Keittokattila Olut

Chiller 10K uppojäähdytin, Ø22,4 cm, 10 silmukkaa
Chiller 10K uppojäähdytin mäskin jäähdytin Kupari
105,99 €
Klarstein Maischfest käymiskattila 25 litraa vesilukko ruostumatonta 304-terästä
Maischfest Fermenter 25 - säilöntäkeitin mäskiastia Hopea
221,99 €
Klarstein Mundschenck + uppojäähdytin mäskäyskattila 2500 W 30 l ruostumaton 304-teräs
Mundschenk + uppojäähdytin setti mäskiastia Hopea
604,99 €
Mundschenk-mäskäyskattila | oluenvalmistussetti | 2500 watin lämmitysteho | 30 litran tilavuus | 9 ohjelmaa | MemoryBrew | LCD-näyttö | kiertopumppu MashFlow-teknologialla | ruostumatonta 304-terästä | laskuhana | sis. siivilän ja viljasäiliön
Mundschenk mäskäyskattila Hopea mäskiastia
389,99 €
Mundschenk XXL mäskäyskattila oluenpanojärjestelmä | setti 3000 W | 50 l | LCD kosketus | kiertopumppu | ruostumatonta 304-terästä
Mundschenk XXL oluenvalmistusjärjestelmä mäskiastia Hopea
443,99 €
Klarstein Maischfest -mäskikattila, 5 osaa, 1500/3000W, 30 l, LCD, ruostumaton teräs
Maischfest -mäskikattila mäskiastia Hopea
379,99 €
Klarstein Maischfest käymiskattila 30 litraa vesilukko ruostumatonta 304-terästä
Maischfest Fermenter 30 - käymisastia mäskiastia Hopea
251,99 €
Klarstein Chiller 12 uppojäähdytin Ø 21,5 cm18 lenkkiä ruostumaton 304-teräs
Chiller 12 -uppojäähdytin mäskin jäähdytin Hopea
113,99 €
Counterflow vastavirtajäähdytin Ø28cm 9 silmukkaa 304 ruostumaton teräs
Counterflow vastavirtajäähdytin mäskin jäähdytin Hopeanharmaa
164,99 €
Klarstein Maischfest -mäskikattila 5 osaa 1500/3000W 35 l LCD ruostumaton teräs
Maischfest -mäskikattila mäskiastia Hopea
305,99 €
Klarstein Mundschenk käymisastia ja jäähdytin 3000 W 50 l ruostumaton 304-teräs
Mundschenk käymisastia ja jäähdytin mäskiastia Hopea
695,99 €
Klarstein Gärkeller Pro -käymiskattila 30 litraa hiivanpoistoventtiili ruostumaton 304-laatuinen teräs
Gärkeller Pro -käymiskattila mäskiastia Hopea
395,99 €
Klarstein Brauheld Pro -mäskikattila 3300W 45 l 30–100 °C sekoituspumppu ruostumaton teräs
Brauheld Pro -mäskikattila mäskiastia Hopea
666,99 €
Klarstein Brauheld Pro -mäskikattila 2500 W 35 l 30–100 °C sekoituspumppu ruostumaton teräs
Brauheld Pro -mäskikattila mäskiastia Hopea
819,99 €
Klarstein Maischfest käymisastia 5 osaa 1500/3000 W 25 l ruostumatonta terästä
Maischfest Boiler - käymisastia mäskiastia Hopea
588,99 €
Mundschenk-mäskäyskattila | oluenvalmistussetti | 2500 watin lämmitysteho | 30 litran tilavuus | 9 ohjelmaa | MemoryBrew | LCD-näyttö | kiertopumppu MashFlow-teknologialla | ruostumatonta 304-terästä | laskuhana | sis. siivilän ja viljasäiliön
Mundschenk mäskäyskattila mäskiastia Kupari
727,99 €
Klarstein Beerfest olutsuodatin lisäosa Ø 28 cm 200 µm nailon
Beerfest - varaosasuodatin Valkoinen vaihtosuodatin
26,99 €
Klarstein Aufwärtsspirale uppojäähdytin mäskin jäähdytin 10 silmukkaa Ø 25,5 cm
Aufwärtsspirale - Mäskin jäähdytin mäskin jäähdytin Hopea
59,99 €

Käsityöoluen valmistus Klarsteinin oluenvalmistussarjalla

Oman oluen valmistaminen on kiehtova harrastus – ja paljon muuta. Oluet, kuten käsityöolut, koetaan usein liian yksitoikkoisiksi. Käsityöoluet puolestaan on valmistettu käsin ja niissä on erehtymätön maku, mutta niillä on myös hintansa. Ratkaisu on ottaa oluen tuotanto omiin käsiisi. Siten voit käyttää juuri niitä oluen ainesosia, joilla saat luotua omaan makuusi sopivan oluen. Valikoimamme oluenvalmistussarjalla se onnistuu myös aloittelijoilta.

Klarsteinilta löydät erilaisia kotipanimosarjoja tai oluenvalmistussarjoja, joiden avulla pääset lähemmäksi oluenpanon hämmästyttävää maailmaa: pienellä sijoituksella voit ottaa ensimmäiset askeleet oluen valmistuksessa, kokeilla monia muunnelmia ja nauttia oluesta, joka heijastaa aidosti makuasi. Tarjoamme kokonaisratkaisuja, mukaan lukien täydelliset kotipanimojärjestelmät, jotka koostuvat mäskikattiloista, käymiskattiloista ja upotusjäähdyttimistä, sekä edistyneempiä malleja, jotka on varustettu Memory Brew -järjestelmällä, jonka avulla voit helposti ohjata käymisprosessin eri vaiheita. Tarkalla lämpötilan, kypsennysajan ja tehon säädöllä alet ja lagerit valmistuvat helpommin ja hauskemmin kuin koskaan aikaisemmin.

Mitä oluenvalmistussarja sisältää?

Oluenvalmistussarjan perusta on kannellinen mäskikattila ja liitäntäjohto pistorasiaa varten. Täällä voidaan säätää lämpötilaa portaattomasti. Täyttöaste on luettavissa sisäpuolelta ja tyhjennyshana mahdollistaa tyhjennyksen mäskäyksen jälkeen. Siinä on jo kaikki, mitä harrastelevat oluenpanijat tarvitsevat pilkkoakseen tärkkelyksen mäskistä käymiskykyiseksi sokeriksi.

Vielä kätevämpää on, jos mukana on myös siivilä, jolla mäski voidaan suodattaa. Hieman laajemmat sarjat voivat sisältää myös tipparenkaan, ylivuotokappaleen, sopivan kahvan sisältävän viljasäiliön ja jäähdytysspiraalin. Premium-laatuisessa oluenvalmistussarjassamme on myös kiertovesipumpulla varustettu kattila. Se helpottaa mäskin sekoittamista. Lisäksi näissä huippusarjoissa on mahdollista ohjelmoida useita mäskäysvaiheita automaattisesti. Niissä on myös lämpöä kestävästä lasista valmistettu kansi, jotta harrastelevat panimomestarit voivat seurata oluen valmistusta.

Oluenvalmistussarjamme on saatavilla erikokoisina, 15–50 litran tilavuuksilla. Yksityiskohtainen, saksankielinen käyttöohje on yleensä mukana, mutta se voidaan myös ladata ilmaiseksi ja ilman velvoitteita monille laitteille. Siten saatavilla on entistä enemmän tietoa, joka helpottaa päätöstä tietyn oluenvalmistussarjan ostamisesta.

Mitä tulee ottaa huomioon oluenvalmistussarjan ostamisen yhteydessä?

Mäskäyksessä pitää seurata tarkkoja työvaiheita. Siinä eivät vuorottele vain lämmitys- ja jäähdytysvaiheet. Oluttyypistä riippuen ohjeet voivat hieman vaihdella. Tärkeää on siis, että mäskäysprosessia voi hallita mahdollisimman joustavasti. Tämä vaatii vähintään yhden manuaalisen säätimen, jota voidaan säätää portaattomasti 30–110 C°.n välillä. Tämä on tietysti vielä helpompaa automaattisella, ohjelmoitavalla ohjaimella. Siihen täytyy vain syöttää yksittäiset vaiheet. Oluenpanosarja huolehtii lopusta. Tärkeää on lisäksi, että sarjan materiaali sopii oluen valmistukseen. Suosittelemme, että ainakin kattilan sisäpinta on ruostumatonta terästä (304). Parhaassa tapauksessa tietenkin kaikki laitteen metalliosat on valmistettu tästä erinomaisesta teräksestä.

Kaikki oluenvalmistussarjamme täyttävät korkeimmat materiaali-, laatu-, käsittely-, teknologia- ja turvallisuusvaatimukset. Pohjimmiltaan eri tarjouksissa on tärkeää kiinnittää huomiota haluttuun mukavuustasoon oluen valmistuksessa. On kuitenkin myös mahdollista ostaa aluksi hieman yksinkertaisempi oluenvalmistussarja ja laajentaa sitä sitten vähitellen. Sarjan täydentämiseksi kannattaa kuitenkin heti alussa ostaa valikoimastamme myös erityinen käymiskattila.

Oluenvalmistussarja – usein kysyttyä

Onko vaikeaa valmistaa olutta kotona?

Kotikäyttöön tarkoitetun oluenvalmistussarjan käyttö ei ole rakettitiedettä, mutta täysjyvämenetelmä vaatii täsmällisen dokumentaation ja vähimmäiskokemuksen. Suosittelemme aloittamaan kit-menetelmällä pettymysten ja allgrain-menetelmän monimutkaisuuden ja vaikeuksien aiheuttaman lannistumisen välttämiseksi. Kun olet harjoitellut, voit turvallisesti siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Milloin on oikea vuodenaika panna olutta kotona?

Lämpötilasyistä johtuen on suositeltavaa valmistaa olutta syyskuun ja toukokuun välisenä aikana ja välttää erityisen kuumia kesäkuukausia. Se riippuu tietenkin asuinpaikkasi ilmastosta ja käytettävissäsi olevasta käymistilasta. 

Mikä on ihanteellinen lämpötila valmistaa olutta kotona?

Olut käy 12–24 °C:ssa. Sinun pitää siis valita huone, jossa lämpötila on jatkuvasti tässä haarukassa. Tärkeää on, että lämpötila on tasainen, eikä se vaihtele.

<>

Onko mahdollista personoida käsityöolut?

Jos olet siinä pisteessä, että haluat pitää hauskaa ja luoda oman käsityöolutreseptisi, tämä osa on todennäköisesti mielenkiintoinen. Uuteolutreseptisarjoilla et voi ""personoida"" reseptiä. Sinun pitää vain ostaa uute, ja se oli siinä. Voit lisätä mausteita tai aromeja, mutta uutteen valmistaja on jo määrittänyt oluen perustan. Täysjyvätekniikka antaa sinulle täyden vapauden rakentaa oluen maku alusta asti itse.
Ylös