14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kaksialueinen viinijääkaappi


Kaksialueisen viinijääkaapin ostaminen: säilytä puna- ja valkoviinit Klarsteinin kanssa

Viinijääkaappi tai kaksialueinen viinijääkaappi on ihanteellinen ratkaisu säilyttää viinejä oikeassa lämpötilassa. Tavallisen jääkaapin noin 5 °C:n lämpötila on käytännössä kaikille viineille liian kylmä. Säilyttäessäsi viinejä jääkaapin ulkopuolella lämpötila on puolestaan liian korkea. Viinijääkaapissa voit säätää lämpötila-alueen tarkalleen erilaisille viineille sopivaksi.

Kaksialueinen viinijääkaappi on jopa yhden askeleen edellä. Se mahdollistaa kahden eri lämpötilan säätämisen erillisille alueille saman laitteen sisällä. Erottelu on ennen kaikkea silloin eduksi, kun haluaa säilyttää sekä puna- että valkoviinejä samassa kaapissa. Mutta myös näiden viinityyppien sisällä on usein huomattavia eroja, mitä tulee ihanteelliseen lämpötilaan.

Millaisen lämpötilan kaksialueiseen viinijääkaappiin voi säätää?

Kaksialueisen viinijääkaapin lämpötila-alueet kattavat laajan alueen, joka kattaa useimmiten kaikki suositellut säilytyslämpötilat viineille ja usein jopa ylittävät ne. Siten viinijääkapissa on mahdollista saavuttaa ihanteellisen säilytyslämpötilan lisäksi myös ihanteellinen tarjoilulämpötila. Tyypilliset lämpötilaskaalat ovat 5–22 °C, 5–20 °C tai 5–18 °C. Mallista riippuen nämä lämpötilaskaalat koskevat molempia alueita tai kaapissa on yksi alue viileämmille lämpötiloille ja toinen lämpimämmille lämpötiloille, esimerkiksi 5–12 °C ja 12–18 °C.

Kuinka paljon viiniä kaksialueiseen viinijääkaappiin mahtuu?

Kaksialueisen viinijääkaapin kapasiteetti ilmoitetaan useimmiten pulloissa, jolloin tarkoitetaan 750 ml:n vakiopulloja. Lisäksi Klarsteinin kaupassa ilmoitetaan myös litramäärät. Niillä tarkoitetaan sisätilavuutta. Pullojen määrä on käytännöllisyydessään tärkeämpi kokomääritelmä. Pienempään malliin voi mahtua esimerkiksi 18, 24 tai 32 pulloa. Valikoiman toiselta laidalta löytyy yli 150 pullon viinijääkaappi.

Vapaana seisova vai integroitava kaksialueinen viinijääkaappi?

Monet viinijääkaapit ovat vapaana seisovia malleja. Ne voidaan sijoittaa kellariin, eteiseen, ruokakomeroon tai mihin tahansa kodin tilaan. Jos kaksialueinen viinijääkaappi tulee sovittaa keittiökalustukseen, tarjolla on integroitavia malleja. Klarsteinin kaupassa on saatavilla molempia vaihtoehtoja.

Kaksialueinen viinijääkaappi: sisustus ja muut ominaisuudet

Kaksialueinen viinijääkaappi on varustettu yleensä hyllyillä, joilla pulloja voi säilyttää vaakatasossa. Luku riippuu kokonaistilavuudesta. Hyllyt voivat olla puuta tai metallia. On olemassa myös viinijääkaappeja, joissa on pullojen pystysuoraan tai lähes pystysuoraan säilytykseen tarkoitettu osa. Jos kaksialueisen viinijääkaapin on tarkoitus luoda myös tunnelmaa, LED-sisävalaistuksella varustettu malli on hyvä valinta.

Kaapissa voi olla kosketuskäyttöpaneeli miellyttävään ja selkeään lämpötilansäätöön. Saatavilla on LED-näytöillä varustettuja malleja, joiden lukeminen on helppoa. Jos haluat lukea lämpötilan mieluummin Fahrenheit- kuin Celsius-asteissa, löydät Klarsteinilta myös kaksialueisia viinijääkaappeja, joissa on tarvittava säätömahdollisuus. Rungon väreinä on tarjolla musta, valkoinen, hopea, onyksi ja ruostumaton teräs.

Ylös