14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Keittokattila Olut


Käsityöoluen valmistus Klarsteinin oluenvalmistussarjalla

Oman oluen valmistaminen on kiehtova harrastus – ja paljon muuta. Oluet, kuten käsityöolut, koetaan usein liian yksitoikkoisiksi. Käsityöoluet puolestaan on valmistettu käsin ja niissä on erehtymätön maku, mutta niillä on myös hintansa. Ratkaisu on ottaa oluen tuotanto omiin käsiisi. Siten voit käyttää juuri niitä oluen ainesosia, joilla saat luotua omaan makuusi sopivan oluen. Valikoimamme oluenvalmistussarjalla se onnistuu myös aloittelijoilta.

Klarsteinilta löydät erilaisia kotipanimosarjoja tai oluenvalmistussarjoja, joiden avulla pääset lähemmäksi oluenpanon hämmästyttävää maailmaa: pienellä sijoituksella voit ottaa ensimmäiset askeleet oluen valmistuksessa, kokeilla monia muunnelmia ja nauttia oluesta, joka heijastaa aidosti makuasi. Tarjoamme kokonaisratkaisuja, mukaan lukien täydelliset kotipanimojärjestelmät, jotka koostuvat mäskikattiloista, käymiskattiloista ja upotusjäähdyttimistä, sekä edistyneempiä malleja, jotka on varustettu Memory Brew -järjestelmällä, jonka avulla voit helposti ohjata käymisprosessin eri vaiheita. Tarkalla lämpötilan, kypsennysajan ja tehon säädöllä alet ja lagerit valmistuvat helpommin ja hauskemmin kuin koskaan aikaisemmin.

Mitä oluenvalmistussarja sisältää?

Oluenvalmistussarjan perusta on kannellinen mäskikattila ja liitäntäjohto pistorasiaa varten. Täällä voidaan säätää lämpötilaa portaattomasti. Täyttöaste on luettavissa sisäpuolelta ja tyhjennyshana mahdollistaa tyhjennyksen mäskäyksen jälkeen. Siinä on jo kaikki, mitä harrastelevat oluenpanijat tarvitsevat pilkkoakseen tärkkelyksen mäskistä käymiskykyiseksi sokeriksi.

Vielä kätevämpää on, jos mukana on myös siivilä, jolla mäski voidaan suodattaa. Hieman laajemmat sarjat voivat sisältää myös tipparenkaan, ylivuotokappaleen, sopivan kahvan sisältävän viljasäiliön ja jäähdytysspiraalin. Premium-laatuisessa oluenvalmistussarjassamme on myös kiertovesipumpulla varustettu kattila. Se helpottaa mäskin sekoittamista. Lisäksi näissä huippusarjoissa on mahdollista ohjelmoida useita mäskäysvaiheita automaattisesti. Niissä on myös lämpöä kestävästä lasista valmistettu kansi, jotta harrastelevat panimomestarit voivat seurata oluen valmistusta.

Oluenvalmistussarjamme on saatavilla erikokoisina, 15–50 litran tilavuuksilla. Yksityiskohtainen, saksankielinen käyttöohje on yleensä mukana, mutta se voidaan myös ladata ilmaiseksi ja ilman velvoitteita monille laitteille. Siten saatavilla on entistä enemmän tietoa, joka helpottaa päätöstä tietyn oluenvalmistussarjan ostamisesta.

Mitä tulee ottaa huomioon oluenvalmistussarjan ostamisen yhteydessä?

Mäskäyksessä pitää seurata tarkkoja työvaiheita. Siinä eivät vuorottele vain lämmitys- ja jäähdytysvaiheet. Oluttyypistä riippuen ohjeet voivat hieman vaihdella. Tärkeää on siis, että mäskäysprosessia voi hallita mahdollisimman joustavasti. Tämä vaatii vähintään yhden manuaalisen säätimen, jota voidaan säätää portaattomasti 30–110 C°.n välillä. Tämä on tietysti vielä helpompaa automaattisella, ohjelmoitavalla ohjaimella. Siihen täytyy vain syöttää yksittäiset vaiheet. Oluenpanosarja huolehtii lopusta. Tärkeää on lisäksi, että sarjan materiaali sopii oluen valmistukseen. Suosittelemme, että ainakin kattilan sisäpinta on ruostumatonta terästä (304). Parhaassa tapauksessa tietenkin kaikki laitteen metalliosat on valmistettu tästä erinomaisesta teräksestä.

Kaikki oluenvalmistussarjamme täyttävät korkeimmat materiaali-, laatu-, käsittely-, teknologia- ja turvallisuusvaatimukset. Pohjimmiltaan eri tarjouksissa on tärkeää kiinnittää huomiota haluttuun mukavuustasoon oluen valmistuksessa. On kuitenkin myös mahdollista ostaa aluksi hieman yksinkertaisempi oluenvalmistussarja ja laajentaa sitä sitten vähitellen. Sarjan täydentämiseksi kannattaa kuitenkin heti alussa ostaa valikoimastamme myös erityinen käymiskattila.

Oluenvalmistussarja – usein kysyttyä

Onko vaikeaa valmistaa olutta kotona?

Kotikäyttöön tarkoitetun oluenvalmistussarjan käyttö ei ole rakettitiedettä, mutta täysjyvämenetelmä vaatii täsmällisen dokumentaation ja vähimmäiskokemuksen. Suosittelemme aloittamaan kit-menetelmällä pettymysten ja allgrain-menetelmän monimutkaisuuden ja vaikeuksien aiheuttaman lannistumisen välttämiseksi. Kun olet harjoitellut, voit turvallisesti siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Milloin on oikea vuodenaika panna olutta kotona?

Lämpötilasyistä johtuen on suositeltavaa valmistaa olutta syyskuun ja toukokuun välisenä aikana ja välttää erityisen kuumia kesäkuukausia. Se riippuu tietenkin asuinpaikkasi ilmastosta ja käytettävissäsi olevasta käymistilasta. 

Mikä on ihanteellinen lämpötila valmistaa olutta kotona?

Olut käy 12–24 °C:ssa. Sinun pitää siis valita huone, jossa lämpötila on jatkuvasti tässä haarukassa. Tärkeää on, että lämpötila on tasainen, eikä se vaihtele.

<>

Onko mahdollista personoida käsityöolut?

Jos olet siinä pisteessä, että haluat pitää hauskaa ja luoda oman käsityöolutreseptisi, tämä osa on todennäköisesti mielenkiintoinen. Uuteolutreseptisarjoilla et voi ""personoida"" reseptiä. Sinun pitää vain ostaa uute, ja se oli siinä. Voit lisätä mausteita tai aromeja, mutta uutteen valmistaja on jo määrittänyt oluen perustan. Täysjyvätekniikka antaa sinulle täyden vapauden rakentaa oluen maku alusta asti itse.
Ylös