14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Sähkölämmittimien toiminnot ja tärkeimmät erot

Kotiisi on saatavilla useita eri tuotteita, joista löytyy muun muassa klassisia sähköpattereita, kuten esimerkiksikonvektiopattereita ja öljykäyttöisiä pattereita, minkä lisäksi tarjolla on myös uuden sukupolven laitteita, joihin lukeutuvat muun muassa infrapunapatterit, sähkötulisijat sekä bioetanolitulisijat. Kaikki niistä lämmittävät huoneen tehokkaasti muutamassa minuutissa, mutta miten ne eroavat toisistaan toiminnan, tehokkuuden ja kulutuksen suhteen? Mitkä ovat eri sähkölämmitinten edut ja haitat, ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen päätöksentekoa?

Omiin tarpeisiin sopivaa lämmitintä tai tulisijaa etsittäessä on tärkeää miettiä, mitä tarkoitusta varten ja missä tilassa sitä on tarkoitus käyttää. Päätimme auttaa luomalla tämän oppaan, joka esittelee erinäisten siirrettävien lämmitinjärjestelmiemme ominaisuuksia, minkä ansiosta voit selvittää, mikä niistä tarjoaa parasta vastinetta rahoillesi. Älä suotta anna kylmän sään yllättää! Sähkölämmittimiemme ja tulisijojemme alhaisen kulutuksen ansiosta voit viimein unohtaa alkusyksyä, lopputalvea ynnä muita vuodenaikoja vaivaavan kylmyyden ja nauttia mukavasta ynnä ympäristöystävällisestä lämmöstä yhdessä perheesi kanssa.

Konvektiolämmitin: välitön, mukavan lämmin ilmavirta

Klarstein Bornholm Smart -konvektorilämmitys takaa täydellisen huoneilman!

Tuotevinkki

Bornholm Smart -konvektiolämmitin

Tyylikäs, joustava ja nopea: Bornholm Smart -konvektiolämmittimen voi kiinnittää seinään tai siirtää paikkaa, jonka tahtoo mukavan lämpimäksi. Uuden Klarstein-sovelluksen ansiosta lämmitystä voi säädellä kätevästi myös kodin ulkopuolelta käsin.

 • Ihanteellinen korkeintaan 40 m² huoneille
 • 2000 W lämmöntuotto
 • Sis. hallittavuuden sovelluksella
 • Sopii myös kosteille huoneille
Konvektorimme

Konvektiolämmittimen asettaminen päälle muutamaksi minuutiksi mahdollistaa huoneen tehokkaan lämmittämisen: sisäisten lämmityselementtien sekä konvektioperiaatteiden mukaisen lämmönlevityksen ansiosta nykyaikaiset konvektiopatterit huokuvat lämpöä, joka nousee ylöspäin ja imee alaspäin laskeutuvan kylmän ilman sisäänsä, mikä tarjoaa käytännössä välittömän lämmöntunteen.

Ajastimella ja termostaatilla varustetut konvektiolämmittimet on helppo säätää ylläpitämään haluttu lämpötila, mikä tekee siitä käytännöllisen ja helppokäyttöisen sisätilalämmittimen. Modernin ja elegantin rakenteensa ansiosta seinälle kiinnitettävät konvektiolämmittimet sulautuvat mainiosti muuhun kalustukseen. Tämän lisäksi irrotettavilla pyörillä varustettua konvektiolämmitintä on mahdollista siirtää paikasta toiseen, joten voit kohdistaa lämmityksen joustavasti haluamiisi huoneisiin ilman tarvetta boileriin turvautumisesta, mikä vähentää energiankulutusta huomattavasti.

  Edut

 • Äärimmäisen turvallinen vailla ylikuumenemisen riskiä
 • Helppo asentaa ja käyttää
 • Ei vaadi asennusta

  Haitat

 • Konvektioilma voi saada pölyhiukkaset ja allergeenit kiertämään
 • Kuluttaa runsaasti energiaa korkeakattoisissa huoneissa

Infrapunalämmitin: Tunne auringon syleily myös sisätiloissa

Klarsteinin Wonderwall Smart -infrapunalämmitin tuo mukavaa lämpöä huoneisiisi.

Tuotevinkki

Wonderwall Smart -infrapunalämmitin

Joko manuaalisesti tai kätevästi sovelluksen kautta: päätät itse, kuinka Wonderwallia käytetään. Se hoitaa lämmityksen kätevästi modernilla infrapunalämmitysteknologialla, jossa 95 % imeytyneestä energiasta muunnetaan suoraan lämmöksi.

 • Tämä lämmitystapa ei kierrätä ilmaa, joten se sopii mainiosti allergiasta kärsiville ja on erityisen hiljainen
 • Helppo hallinta ja ajastus uuden Klarstein-sovelluksen avulla
 • 720 W lämmöntuotto
 • Suora infrapunalämmitys ihmisten ja esineiden lämmitykseen
Infrapunalämmittimet

Infrapunalämmitimet ovat edistyneimpiä ratkaisujamme ja tarjoavat aivan uuden lämmitystavan. Saavutettuaan noin 60 °C lämpötilan infrapunapaneelit alkavat säteillä lämpöä suoraan huoneessa oleviin henkilöihin ja esineisiin samalla tavalla kuin aurinko. Ilmaa ei lämmitetä suoraan, joten se säilyttää kosteutensa ja mahdollistaa esteettömän hengityksen hengitysvaivoista kärsiville.

Infrapunalämmitin tuottaa mukavan lämmöntunteen myös sen välittömän lähialueen ulkopuolella. Noin 90 % sähkölämmittimen energiasta muuttuu lämmöksi, joten se on siinä suhteessa muita sähköpattereita tehokkaampi. Valkoisina tai runsailla koristeluilla varustettuina saatavat infrapunalämmittimet ovat helposti asennettavissa ovien takana oleviin seiniin tai kapeisiin paikkoihin ohuutensa ja maltillisten mittojensa vuoksi, minkä ansiosta ne ovat tehokas ja tilaa säästävä ratkaisu. Ensisilmäyksellä infrapunalämmittimet eivät välttämättä ole edes tunnistettavissa lämmityslaitteiksi, mutta siitäkin huolimatta ne toimittavat sellaisen virkaa varsin mainiosti. Kylpyhuoneeseen voi halutessaan hankkia myös ns. peililämmittimen, jossa infrapunalämmitin on asennettu suoraan kylpyhuoneen peiliin.

  Edut

 • Korkea energiatehokkuus
 • Välitön lämmitys
 • Voi poistaa hometta seinistä

  Haitat

 • Lämpö karkaa lämmittimen ollessa poissa päältä
 • Kohdennettu lämmitys: lämpö on havaittavissa ainoastaan laitteen nähtävissä

Infrapunalämmittimet kuvalla

Wonderwall Air Art Smart infrapunalämmitin

Tuotevinkki

Wonderwall Air Art Smart infrapunalämmitin

Tämä kuvitettu lämmitin yhdistää designin, miellyttävän lämmön ja ehdottoman rauhan. Se lämmittää ilman tuuletinta ja soveltuu siten ihanteellisesti allergikoille. Lisäksi sitä voi ohjata älykkäästi sovelluksella, ja sen voi yhdistää muiden tuotteiden kanssa.

 • Helppo asennus
 • Älykäs ohjaus sovelluksella
 • Ei esilämpenemisaikaa, synnyttää heti lämpöä
Kuvitettuihin infrapunalämmittimiin

Tyylikäs, elegantti ja täydellisesti kuvitettu: kuvalla varustettu infrapunalämmitin on varmasti taiteellisin ratkaisu, kun on kyse oman kodin lämmittämisestä. Näiden laitteiden tapauksessa tarkoitetaan seinälle asennettavia infrapunalämmittimiä, joiden etupuoli on koristeltu kuvalla. Pidätkö klassisista maalauksista, abstrakteista taideteoksista tai sittenkin mieluummin kauniista maisemavalokuvista? Suureen kuvitettujen infrapunalämmitinten valikoimaamme sisältyy varmasti myös sinun kotiisi sopiva kuva.

Kuvitettujen lämmitinten toimintaperiaate on sama kuin klassisten infrapunalämmitinten: niiden periaate perustuu infrapunasäteisiin, jotka kohtaavat erilaisia kiinteitä kohteita, kuten ihmisiä ja seiniä, ja lämmittävät niitä oitis. Lämmön osalta ei ole lainkaan odotusaikaa, joten voit heti hyötyä lämmönlähteestä.

Juuri oikean, kuvitetun lämmittimen valinnassa ei pidä ottaa huomioon pelkkää sopivaa kuvaa: myös kantama, teho ja tilan muodostama ympäristö ovat tärkeässä osassa. Teet valinnan pystysuoran, vaakasuoran tai neliönmallisen kuvitetun infrapunalämmittimen väliltä ja päätät, haluatko älykkäästi toimivan laitteen vai et. Neuvomme sinua mielellämme tarkemmin, jotta voit löytää optimaalisen ratkaisun itsellesi.

  Edut

 • Tyylikäs elementti huoneeseen
 • Saatavilla monia erilaisia kuvia
 • Ihanteellinen allergikoille, sillä ei sisällä tuuletinta
 • Älykäs ohjaus
 • Ei lämmön menetystä suoran infrapunasäteilyn ansiosta

  Haitat

 • Ei suoraa huoneilman lämmitystä
 • Hieman kalliimpi hankkia kuin muut sähkölämmittimet

Infrapunapaneelit ja infrapunalämmittimet

Hot Spot Crystal IR infrapunalämmitin

Tuotevinkki

Hot Spot Crystal IR infrapunalämmitin

"Tämä lämmityspaneeli on ihanteellinen kylpyhuoneeseen. Se on roiskevesisuojattu ja varustettu integroidulla pyyhetelineellä ruostumattomasta teräksestä, mukavalla ohjauksella kaukosäätimellä sekä miellyttävällä, nopealla lämmöllä IR ComfortHeat -teknologian ansiosta, joten se luo kotoisia hyvän olon hetkiä kylpyhuoneeseen.

 • Synnyttää heti lämpöä
 • Yhdisteltävissä suurehkojen tilojen lämmitykseen
 • Automaattinen käyttö kahdella portaalla
Infrapunapaneeleihin

Infrapunalämmittimet ja -paneelit ovat optimaalinen ratkaisu täsmällisen lämmön luomiseksi tiettyyn paikkaan. Siten ne ovat erittäin pidettyjä ennen kaikkea ulkoalueilla, mutta myös sellaisissa ympäristöissä kuin wellness-tiloissa, vauvanhoitohuoneissa ja vastaavissa tiloissa. Täsmällisesti käytetyn infrapunatekniikan ansiosta laitteella voi lämmittää tiettyä paikkaa ilman, että ensin pyöritettäisiin ympäröivää ilmaa ja lämmitettäisiin sitä. Ne ovat nopea ja välitön ratkaisu paikkoihin, jotka kaipaavat heti miellyttävää lämpöä.

Valikoimaamme kuuluu infrapunalämmittimiä ja -paneeleja erilaisilla toteutuksilla: liikkuvaksi ratkaisuksi retkeilyyn ja ulkoalueille, pyyhetelineellä varustettuna käytännölliseksi ratkaisuksi kylpyhuoneeseen tai älykkääksi lämmittimeksi, jota voi ohjata mukavasti sovelluksella.

  Edut

 • Liikkuva ja joustavasti sijoitettava
 • Täsmällinen ja nopea lämmönluovutus
 • Lämmitysratkaisu pieniin tiloihin

  Haitat

 • Korkeampi hinta kuin muilla ratkaisuilla
 • Lyhyen kantaman vuoksi käytettävissä osin vain muiden lämmitysjärjestelmien lisänä
 • Ei lämmitä koko huonetta

Lämpöpuhallin

High Tower lämmitin

Tuotevinkki

High Tower lämmitin

"Tämä vapaasti sijoitettava lämmitin on optimaalinen tilojen nopeaan lämmittämiseen. Keraamisen vastuksen ansiosta ei synny epämiellyttäviä hajuja, ja laitetta voi ohjata mutkattomasti kaukosäätimellä.

 • Jopa 2200 watin teho
 • Oskillointi hyvään lämmön jakamiseen
 • Erittäin turvallinen: automaattinen sammutus, ylikuumenemissuoja, sammuu kaatuessaan
Lämpöpuhaltimiin

Lämpöpuhaltimet ovat ihanteellinen ratkaisu tilan nopeaan ja lyhytaikaiseen lämmitykseen. Niitä käytetään usein tiloissa, joissa ei ole lämmitystä tai paikoissa, joissa tarvitaan kohdistetusti lisälämmönlähdettä. Lämpöpuhaltimella saat nopeasti miellyttävää lämpöä ja voit toimia joustavasti sen liikkuvan käyttömahdollisuuden ansiosta.

Valikoimastamme löydät sähköisiä lämpöpuhaltimia ja keraamisia lämpöpuhaltimia. Molemmat toimivat pohjimmiltaan samalla periaatteella: ympäröivä kylmä ilma imetään laitteeseen, lämmitetään integroiduilla vastuksilla ja lämmin ilma luovutetaan lämpöpuhaltimen kautta. Ero piilee siis itse vastuksessa. Keraamisessa vastuksessa on se etu, että se lämpenee vähemmän kuin sähköisen lämpöpuhaltimen vastus. Siten lämpöpuhaltimen sisällä ei pala lainkaan hiukkasia eikä näin ollen muodostu epämiellyttävää hajua.

  Edut

 • Vapaasti seisova
 • Siirrettävä
 • Tilaa säästävä
 • Nopea, valikoiva lämmitys

  Haitat

 • Vähemmän sopiva allergikoille (pyörittää pölyä)
 • Ei yleensä sovi pitkäkestoiseen käyttöön
 • Sähköiset lämpöpuhaltimet: hieman hajun kehitystä palavien hiukkasten vuoksi

Öljytäytteinen lämmitin: Alhainen energiankulutus ja pitkäkestoinen lämpö keskikokoisille huoneille

Klarstein Thermaxx 2500 -öljysäteilijä varmistaa miellyttävän lämpimän huoneilman kylminä talvipäivinä.

Tuotevinkki

Thermaxx 2500 -öljypatteri

Poimutetun rakenteensa ansiosta Thermaxx 2500 tarjoaa 65 % muita laitteita enemmän virtaa ja on kooltaan kätevän kompakti. LED-paneeli tarjoaa nopean yleiskatsauksen lämpötilasta ja käyttötilasta.

 • Nopea lämmitys aina 35° C saakka
 • Tehokas lämmitys 12 lämmitysyksikön ansiosta
 • Säästötila vähentää energiankulutusta
 • Pyörät mahdollistavat patterin siirron joustavasti
Öljypattereihimme

Rakenteeltaan perinteisiä lämpöpattereita monessa suhteessa vastaava öljyllä täytetty versio kuumentaa sisällään olevaa lämmitysnestettä sähkövastuksen avulla. Lämmitetty öljy ei kuitenkaan kulu, joten tämän lämmönkerääjän virtalähdettä ei tarvitse vaihtaa. Öljylämmittimet jatkavat huoneen lämmittämistä senkin jälkeen kun ne on asetettu pois päältä, mikä mahdollistaa optimaalisen energiankulutuksen erityisesti pitkäkestoisessa käytössä.

Niin hintansa kuin kulutuskustannustensa kannalta äärimmäisen edullinen öljyllä täytetty patteri on talvikuille tarkoitettu ajaton klassikko, joka tarjoaa päälämmitysjärjestelmällesi kätevää ja luotettavaa lisäapua. Nykyaikaiset öljyllä täytetyt sähköpatterit ovat erittäin helppokäyttöisiä, sillä niissä on intuitiivinen käyttöjärjestelmä lämpötilan ja käyttötilan säätämiseksi. Öljylämmitin on helppo siirtää huoneesta toiseen pyöriensä ja keveytensä ansiosta.

  Edut

 • Helposti käsiteltävissä ja ohjattavissa
 • Erittäin hiljainen
 • Energiaa säästävä laite, joka ei haaskaa sähköä

  Haitat

 • Ei pikalämmitystä: öljypattereiden kuumeneminen käyttölämpötilaan kestää noin 15 minuuttia
 • Liiallinen kosteus voi vahingoittaa öljylämmityksen piiriosia

Sähkölämmitinten vertailu

Sähkölämmittimet verrattuna: näin huoneisto lämpenee nopeasti

KonvektiolämmitinInfrapunalämmitinLämpöpuhallinOljyllä täytetty patteri
LämmitystyyppiLämmitin kuumentaa kylkiään koskettavaa ilmaa, mikä kierrättää ilmaa huoneessa ja lämmittää sen.Infrapunasäteet lämmittävät kaikki näkökentässään olevat kiinteät esineet, seinät ja henkilöt.Laitteeseen imetään kylmää ilmaa, jota vastus lämmittää, minkä jälkeen ilma luovutetaan takaisin huoneeseen.Lämmittää huoneessa olevaa ilmaa tavallisen lämmitysjärjestelmän tavoin.
LämmityskapasiteettiEritäin hyvä lämmittimen käynnistyessä.Erittäin tehokas, tuottaa lämpöä välittömästi.Nopea ja täsmällinen lämmitysmahdollisuus.Erittäin tehokas lämmitys, sillä tämä versio lämmittää myös sen jälkeen kun patteri on asetettu pois päältä.
VirrankulutusVerrattain korkea virrankulutus lukuisista lämmityskäämeistä johtuen.Kohtalainen virrankulutus korkean lämmitystehon huomioon ottaen.Laaja hintahaitari. Sähköiset lämpöpuhaltimet ovat yleensä edullisempia kuin keraamiset lämpöpuhaltimet.Tavallista patteria alhaisempi virrankulutus, sillä öljy säilyttää lämpötilan kauemmin, joten öljylämmittimen ei tarvitse olla aktiivisessa käytössä yhtä paljon.
HintaJotkin mallit ovat varsin edullisia, ja tarjolla on laaja valikoima seinälle kiinnitettäviä sekä itsekseen pystyssä pysyviä malleja.Tavallista hintavampi muihin sähkölämmittimiin verrattuna suoritustehonsa ja tehokkuutensa vuoksi.Kohtuullinen virrankulutus. Modernit laitteet sammuvat automaattisesti, kun toivottu lämpötila on saavutettu ja käynnistyvät taas uudelleen, kun lämpötila laskee. Myös toiveiden mukaan ohjelmoitava sammutusautomatiikka säästää sähköä.Kohtuullinen hinta, saatavilla useita eri versioita ja kokoja.
Ihanteellinen sijaintiKonvektiolämmittimet voi kiinnittää seinälle tai ne pysyvät pystyssä itsekseen. On tärkeää, että lämmittimen kylkiin pääsee mahdollisimman paljon ilmaa, joka mahdollistaa sen toiminnan.Infrapunalämmittimet toimivat parhaiten seinälle tai kattoon asennettuna. Tämä mahdollistaa tarkemmin kohdistetun lämmityksen.Suunnattu täsmällisesti siihen paikkaan, jota pitää lämmittää. Ne sopivat liikkuvaan käyttöön.Eristetty huone on paras sijoituspaikka, sillä se mahdollistaa korkeimman tehon.
Äänenvoimakkuuden tasoErittäin hiljainen käytön aikana.Ei tuota lainkaan ääntä käytön aikana.Samoin kuin tuulettimissa, laitteen sijoituksen mukaisesti.Patterin sisällä oleva öljy voi tuottaa hieman ääntä. Pääosin nämä lämmittimet ovat kuitenkin varsin hiljaisia ja huomaamattomia.

Näin lasket tarvitsemasi lämmitystehon

Lämmitettävän huoneen pinta-ala kuutiometreinä on tärkein arvo sähkölämmittimen tuotantotehoa laskettaessa: voit laskea kuutiopinta-alan kertomalla lattiapinta-alan neliömetrimäärän katon korkeudella.

Sähköpatterin tehoon vaikuttavat kuitenkin huoneen koon lisäksi myös muut tekijät: näihin lukeutuvat muun muassa huoneessa olevien ikkunoiden ja lasin määrä, ikkunankehysten ja kiinnikkeiden laatu, auringonvalon määrä sekä asunnon eristykset. Kaikki nämä tekijät muodostavat yhdessä asunnon eristyskertoimen, joka vaikuttaa sen lämmitystehokkuuteen, eli lämmönsäilytyskapasiteettiin.

Eristyskertoimen keskiarvo on yleensä noin 0,05, mutta se voi laskea 0,03:een uusien, tehokkaasti eristettyjen asuntojen tapauksessa, mutta se voi myös nousta jopa 0,1:een, jos kyseessä on suurempaa lämmitystehoa vaativa vanha rakennus.

On myös suotavaa ottaa huomioon talon maantieteellinen sijainti. 600 metrin korkeudella merenpinnasta oleva talo vaatii tehokkaamman sähkölämmityksen kuin merenpinnan tasalla oleva samankokoinen rakennus. Saat arvion tilan lämmittämiseen vaaditusta kW-määrästä kertomalla huoneen tilavuuden eristyskertoimella.

Jos kyseessä on esimerkiksi 20 m² huone, jonka katto on 3 m korkeudella, niin kyseisen huoneen tilavuus on 60 m³. Voimme siis laskea eri lämmitinratkaisujen vaatiman kW-määrän sen perusteella:

vähäinen lämpöeristys: 60 x 0,08 = 4,8 kW

normaali eristystaso: 60 x 0,05 = 3 kW

kustannustehokas rakennus: 60 x 0,03 = 1,8 kW

Tämä voi vaikuttaa alkuun hieman monimutkaiselta, mutta sinun ei tarvitse laskea jokaisen huoneen energiankulutusta erikseen, jos et tahdo. Yleisesti ottaen suositeltava lukema on 60-100 wattia neliömetriä kohden. Kookkaammissa huoneissa on hyvä käyttää useita pattereita, jotta ne lämpenesivät tehokkaammin. Jos siis tarvitset 2 000 wattia 20 neliömetrin huoneen lämmittämiseen, niin sitä ei tarvitse yrittää tuottaa yhden lämmittimen avulla. Kaksi 1 000 watin lämmitintä ajaa saman asian. Tällä tavoin voit laskea sähkövaatimuksen sekä lämmityskustannuksesi.

Sähkötakat: Perinteisen takan taianomainen tunnelma ilman savua tai tuhkaa

Luo Klarstein Bormio -sähkötakalla täydellinen huoneilmasto ja kodikas ilmapiiri milloin tahansa.

Tuotevinkki

Bormio-sähkötulisija

Sisäänrakennettua lämmitintä voi hallita erillään realistisesta liekki-illuusiosta, joten tulisija tarjoaa kodikasta lämpöä kylmiin talvi-iltoihin sekä tarjoaa pehmeää valoa kesäisin ilman lisäkuumutta.

 • Romanttinen liekkivaikutus
 • Tuottaa lämpöä aina 1 900 wattiin saakka
 • Avointen ikkunoiden havainnointi: sammuu automaattisesti lämpötilan laskiessa äkillisesti
 • Viikkoajastin mahdollistaa erikseen säädettävät käyttöajat
Sähkötakkaissamme

Klassien puutakan ääressä istumisen tunnelma vailla tarvetta savun ja tuhkan kanssa tappeluun. Kaikki tämä on mahdollista uuden sukupolven sähkötakkojen ansiosta, sillä ne on suunniteltu vastaamaan kerrostaloasukkaiden tarpeisiin ja tarjoamaan sähkölämmittimen, joka huoneen lämmittämisen lisäksi tarjoaa vertaansa vailla olevaa tunnelmaa.

Sähkötulisijan keinotuli luodaan LED-valoilla, jotka luovat kuvan puuhaloista tai hiilestä, mikä luo äärimmäisen realistisen tunnelman. Sähkötakkoja voi hallinnoida kaukosäätimellä, mikä mahdollistaa eri lämpötasojen tai valosävyjen valinnan pelkällä napinpainalluksella. On myös mahdollista asettaa lämmitystoiminto pois päältä ja nauttia pelkästä tulivalaisusta, joka tarjoaa tunnelmaa ympäri vuoden. Enää ei tarvitse suotta kasata puita tai huolehtia tuuletuksesta tai savuhormien puhdistuksesta: sähköinen tulisija on mutkaton, kustannustehokas ja näyttävä ratkaisu, joka luo kodikkaan ilmapiirin ja mahdollistaa keskustelut takkatulen äärellä missä huoneessa tahansa.

  Edut

 • Kiinnitä & käytä: helppo asentaa ja käyttää
 • Ei tarvetta polttoaineen varastointiin
 • Eri valoasetukset ja lämpötasot
 • Tuhkaton, savuton ja hajuton

  Haitat

 • Keinoliekki ei luo täysin samaa tunnelmaa kuin perinteinen takkatuli
 • Sopii ainoastaan rajattujen alueiden lämmitykseen koko asunnon sijaan

Etanolitulisija: Tanssivat liekit lämmittävät sekä kunnioittavat luontoa

Phantasma Modern etanolitakka luo romanttisen tunnelman milloin tahansa todellisen liekin ansiosta.

Tuotevinkki

Phantasma Modern -bioetanolitulisija

Phantasma-bioetanolitulisija tarjoaa romanttista tunnelmaa modernissa, ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kuoressa. Käyttöprosessi ei ole monimutkainen: kaada etanoli sisään, sytytä liekki ja rentoudu tulen loisteessa.

 • 2 x 750 ml polttoainetta takaa n. 3 tunnin palamisajan
 • Sisältää sammutusvälineen
 • Savuton ja hajuton
 • Laadukas, ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko
Etanolitakkaissamme

Bioetanolitulisijat ovat trendikäs vaihtoehto, joka tarjoaa mielenkiintoisen uuden lisän huoneeseen. Eri rakennustapojen ja suunnittelutapojen ansiosta voit vaivatta suunnitella huoneeseesi täydellisesti sopivan mallin. Biotakat hyödyntävät varsin yksinkertaista toimintaperiaatetta. Tulisija koostuu ruostumattomasta teräksest valmistetusta sammiosta, erillisestä tankista sekä useista liekkiä suojaavista lasipaneeleista. Etanoli palaa savuttomalla, keltaisella liekillä, joka taatusti kiinnittää ympärillä olevien huomion.

Biopolttoainelämmittimet voidaan jakaa kahteen eri ryhmään, eli itsenäisiin sekä seinille kiinnitettäviin versioihin. Yksinkertaisen toimintaperiaatteensa ansiosta ne eivät tarvitse savupiippua, ja niiden huolto on sen ansiosta varsin helppoa. Niiden tarjoama kaunis ja tyylikäs valaistus on erityisen tehokas pimeinä vuodenaikoina ja ihastuttaa liekkiensä luonnollisella liikkeellä. Toisaalta on myös tärkeää muistaa, että etanolitulisijat eivät ole ensisijainen lämmitystapa. Ne on tarkoitettu pääosin koristeiksi, eikä niillä voi lämmittää kookkaita huoneita. Palamisprosessi kuluttaa happea, joten bioetanolitulisijat vaativat jatkuvaa ilmastointia.

  Edut

 • Äärimmäisen helppokäyttöinen ja koristeellinen
 • Saatavilla useita erikokoisia versioita, pöytämallit mukaan lukien
 • Käyttää ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa polttoainetta

  Haitat

 • Sopii ainoastaan pieniin huoneisiin
 • Pitkäaikainen käyttö vaatii polttoaineen varastointia
 • Vaatii jatkuvaa ilmastointia

Sähkötulisija vs etanolitulisija

SähkötulisijaBioetanolitulisija
VirtalähdeSähköBioetanoli
Lämmitystapa ja kapasiteettiLämmityksessä käytetään sähköisiä käämejä sekä sisäänrakennettuja kuumailmapuhaltimia. Lämmittää huoneen nopeasti.Vaikka se luokin lämpöisen tunnelman, niin tätä tulisijaa ei ole tarkoitettu ensisijaisesti lämmityslaitteeksi, vaan enemmänkin päälämmitysjärjestelmää tukevaksi koristeeksi.
VirrankulutusVarsin korkea lämmitystilassa. Ei kuluta juuri lainkaan sähköä koristetilassa.Jos tätä käytetään keskimäärin 2/3 tuntia päivässä, niin kyseinen mallin vaatii noin 5 litraa biopolttoainetta viikossa. Tämä arvo voi vaihdella polttimen tehosta riippuen.
HintaAlhainen myyntihinta, saatavilla useina eri versioina.Edullinen ja saatavilla useina erikokoisina versioina, pöytämallit mukaan lukien.
Ihanteellinen sijaintiMikä tahansa seinäpaikka, joka vastaa asennusvaatimuksia. Mielellään keskeisellä paikalla näyttävyyden maksimoimiseksi.Voidaan asettaa pöydälle tai seinälle tai käyttää erillisenä sisustuselementtinä.
Äänenvoimakkuuden tasoHiljainen kuin kuiskaus koristetilassa. Äänekkäämpi lämmityksen ollessa päällä.Fluisterstil
Hajut & tuhkatpalamisprosessia ei ole, joten tulisijasta ei jää savun, noen tai tuhkan kaltaisia jämiä.Voi tuottaa hajuja, jos käytössä on huonolaatuista biopolttoainetta.

Wi-Fi-ohjatut lämmittimet: oikotie älytalveen

Bornholm Curved Smart luo täydellisen sisäilmaston jatkuvasti monien asetusvaihtoehtojensa ansiosta.

Tuotevinkki

Bornholm Curved Smart

Klarsteinin Bornholm Single Smart -konvektiojärjstelmä varmistaa tasaisen lämpötilan kasvun sekä lämpimän ilman levittämisen jopa 40 m² huoneisiin kylminä talvipäivinä.

 • Tehokas: 2 kpl 500 tai 1000 wattin lämmitystasoa
 • Kätevä: Klarstein-sovelluksen tai kauko-ohjauksen ansiosta
 • Käytännöllinen: viikoittainen ajastin lämmitysaikojen vaivatonta ohjelmointia varten
 • Älykäs: OAvoimen ikkunan havainnointi sulkee lämmittimen automaattisesti ikkunan ollessa auki
IoT-tuotteistamme

Oletko koskaan unohtanut asettaa sähkölämmittimesi pois päältä tai jättänyt sen ohjelmoimatta paluutasi varten? Miten varmistaa lämmin ja mukava olohuone valmiiksi, jos päivän suunnitelmat yllättäen muuttuvat? IoT-laitteisiin pohjautuvat kotiautomaation uutuudet ovat mullistaneet kodinkoneiden käytön, sillä nykyisin niitä on mahdollista käyttää etänä missä ja milloin vain pelkän verkkoyhteyden avulla. Älysähkölämmittimemme hyödyntävät IoT-teknologiaa ("Internet of Things", eli esineiden internet). Jos valitset IoT-infrapunapatterin tai -sähkötulisijan, niin uuden Klarstein-sovelluksen asentamisen jälkeen voit käyttää niiden päätoimintoja vain muutamalla älypuhelimen ruudun kosketuksella aivan kuin istuisit itse varsinaisen laitteen ääressä. Ajastimen ja viikkoaikataulun asettaminen, laitteen asettaminen päälle ja pois päältä sekä lämpötilan ynnä toimintatilan vaihtaminen onnistuvat kotisi wi-fiyhteyden kautta, mikä tekee laitteiden käytöstä sekä joustavaa että helppoa.

Android- tai IOs-älypuhelimesi muuttuu sähkölämmittimen jatkeeksi, jotense on käytännössä mukana kulkeva kaukosäädin, joka tarjoaa ennennäkemätöntä joustavuutta ja käytännöllisyyttä.Sovelluksen kautta hallittavat lämmittimemme ja IoT-laitteemme varmistavat, että olosi on aina äärimmäisenmukava, minkä lisäksi ne myös vähentävät turhaa kulutusta, optimoivat energiankäytön sekä suojaavatympäristöä.

Lataa Klarstein-sovellus nyt!


App Store

FAQ

Konvektiopatterit kannattaa puhdistaa usein, erityisesti jos niitä käytetään autotallien tai varastojen kaltaisissa olosuhteissa. Tämä estää pölyn ja lian kertymisen laitteeseen ja täten myös vähentää toimintahäiriöitä. Suosittelemme käyttöohjeiden lukemista ennen puhdistusta, sillä joka mallin puhaltimeen pääsee käsiksi eri kautta. Ulko-osien puhdistuksessa on suotavaa käyttää kuivaa liinaa kostean sijaan. Puhdistuksessa ei vaadita minkään tietyn puhdistusaineen käyttöä.

Jos konvektiolämmittimellä on IP24-sertifikaatti, niin se sietää vettä ja sen voi turvallisesti asettaa kylpyhuoneeseen tai muuhun korkean kosteustason omaavaan huoneeseen. Jos laitteella ei ole IP24-sertifikaattia, niin sen käyttöä kylpyhuoneessa ei suositella, ja se on syytä asettaa johonkin muuhun huoneeseen vähintään 15 cm etäisyydelle lattiasta ja 50 cm etäisyydelle katosta lämmön tehokkaan leviämisen mahdollistamiseksi. Vältä laitteen asettamista toisen lämmönlähteen päälle, runsaasti pölyä tai syttymisherkkiä höyryjä sisältävään huoneeseen tai suoraan sähköpistokkeen alle.

Sähkölämmitys ei ole kätevin mahdollinen ratkaisu koko huoneiston lämmittämiseen, eikä sitä yleensä ole tarkoitettukaan siihen. Jos kuitenkin tahdot lämmittää asuntosi sähköllä, niin suosittelemme edullisen sähkölämmittimen sekä sähköntarjoajan valitsemista. Täten saat eniten irti sähkölämmittimestäsi. Voit säästää huomattavasti rahaa öljypatterin avulla. Se kuluttaa huomattavan vähän sähkövirtaa sekä tarjoaa varsin hyvän lämmitystehon.

Vuoden 1993 EEC-asetuksen 3199:n mukaan koristetulisijoissa on käytettävä 96° lämpötilassa denaturoitua etanolia; korkean puhtaustasonsa ansiosta kyseinen polttoaine varmistaa täysin hajuttoman palamisprosessin. Jos havaitset epämiellyttäviä tuoksuja biotulisijan käytön yhteydessä, niin tämä voi johtua siitä, että etanoli ei ole saavuttanut vaadittua puhtaustasoa, jolloin on suositeltavaa vaihtaa etanolintarjoajaa. Ongelman jatkuessa on syytä tarkistaa polttimeen mahdollisesti jääneet huonolaatuisen polttoaineen jämät. Tässä tapauksessa biotulisija kannattaa puhdistaa perinpohjaisesti.

Sähköisissä pattereissa öljy kiertää omassa suljetussa järjestelmässään, minkä ansiosta se ei kulu eikä sitä tarvitse täyttää, ellei lämmityselementin rakenne ole jollain tavoin vaarassa sen vuoksi. Öljypatterit siis toisin sanoen kuluttavat ainoastaan öljyn lämmittämiseen vaaditun sähkömäärän; yksittäisen laitteen energiavaatimukset löytyvät sen valmistajan antamista tiedoista. Esimerkiksi Klarsteinin öljypatterien tehovaatimus on 2 000-2 500 wattia.

Öljylämmitinten lämmönkerääjänä toimiva neste ei ole koskaan suoraan kosketuksessa sähkövastukseen, joka on aina erillään muista patterin osista. Tämän ansiosta öljypatteri on itse asiassa turvallisempi kuin muut aluelämmittimet, joiden lämmityselementit tai johdot ovat suoraan kosketuksissa ilman kanssa.

Bioetanolia oli aikoinaan vaikea löytää, mutta nykyisin se on levinnyt huomattavasti laajemmalle ja löytyy käytännössä kaikkialta. Jos etsit bioetanolia biotulisijaasi, voit kysyä asiasta valmistajaltasi, joka osaa todennäköisesti opastaa sinut lähialueesi sivustoille, minkä lisäksi voit tiedustella asiaa rautakaupoista tai tee se itse -myymälöistä. Isossa-Britanniassa ensiluokkaisen bioetanolin hinta vaihtelee 4-5 punnan välillä riippuen ostamastasi määrästä sekä tuotteen puhtaustasosta. Suosittelemme korkealuokkaisen polttoaineen käyttöä bioetanolitulessa, sillä se takaa täydellisen palamisprosessin ja minimoi epämiellyttävän hajun riskin.

Infrapunasäteilyn väitetään usein olevan vaarallista, mutta C-tyypin infrapunasäteilyn on havaittu olevan harmitonta, minkä lisäksi sillä näyttäisi olevan hyödyllisiä vaikutuksia, sillä se parantaa verenkiertoa, immuunijärjestelmän toimintaa sekä kudosten hapetusta. Laadukkaat infrapunalämmittimet tuottavat niin pienen määrän elektrosavusumua, että se ei altista vaaralliselle määrälle säteilyä. Laitteen ainoa elektrosavusumua tuottava laite on sen virtajohto, joka tuottaa sitä äärimmäisen pieniä määriä kaikkien kodinkoneiden tavoin.

Konvektiolämmittimen pitäminen päällä ilman kunnon ilmastointia voi lisätä ilman kuivuutta sekä siinä leijuvan pölyn määrää. Perinteisten patterien tapauksessa voit käyttää vanhaa temppua ja asettaa vesiastioita niiden eteen tai märkiä rättejä niiden päälle, mikä höyrystää vettä ja lisää huoneilman kosteustasoa. Konvektiolämmitinten ollessa kyseessä kuumaa ilmaa päästävää yläritilää ei saa kuitenkaan peittää, ellei se ole suljettua ja litteää mallia. Tällöin ainoaksi vaihtoehdoksi kuivan ilman ja pölyn torjumiseksi jää huoneen säännöllinen tuuletus tai mahdollisesti ilmankostuttimen tai ionisoivan laitteen käyttö.

Lämmittimen ei tulisi koskaan olla kosketuksissa kankaiden, paperin tai muiden helposti syttyvien materiaalien kanssa. Vältä myös jatkojohtojen käyttöä äläkä koskaan aseta virtajohtoa mato alle, sillä se voi johtaa ylikuumenemisesta johtuviin paloihin. Pyri myös aina asettamaan laite keraamiselle, puiselle, laminoidulle tai vinyylistä tehdylle alustalle, ja vältä mattojen käyttöä. Älä altista lämmitintä korkeille kosteustasoille, ellei se ole IP24-sertifioitu. Lopuksi suosittelemme, että asetat laitteen aina pois päältä öisin, jotta se ei ylikuumene tai altistu sähkökatkolle, sillä ne voivat aiheuttaa tulipaloja.

Ylös