14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kattotuuletin


Kattotuuletin: tropiikkitestattu ja kotoisan mukava - viileitä tuulahduksia, jotka eivät tarvitse tilaa (lattialta)

Se, että kattotuulettimet ovat kuuluneet trooppisissa maissa julkisten rakennusten yleiseen varustukseen jo melkein kyseisten maiden sähköistymisestä asti, on eittämättä todiste niiden tehokkuudesta. Suurin etu, jonka kattoon asennettava tuuletin voi tarjota, ovat sen mitat: siipien halkaisija, jopa 134 cm, takaa optimaalisen ilmankierron. Suurin (näkyvä) haittapuoli on se tosiseikka, että tuuletinta ei voi "siivota pois". Kuitenkin moninaiset muotoilut erilaisista materiaaleista mahdollistavat samalla optisesti täydellisen yhteyden kulloiseenkin asumistyyliin. Valaisimella varustettu kattotuuletin tarjoaa käytännöllisen lisäkäyttötarkoituksen. Ja: talvella kattoon asennettua roottoria voi jopa käyttää lämmityskustannusten alentamiseen. Yksi lisäetu on se, että kattotuuletin on hiljainen käyttää. Siten tuulettimella varustettu kattovalaisin lyö monta kärpästä yhdellä iskulla.

Miten kattotuuletin toimii?

Kattotuuletin pyörittää lämmintä ilmaa korkealle - ja lähettää sen viileänä ilmavirtana jälleen alaspäin. Siten

  • voi ensinnäkin välttää lämmön kasautumista katon alle
  • ja toisekseen saada aikaan tehokas ja tasainen ilmankierto, joka tuntuu miellyttävältä.

Mihin suuntaan kattotuulettimen pitää pyöriä?

Malleissa, joissa on erikseen kesä- ja talvikäyttö, roottorin lapojen kiertosuunta voi olla päinvastainen talvella - eli veto ylöspäin. Siten syntyy paine, joka johtaa lämmintä ilmaa takaisin huoneen seiniä kohti. Jotta lämmin ilma ei vain kerrostu tarpeettomaksi kerrokseksi juuri katon alle, se päätyy takaisin huoneen asutulle alueelle - lämmityskustannusten säästö on selkeästi mitattavissa. Näin pystyimme vastaamaan myös tähän kysymykseen.

Kattotuuletin: hiljainen käytössä

Yleensä päätös kattotuulettimen hankinnasta herää kuitenkin juuri ennen kesää. Tuulettimen ylellisin tehtävä on lopultakin viileiden tuulahdusten luominen. Mutta yhtä tärkeää on se, että makuuhuoneeseen sijoitettu kattotuuletin on hiljainen. Kattotuuletinten ei tarvitse siipien koon vuoksi pyöriä niin nopeasti palvelustensa suorittamiseen, mutta ne saavuttavat silti tehokkaan ilmankierron - ja tekevät sen hipihiljaa. Lähes kaikissa malleissa on kolme tehoporrasta, ja ne saavuttavat täydelläkin teholla vain hädin tuskin 50 desibelin äänitehotason. Kaukosäätimellä toimiva kattotuuletin soveltuu siksi erityisesti myös makuuhuoneeseen: hiljainen, hyvältä tuntuva ja häiriötä aiheuttamaton ilmavirta.

Valaisin tuulettimella: valaisimella ja sopivalla muotoilulla jokaiseen sisustustyyliin

Katon alla pyörivät siivet tarvitsevat sähköä - valaisimella varustettu kattotuuletin hyödyntää taidokkaasti sitä tosiasiaa, että huoneen valaisimen paikka sijaitsee useimmiten jo valmiiksi keskellä huoneen kattoa. Valaisimella varustettu kattotuuletin on aina varustettu kaukosäätimellä, joka mahdollistaa valaisimen ja tuulettimen toisistaan riippumattoman käytön. Integroidut valaisinten rungot on aina sovitettu täydellisesti kulloiseenkin muotoiluun sopivaksi. Yhdistelmä mattapintaiseksi harjattua alumiinia ja hopeanvärisiä siipiä tai nikkeliviimeistely ja maitolasi yhdessä lämpimän puuverhoilun, kuten pähkinän, kirsikan tai palisanterin, kanssa antavat jokaiselle kaukosäätimellä varustetulle kattotuulettimelle hienostuneen elegantin vivahteen. Puujäljitelmästä valmistettu kattotuuletin, esimerkiksi vaalean vaahteran värinen, vaikuttaa erittäin kotoisalta, valkoinen tekee tuulettimesta hieman näkymättömän, musta taas tekee siitä näkyvän yksityiskohdan.

Kattotuulettimen osto: mitä ottaa huomioon?

Kun pohdit, ostaisitko valaisimella varustetun tuulettimen, sinun tulee pohtia muutamaa tärkeää näkökohtaa. Siipien 105 cm:n siipiväli riittää noin 15 neliömetrin huonekoolle. 20 neliömetrin huonekoosta alkaen on suositeltavaa ostaa kattotuuletin, jonka siipien halkaisija on 132 cm. Kattotuulettimet eivät ole mitään kevytsarjalaisia, sillä ne painavat mallista riippuen 5 - 15 kg. Kipsikartonkilevystä valmistetut katot pitää siksi ehdottomasti testata kantokykynsä osalta etukäteen. Lisäksi tulee esittää kysymys, pitäisikö valita

  • valaistuksella varustettu kattotuuletin
  • vai kattotuuletin ilman valaistusta

. Kattovalaisin tuulettimella tarjoaa nimittäin vielä yhden käytännöllisen lisäominaisuuden. Hiljaa toimiva kattotuuletin valaisimella ja kaukosäätimellä ei jätä mukavuuden puolesta lainkaan toiveita täyttämättä. Kaikki Klarsteinin kattotuulettimet on varustettu perusteellisella ja helposti ymmärrettävällä asennusohjeella - mikäli jokin asia epäilyttää, pitäisi kuitenkin turvallisuussyistä konsultoida alan ammattilaista. Seuraavaksi voi tulla uusi lämpöaalto - Klarstein tarjoaa viileää hyvinvointia.

Ylös