myStream-tuuletin. Kyseessä on roottoriton tuuletin, joka kiinnittää huomion muutoinkin kuin vain innovatiivisen muotoilunsa ansiosta. Varomattomuus voi johtaa vaarallisiin tilanteisiin terävien roottorien kanssa, erityisesti lasten ja lemmikkieläinten ollessa kyseessä. Tämän vuoksi roottoriton teknologia toimii erityisen hyvin näissä tilanteissa, sillä tällöin loukkaantumisriski vähenee huomattavasti.

Jalustatuuletin

Jalustalla varustettu lattiatuuletin on yleisin toimistojen, myymälöiden ja jopa kotien tuuletinmalli. Sen etuina ovat helppo koottavuus ja käytettävyys. Tätä tuuletinta voi käyttää käytännössä kaikkialla ilman suurempia ongelmia. Tämän klassikkomallin erottaa muista tuulettimista sen kookas jalusta, jonka ansiosta itse tuuletin sijaitsee n. 1,1-1,4 metrin korkeudella. Tuuletin on jossain määrin säädettävissä käyttäjän toiveiden mukaisesti. Tuulettimen ympärillä on usein metallikehikko, jonka tarkoituksena on estää roottoreita joutumasta kosketuksiin minkään muun kuin ilman kanssa. Lattiatuulettimien roottorit ovat usein kooltaan noin 40-50 cm, minkä ansiosta ne kykenevät siirtämään huomattavasti enemmän ilmaa kuin pienemmät pöytätuulettimet. Tämän ansiosta ne sopivat hyvin kookkaampiin huoneisiin. Tehokkuutensa vuoksi ne kannattaa asettaa hieman kauemmas ihmisistä, jotta ne eivät kylmentäisi ilmaa liikaa. Laadukkaat mallit tekevät kuitenkin paljon muutakin kuin vain kierrättävät ilmaa. Automaattisen pyörimisen lisäksi jotkin nykyaikaiset lattiajalustatuulettimet voivat erittää viileää vesihöyryä. Neste säilytetään sisäänrakennetussa vesitankissa, josta tuuletin levittää sitä hiljalleen. Tämä viilentää ilmaa tehokkaammin sekä tarjoaa muitakin etuja. Ilmankosteuden lisääntyminen estää pölyn ja siitepölyn leijailun, sillä hienojakoiset vesipisarat pitävät ne maassa. Tämä on erityisen hyvä asia allergikoille, jotka voivat täten hengittää vapaammin.

Lattiatuuletin

Joissain tapauksissa lattiatuuletin saattaa olla optimaalinen vaihtoehto. Sen muoto on pelkistetty ja se on varsin tehokas pieneen kokoonsa nähden. Roottorin mittasuhteet ovat samat kuin jalustatuulettimen, mutta minimalistinen rakenne tehostaa tuuletusta. Tätä tuuletinta voi suunnata ja säätää mielensä mukaisesti. Tämän ansiosta se on erittäin monikäyttöinen ja joustava.

Pöytätuuletin

Kompakti pöytätuuletin tuo viileää ilmaa pieniin huoneisiin ja suoraan työpaikalle. Pienemmän käyttöetäisyyden ansiosta sen ilmavirta ei häiritse ihmisiä, minkä lisäksi se kuluttaa vähemmän virtaa. Rakenteeltaan pöytätuuletin on hyvin samanlainen kuin lattiatuuletin, mutta se on huomattavasti pienempi ja matalammalla. Pöytätuuletin voi yleensä kääntyä eteen ja taakse automaattisesti levittääkseen raikasta ilmaa suuremmalle alueelle. Mallista riippuen roottorien nopeutta voi säätää asteittain tai kokonaan portaattomasti. Hintansa suhteen ne ovat myös verrattain edullisia tuulettimia.

Tornituuletin

Tornituuletin tai pylvästuuletin eroaa muista tuulettimista käyttötapansa sekä erityisesti rakenteensa puolesta. Ne muistuttavat enemmän ilmastointilaitetta kuin tuuletinta, sillä sen roottorit eivät ole näkyvissä. Tämä kuitenkin johtuu siitä, että ne on ympäröity suojakuorella. Tuulettimen akseli on kohtisuorassa suunnassa ilmavirtaan nähden ja ulottuu kuoren alaosasta aina sen yläosaan saakka. Jalustatuulettimesta poiketen tämän tuulettimen ilmavirran suunta ei ole säädettävissä, mikä tekee sen käytöstä vähemmän joustavaa. Tämä tuuletin kykenee kierrättämään huomattavasti enemmän ilmaa kuin muut tuulettimet. Tämä lisäteho kuitenkin tarkoittaa myös suurempaa äänenvoimakkuutta. Jos tuulettimen on tarkoitus olla hiljainen, niin muut tuuletintyypit ovat parempia vaihtoehtoja. Tämä tuuletin sopii parhaiten avoimiin toimistotiloihin tai vastaaviin avariin paikkoihin.

Tuuletuskonetta hankkiessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat

Eri laitemallien suuri malli ei tarkoita, että itselle sopivan löytäminen olisi helppoa Eri rakennetyypit, innovatiivisten ominaisuuksien kirjo sekä eri hintaluokat kuitenkin varmistavat sen, että jokaisen tarpeisiin sopiva tuuletin on taatusti olemassa. Hakua voi helpottaa muutaman kriteerin avulla. Nykyisin tuulettimissa on usein esimerkiksi tarjolla kätevä kauko-ohjaus, jonka ansiosta laite on säädettävissä etäältä käsin. Tästä voi olla runsaasti hyötyä suuremmissa tiloissa, erityisesti jos viileää ilmavirtaa tarvitaan vain ajoittain. Jos tahtoisit ostaa tuulettimen edullisesti, niin ostohinta ja yksikön käyttökulut kannattaa ottaa huomioon. Kookasta tornituuletinta ei esimerkiksi useimmiten tarvita pieniin toimistotiloihin. Se voi kuitenkin toimia hyvin suuressa tilassa, jossa on useita työpisteitä, sillä tällöin sinne ei tarvitse hankkia useita pieniä tuulettimia. Ostosta harkitessa tuulettimen roottorien koko on syytä ottaa huomioon. Mitä suurempi tuuletettava tila on, sitä suurempien roottorien tulisi olla. Hyvän tuulettimen tunnistaa myös äänenvoimakkuuden tasosta. Se voi vaihdella paljonkin tuulettimesta riippuen; yleensä äänenvoimakkuus on 30-50 dB:n luokkaa, ja sen suuruus voi hyvinkin vaikuttaa käyttäjän stressitilaan. Käynnissä olevan tuulettimen lähettyvillä pitkiä aikoja viettävän kannattaa ehdottomasti hankkia mahdollisimman hiljainen malli. Tuulettimen äänenvoimakkuus on löydettävissä tuotekuvauksessa olevista tiedoista. Lapsia tai lemmikkieläimiä omaavien kannattaa ottaa huomioon myös tuulettimen turvallisuus. Vankka turvakehikko tai roottoriton tuuletin estävät onnettomuuksia ja varmistavat arkikäytön turvallisuuden.

Tuulettimen oikeaoppinen kohdentaminen

Tuuletinta asentaessa kannattaa ottaa muutama seikka huomioon optimaalisen käytön ja turvallisuuden varmistamiseksi. Kookkaat lattia- ja pylvästuulettimet kannattaa asettaa huoneen nurkkaan, jossa ne eivät ole kenenkään tiellä. Jos kyseistä tuuletinta käyttää täydellä teholla, niin niistä kannattaa pysyä vähintään kahden metrin etäisyydellä. Pienemmät pöytätuulettimet voi sen sijaan asettaa pöydälle tai hyllylle. Tällöin kannattaa varmistaa, että ne ovat vakaasti paikoillaan litteällä alustalla, jolloin ne eivät keikahda nurin. Käyttäjän kannattaa olla jonkin matkan päässä tuulettimesta sen tehokkuudesta riippuen, jotta epämiellyttävän kylmiltä ilmavirroilta vältyttäisiin. Etäisyyttä tulisi olla vähintään 30-50 cm.

Ylös