14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Viinikaapit


Viinikaapit: ihanteellinen säilytystapa erilaisille viineille

Hyvät viinit vaativat asiaankuuluvan lämpötilan, ja niitä tulee myös säilyttää huomaavaisesti. Koska vain harvoilla meistä on mahdollisuus viinikellariin, tarjoaa Klarstein laajan valikoiman erilaisia jääkaappeja viinien säilytykseen. Oli kyse sitten valko- tai punaviinistä, säilyy juoma aina oikean lämpöisenä. Jopa 170 pulloa tätä jaloa juomaa voidaan säilöä Klarsteinin kaksiosastoiseen viinijääkaappiin, joka tunnetaan myös ilmastokaappina.

Miten viinijääkaappi toimii?

Nämä laitteet toimivat vähän eri tavalla kuin tavalliset jääkaapit. Koska valo vahingoittaa viiniä, kaappi varmistaa pimeän säilytyksen turvassa auringonvalolta ja UV-säteilyltä. Tärkeimpiä tekijöitä ovat kuitenkin ilmasto ja lämpötila. Lämpöä voidaan helposti säätää viinijääkaapissa, mikä on välttämätöntä, sillä viini täytyy säilyttää tasaisessa lämpötilassa. Tämä pätee myös kosteuteen, jonka tulisi olla noin 70 %. Lisäksi on välttämätöntä välttää muiden avoimien ruokien säilyttämistä jääkaapissa, koska viini pystyy absorboimaan aromit korkin läpi. Pahimmassa tapauksessa tämä voi jopa johtaa viinin pilaantumiseen. Viininjääkaapin lisäetuna on, että se on varustettu tietynlaisilla hyllyillä, mikä estää viiniä liikkumasta tai värähtelemästä.

Viinijääkaappia ei tule sekoittaa viininjäähdyttimiin, joiden tehtävänä on vain jäähdyttää viini nopeasti tarjoilulämpötilaan. Viinijääkaapin tarkoitus on säilyttää juoma pitkiäkin aikoja. Näissä kaapeissa on lisäksi yleensä useampia lämpötilaosastoja, mikä ei päde viininjäähdyttimiin.

Mikä on kaksiosastoinen viinijääkaappi?

Kaksiosastoisessa viinijääkaapissa on mahdollista säilyttää erilaisia ja eri lämpötiloja vaativia viinejä. Puna- ja valkoviinit sekä samppanjat säilötään kaikki eri lämpötiloissa, minkä takia kaksiosastoinen viinijääkaappi sisältää nimensä mukaisesti kaksi itsenäistä lämpötilaosastoa. Niiden ansiosta jokainen viini voidaan säilöä sille optimaalisissa olosuhteissa.

Viinijääkaapin osto verkosta: ei pelkästään säilytyspaikka viineillesi

Voit säilöä kaikenlaisia viinejä oman makusi mukaan viiden ja kahdenkymmenen celsiusasteen välillä. Kahden viinierän säilöminen onnistuu myös helposti kahden itsenäisesti säädettävän viilennysosaston ansiosta. Viinijääkaappia ostaessa kannattaa miettiä tarkkaan laitteen vaatimaa tilaa. Ilmastoluokka kannattaa myös muistaa, sillä se määrittää laitteelle parhaiten sopivan ympäristön lämpötilan. Laitteen energiatehokkuus ja hinta ovat luonnollisesti myös tärkeitä tekijöitä. Klarsteinin viinijääkaapit ovat elegantin ja modernin muotoilunsa ansiosta paljon enemmän kuin vain paikka viinien säilytykseen. Pikemminkin kyseessä on hienostunut viinikaluste, joka silmiinpistävän muotonsa ja monipuolisten toimintojensa ansioista saa viinin jumalankin vihreäksi kateudesta. Edes Bacchusin viinivarasto ei säilö viinejäsi Klarsteinin kaltaisella kunnioituksella.

Ylös