14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Viinikaappitesti & -opas

Viinikaappi on epäilemättä jokaisen viininystävän unelma. Jokaisen viinityypin optimaalista varastointia. Lämpötila, ilmankosteus, kirkkaus ja sijainti täydellisessä tarkkailussa. Siten voit nauttia milloin tahansa lempirypälemehuasi ja tiedät: juuri tältä, eikä miltään muulta, sen pitäisikin maistua. Viinit voivat nimittäin vahingoittua monellakin tavalla vääränlaisen varastoinnin johdosta, tai niihin voi jopa tarttua muiden elintarvikkeiden aromeja. Siksi olemme varmoja: viinikaapin tarvitsee jokainen, joka osaa arvostaa ylellisiä juomia. Viinikaappien osto-oppaassamme näytämme sinulle, mitkä asiat ovat tärkeitä ostopäätöstä tehdessä!

Viinikaappi: toimintojen ja tehon vertailu

Vertaile ja tiedä, mitä tarvitset: se on erittäin tärkeää, jotta viinikaappisi voi pitkään suorittaa hyvää työtään. Miten suuri sen pitäisi olla? Mihin haluaisit sijoittaa sen? Tarvitseeko se useita lämpötila-alueita? Haluatko kaapin yhdellä vai usealla lämpötila-alueella? Minkä ilmastoluokan viinikaapin tulisi omata? Kaikki nämä ovat kysymyksiä, joihin sinun tulisi vastata. Ne ovat myös kysymyksiä, joihin autamme sinua seuraavaksi löytämään vastauksen. Esittelemme sinulle viinikaappien erilaisia tyyppejä ja toimintoja. Siten olet parhaiten informoitu ja tiedät lopulta aivan tarkalleen, mikä viinikaappi tuo juuri oikean lisän elämääsi.

Ultimo 20 Uno viinikaappi pieni

Ultimo 20 Uno viinikaappi pieni

Tuotevinkki​​​​

Ultimo 20 Uno

Pieni viinikaappi suurella käyttötilavuudella. Tässä viinikaapissa on tilaa jopa 20 pullolle. Panoraamalasiovi ja ohjauspaneeli kaapin ulkopuolella tekevät käytöstä ja varastoinnista yksinkertaista.​​

 • Joustava: vapaasti sijoitettava viinikaappi elegantilla lookilla​​
 • Tilaa säästävä: kompaktit mitat​​
 • UV-suojalla: panoraamalasiovi suojaa myös valon säteilyltä​
Viinikaappeihin

Pienellä viinikaapilla voi olla suuri vaikutus. Jos sinulla ei ole paljon tilaa, sellainen malli on ihanteellinen valinta. Viinikaappi yhdellä viilennysalueella. Oven ohjauspaneelista voit säätää lämpötilaksi 5 - 18 °C, ja siten varastoida lempijuomasi ihanteellisesti. Hillitty ja elegantti design saa viinikaapin loistamaan joka paikassa. Kaikki neljä metallihyllyä ovat irrotettavia, ja LED-valo kaapin sisällä voidaan kytkeä vapaavalintaisesti päälle ja pois.

  Edut:

 • Vie vain vähän tilaa​​​
 • Musta runko ruostumattomasta teräksestä​
 • Vapaasti sijoitettava ja suurella sisätilalla

  Haitat

 • Ei integroitava​​​
 • Vain yksi viilennysalue

Vinovilla Grande 165 Built-in Uno viinikaappi

Vinovilla Grande 165 Built-in Uno viinikaappi

Tuotevinkki​​​​

Vinovilla Grande 165 Built-in Uno

Suuri viinikaappi ylellisellä ulkonäöllä: jopa 165 pulloa majoittava viinikaappi on todellinen tilaihme. Pullot varastoidaan yhdellä viilennysalueella 5 - 20 °C:ssa ja erityisen hyvin tärinältä suojattuna.​​​

 • Muuntautumisen mestari: käytettävissä integroituna tai vapaasti seisovana viinikaappina​​
 • Tunnelmallista: valittavissa 3 eri valon väriä​​
 • Kaikki yhdessä: tilaa viinilaseille ja pulloille
Viinikaappeihin

Jos haluaa todella paljon tilaa viineilleen, saa parhaan tuloksen Vinovilla Granden avulla. Kompressorijäähdytyksellä, aktiivihiilisuodattimella ja tärinän suojalla se tarjoaa täydelliset edellytykset viinien säilytykseen hyvin suojattuna. Puuhyllyt ovat korkeussäädettäviä, jotta saat maksimaalista joustavuutta. Myös teline sopivien lasien säilytykseen sisältyy kaappiin​

  Edut

 • Kosketuspaneeli
 • Paljon säilytystilaa​​​​
 • Tärinäsuoja ja samalla erityisen hiljainen

  Haitat

 • Vie paljon tilaa​
 • Vain yksi viilennysalue

Vinsider 41 Built-In Duo Onyx Edition -viinikaappi integroitava

Vinsider 41 Built-In Duo Onyx Edition -viinikaappi integroitava

Tuotevinkki​​​​

Vinsider 41 Built-in Duo​​​

Elegantisti integroituna keittiöösi, baariin tai mihin vain muualle: tämä integroitava viinikaappi tuo mukanaan myös kaksi jäähdytysaluetta.

 • Kaksi jäähdytysaluetta​​
 • Integroitava laite ylellisellä designilla​​
 • Sisältää sisätilan valaistuksen
Viinikaappeihin

Tämä kahden viilennysalueen viinikaappi mahdollistaa monipuolisuuden viinivalikoimassasi. Niinpä voit varastoida esimerkiksi puna- ja valkoviinejä samanaikaisesti eri lämpötiloissa ja siten täyttää niiden erilaiset vaatimukset. Viinikaappi on integroitava laite, joten sen voi integroida osaksi keittiötä, olohuonetta tai baaria.

  Edut

 • Kaksi viilennysaluetta täydelliseen varastointiin​​​
 • Kompakti design 41 viinipullolle​​​​
 • Intuitiivinen ohjauspaneeli

  Haitat

 • Ei käytettävissä vapaasti sijoitettuna

Barossa 77 Duo viinikaappi 2 alueella​

Barossa 77 Duo viinikaappi 2 alueella​​​

Tuotevinkki​​​​

Barossa 77 Duo viinikaappi​

Tämä viinikaappi tarjoaa tilaa 77 pullolle kahdella viilennysalueella. Ylellisellä, mustalla designillaan ja sävytetyllä lasiovellaan 3-kerroksisesta turvalasista viinikaappi täyttää kaikki toiveet.​

 • Ylellinen: sävytetty lasi​​​
 • Suuri: tilaa 77 pullolle kahdella viilennysalueella​
 • 8 puuritilää vaakatasossa säilyttämiseen
Viinikaappeihin

Ylellinen, musta design, sävytetty lasi ja puuritilät, joilla viinisi lepäävät mukavasti. Siten voit varastoida ihanteellisesti samppanjaa, kuohuviiniä, roseeviiniä, valko- tai punaviiniä. Jääkaapin voi integroida mihin tahansa elegantisti, ja se saa sinut loistamaan todellisena viiniosaajana.

  Edut

 • Erittäin ylellinen design mustassa​​​​​
 • Tilaa 77 pullolle​
 • Asteen tarkka jäähdytys ja LED-sisävalaistus

  Haitat

 • -

Viinikaapit vertailussa

Ultimo 20 Uno viinikaappi Vinovilla Grande 165 Built-in Uno viinikaappi Vinsider 41 Built-in Duo Onyx Edition integroitava viinikaappi Barossa 77 Duo viinikaappi
Kapasiteetti (pulloja) 20 165 41 77
Mitat​ n. 43 x 63 x 50 cm 59,5 x 176 x 70 cm​ 59,2 x 88,5 x 56 cm 48 x 128,5 x 64 cm
Paino 17 kg 90 kg 45 kg 48 kg
Energiatehokkuusluokka G G G G
Viilennysalueiden lukumäärä 1 1 2 2
Äänitehotaso 41 dB max. 49 dB max. 38 dB max. 42 dB max.
Erityisominaisuudet - Soft Touch -kosketuspaneeli
- LED-sisävalaistus
- oven kätisyys: oikea, ei vaihdettavissa
- kosketuspaneeli
- vapaasti sijoitettavaksi tai integroitavaksi
- oven kätisyys: oikea
- kosketuspaneeli
- sisävalaistus
- oven kätisyys: oikea, ei vaihdettavissa
- kosketuspaneeli
- valkoinen LED-sisävalaistus
- oven kätisyys vapaasti valittavissa

Oikean viinikaapin löytäminen​​

Erilaisten mallien esittelyn jälkeen loppu on sinusta kiinni. Löydä ihanteellinen viinikaappisi kysymällä itseltäsi, mitä tarkalleen ottaen haluat. Jos esimerkiksi juot monia erilaisia viinejä, kahden viilennysalueen viinikaappi on suositeltava valinta optimaaliseen varastointiin. Onko sinulla muutamia tarkoin valikoituja pulloja vai mieluummin monipuolinen varasto? Aina sen mukaan sinun pitäisi valita viinikaappisi koko. Sitten on tietysti vielä design-kysymykset: pidätkö valaistuksesta? Tulisiko kaapin olla musta vai jossain muussa värissä? Pitäisikö laitteen olla vapaasti sijoitettava vai pidätkö integroitavasta laitteesta? Myös viinikaappisi ilmankosteuteen tulee kiinnittää huomiota. Sen tulisi olla 75 - 85 %. Tiesitkö jo: ilmastoluokalla ilmaistaan viinikaapin yhteydessä, missä ympäristön lämpötilassa se pystyy jäähdyttämään ihanteellisella tasolla.

Viinitietoutta Klarsteinin kanssa

Millaisia viinityyppejä oikeastaan on ja miten ne eroavat toisistaan? Selitämme sen sinulle erittäin mielellämme!

Valkoviini

Valkoviini on yksi maailmanlaajuisesti rakastetuimmista viinityypeistä, ja siksi se lukeutuu erityisen mieluisiin vieraisiin viinikaapissa. Viininvalmistajat käyttävät valkoviinin valmistukseen lähes yksinomaan vaaleita rypäleitä. Ne juodaan pääosin nuorina, ja valkoviinin maulle on ominaista pääsääntöisesti raikkaus, hedelmäisyys ja punaviiniin verrattuna suurempi hapokkuus. Tunnettuja rypälelajikkeita ovat Riesling, Sauvignon Blanc ja Weißburgunder.

Punaviini

Punaviineihin käytetään, kuten värin perusteella jo voi arvellakin, vain tummia rypäleitä. Värinsä punaviinit saavat viinirypäleiden kuorista, jotka ovat käymisprosessissa massan joukossa. Värin syvyys ja tanniinipitoisuus - eli parkkihappo - ovat riippuvaisia massan ja kuorten kontaktin kestosta. Aikajänne voi ulottua muutamista päivistä (kevyissä punaviineissä) kahteen viikkoon (tuhdeissa punaviineissä). Mikäli viini kypsyy puutynnyrissä, se kehittää erityisen balsamimaisia sävyjä ja maistuu viipyilevämmältä. Pidettyjä rypälelajikkeita ovat Merlot, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Pinot noir ja Sangiovese.

Roseeviini

Saat roseeta, kun sekoitat valko- ja punaviiniä. Se oli vain pikku vitsi, jonka taakse kuitenkin kätkeytyy yleinen virheoletus: monet ajattelevat, että roseeviini syntyy valkoisten ja punaisten rypäleiden sekoituksesta. Todellisuudessa Euroopan unionissa on kuitenkin peräti kiellettyä sekoittaa puna- ja valkoviiniä roseen synnyttämiseksi. Ei, vain tummat rypäleet ovat osa valmistusprosessia, ja haalean punaisen värin viininvalmistajat saavuttavat, kun he erottavat kuoret massasta erittäin aikaisin, jotta ne luovuttavat vain vähän väriainetta. Yksi poikkeus on kuitenkin olemassa: roseesamppanja syntyy vaaleiden ja tummien rypäleiden sekoituksesta. Sellaiset rypälelajit kuin Spätburgunder, Tempranillo, Pinotage, Shiraz ja Cabernet Sauvignon ovat tyypillisiä roseeviinille.

Kevyesti kupliva kuohuviini

Nyt pirskahtelee! Kevyesti kupliva kuohuviini sisältää useimmiten lisättyä hiilihappoa, joka on heikentynyt kypsytysprosessin aikana. Italiassa sellaiset viinit tunnistaa sanasta "frizzante" ja Ranskassa sitä nimitetään nimellä "perlant". Tällaiset viinit ovat 1 - 2,5 baarin paineellaan kuitenkin vain hieman pirskahtelevia. Pidettyjä edustajia, myös viinikaapeissa, ovat monet italialaiset Proseccot.

Kuohuviini

Niin kutsutuissa pöytäviineissä ei ole juuri alkoholia tai hiilihappoja, ja ne toimivat perustana kuohuviineille, jotka kypsyvät pullossa ja siten kehittävät luonnollisia hiilihappoja ja alkoholipitoisuutta. Jotta paineen voi pitää vähintään kolmessa baarissa, pullojen on oltava erityisen paksuseinäisiä - tunnemme sen poksahtelevista uuden vuoden korkeista. Vaikka et olisi tuttu kuohuviinin käsitteen kanssa, olemme silti varmoja, että tunnet sen tunnetuimman vaihtoehdon: samppanja, joka saa käyttää ylellistä nimeä vain, jos se on valmistettu ranskalaisella Champagnen alueella. Oikean saksalaisen kuohuviini, sekt, on aina valmistettu saksalaisen pöytäviinin pohjalta.

Jälkiruokaviinit

Jälkiruokaviinit syntyvät osittain tai kokonaan jalohometartunnan saaneista rypäleistä, ja niissä on vain vähän kosteutta. Älä pelästy "home"-sanaa, sillä lopputulos on kauttaaltaan herkullinen. Koska nämä erityiset rypäleet luovuttavat vähemmän nestettä kuin normaalit vaaleat tai tummat rypäleet, valmistusprosessi vaatii niiltä erittäin paljon - siten myös tiiviiden jälkiruokaviinien kustannukset nousevat. Näihin kuuluvat unkarilainen Tokajer ja ranskalainen Château d'Yquem.

Väkevät viinit

Mikäli viinissä on yli 15 tilavuusprosenttia alkoholia, se lukeutuu normaalisti väkeviin viineihin. Korkeasta alkoholipitoisuudesta on vastuussa joko ylikypsien rypäleiden työstö tai esimerkiksi brandylla rikastetun pohjaviinin käyttö. Se vähentää käymistä ja huolehtii rypäleiden korkeammasta sokeripitoisuudesta. Erityisen suositeltavia tyyppejä ovat banyuls, marsala, madeira, portviini ja sherry.

Tärkeää tietää: oikea tarjoilulämpötila

Suhtaudumme aiheeseen liberaalisti: yhtä vähän kuin on tarjolla juuri parhaita viinikaappeja, on olemassa myöskään yhtä ainoaa oikeaa tarjoilulämpötilaa. Koska mitä meille tuo tarkka asteluku, jos viini ei ole silloin herkullista? Yksilöllisistä mauista huolimatta on olemassa muutamia hyvin temperoituja arvoja, joihin kiinnostuneet voivat tukeutua täydellisen tarjoilulämpötilan löytämiseksi. Pääpiirteissään pätee: punaviinit tarjoillaan noin 18 asteessa ja valkoviinit noin 10 asteessa

Luonne Lämpötila
Kuohuviini - 6°C - 8°C
Valkoviini helppo, kevyt
voimakas, ryhdikäs, monivihahteinen
9°C - 11°C
12°C
Punaviini makea, jälkiruokaviini
kevyt, hedelmäinen
keskitäyteläinen, arkiviini
täyteläinen, ryhdikäs, monivihahteinen
12°C - 14°C
14°C - 16°C
16°C - 18°C
18°C

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Se riippuu täysin sen sisällöstä. Punaviinit avaavat arominsa parhaiten 15 - 18 °C:ssa. Valkoviinit sitä vastoin tarvitsevat hieman alhaisemman varastointilämpötilan, joka on 11 - 14 °C. Roseeviinit varastoidaan viinikaapissa optimaalisesti lämpötiloissa 7 - 12 °C. Myös kuohuviini ja samppanja löytävät tiensä usein viinivarastoon, ja ne tarvitsevat kuohuviineille tutun lämpötilan 5 - 7 °C. Lisäksi viinikaappisi ilmankosteuden tulisi olla 75 - 85 %.

Se riippuu koosta ja energiatehokkuusluokasta. Keskimäärin voi sanoa, että energiatehokkuusluokan E viinikaappi kuluttaa noin 90 kWh.

Pohjimmiltaan kuin normaali jääkaappi: kompressorijäähdytyksellä. Se tarkoittaa: kylmäaineen avulla sisätilasta poistetaan lämpöä ja luovutetaan se kaapin ulkopuolelle. Siitä huolimatta viinikaappi on aivan erilainen kuin jääkaappi: lämpötilat ovat huomattavasti miedompia. Kaiken lisäksi niissä ei tulisi säilyttää mitään muuta kuin viiniä ja vastaavia juomia. Ovet ovat hyvin tiivistettyjä, jotta sisään ei pääse mitään hajuja ja jotta pullot ovat erityisen hyvin tärinältä suojattuna.

Viinikaapille näkee käytettävän muitakin synonyymejä, kuten viininvarastointikaappi. Yksi tyyppi on lyhytaikaiseen säilytykseen tarkoitettu viinikaappi. Se huolehtii lyhytaikaisesti siitä, että viinit saavuttavat ihanteellisen tarjoilulämpötilan. Osa kaapeista on sen sijaan tarkoitettu pitkäaikaiseen varastointiin, ja ne jäljittelevät viinikellarin olosuhteita.

Se riippuu luonnollisesti koosta ja toiminnoista. Pienten viinikaappien hinnat alkavat noin 200 eurosta. Ylärajaa ei juurikaan ole. Suuret ja laadukkaat viinikaapit maksavat useimmiten enintään 2000 euroa.

Viinikaappi on luksustuote. Sitä käytetään, kun haluat varastoida viinisi ihanteellisissa olosuhteissa ja kun tykkäät puuhailla optimaalisen lämpötilan ja varastoinnin parissa. Se on verrattain edullinen vaihtoehto viinikellariin verrattuna. Se tuo siis suurta lisäarvoa, minkä huomaat varmasti pian. Mikäli siis haluat varastoida viinisi ihanteellisesti ja vieläpä esitellä niitä elegantisti, tarvitset viinikaapin - meidän mielestämme.

Suosittelemme olohuoneeseen mieluummin vapaasti sijoitettavaa viinikaappia, mikäli et halua integroida sitä jonkinlaiseen kaapistoriviin. Lisäksi tässä tapauksessa kannattaa investoida hiljaiseen laitteeseen.

Ylös