14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Jääpalakone


Jääpalakone - käytännöllinen apu kuumiin päiviin

Jääapalakoneet ovat käytännöllisiä apuvälineitä jokapäiväiseen elämääsi ja antavat sinulle kaivattua virkistystä muulloinkin kuin kuumina ja aurinkoisina päivinä. Sekä huippuhotellit että pikaruokaravintolat ovat käyttäneet jääpalakoneita pitkään. Nyt laitteiden hinnat ovat kuitenkin laskeneet niiden kovan kysynnän vuoksi niin, että tavallisetkin kuluttajat pääsevät niihin käsiksi. Jääpalakone tekee mistä tahansa juomasta paremman sekunneissa ja tarjoaa varmasti pitkäkestoista virkistystä.

Näin jääpalakone toimii

Jääpalakoneessa on vesisäiliö, viilentäviä elementtejä, sähkömoottori ja lämmitysyksikkö. Ennen käyttöä vesisäiliö täytetään vedellä ja jääpalakone yhdistetään pistorasiaan. Sekä hanavesi että PET-muovi- tai lasipullovesi kelpaa jääpalakoneeseen. Suuret jääpalakoneet voidaan kytkeä suoraan vesijohtoon, mikä tarkoittaa, että aikaavievää säiliön täyttämistä ei tarvitse tehdä. Viilennysputket jääpalakoneen sisällä jäädyttävät veden nopeasti. Jääpalakone kertoo sinulle kun prosessi on valmis. Nappia painamalla kone vapauttaa läpinäkyvät ja kauniinmuotoiset jääpalat. Asiakkaat kysyvät usein, miksi jääpalakoneen tekemät jääpalat eivät ole valkoisia, kuten ne jotka tulevat pakastimesta. Se johtuu siitä, että jääpalat jäätyvät hiljalleen sisältä ulospäin ja pysyvät siksi läpinäkyvinä. Laitteesta riippuen voit myös valita jääpalojen koon. Pienemmät palat sopivat täydellisesti cocktaileihin, kun taas suurempia voi käyttää esimerkiksi oluttölkkien tai muiden juomien viilentämiseen ämpäreissä. Lämmitysyksikkö lämmittää tilan hetkellisesti jääpalojen valmistuttua, joten jääpalat eivät jumitu laitteeseen. Jääpalat siirretään keräysalustalle liukuvan osan kautta.

Jääpalakoneen tarjoamat edut

Ajan säästö on varmasti yksi suurimmista eduista, jonka jääpalakone tarjoaa. Jääpalojen jäätymistä pakkasessa pitää odottaa tuntikausia. Jääpalakone sen sijaan tekee valmista jälkeä vain muutamassa minuutissa. Edes suurten jääpalamäärien tekeminen ei ole mikään ongelma, mikä on suureksi eduksi tapahtumissa, joissa vieraita on paljon. Jääpalojen ulkonäkö on toinen suuri etu: jokainen jääpala näyttää täsmälleen samalta jaon kristallinkirkas sekä kauniisti hehkuva. Pakkasesta tulevat jääpalat on hankalasti irrotettava muotistaan, joka lisäksi vie tilaa muilta pakkastuotteilta, mutta tämänkin ongelman jääpalakonepoistaa. Pakkasesta tulleet jääpalat saattavat olla tahmaisia ja epäpuhtaita, ja niissä on usein jännitysmurtumia, joita jääpalakoneen paloissa ei ole koskaan.

Jääpalakone voi tuottaa suunnilleen yhden jääpalan minuutissa, mikä tarkoittaa noin 15 kilogrammaa jäätuottetta päivässä - ideaalia kuohuviinin, shampanjan tai sushin jäähdyttämiseen, puhumattakaan ostereista ja jälkiruoista. Jääpalat eivät ole vain upea koriste-elementti vaan myös todella hygieenisiä. Visuaalisesti jääpalat näyttävät erityisen kauniilta vesikannuissa ja korkeissa juomalaseissa, joissa ne todella todistavat kauneutensa verrattuna sameisiin pakkasessa tehtyihin verrokkeihinsa. Ei sovi unohtaa myöskään niiden parantavaa käyttötarkoitusta, sillä hyönteisenpuremat, venähdykset ja kuhmut tarvitsevat nopeaa hoitoa. Voit kääriä jääpaloja nopeasti pyyhkeeseen ja painaa niitä tarvittavalle alueelle. Jääpalakone on itsessään jo kaunis lisä keittiöösi ja herättää varmasti keskustelua. Muina hyvinä puolina mainittakoon nopea asennus (plug & play) , energiatehokkuus verrattuna pakastimiin ja se, että jääpalakoneita ei ole joka kodissa. Tämän vuoksi jääpalakone on ehdottomasti kannattava ostos, etenkin koska se on kannettava ja sen voi ottaa mukaan juhliin tai vaikkapa pienille vaelluksille.

Jääkaappi jääpalakoneella: Erilaiset jääpalakoneet

Tavallisissa jääpalakoneissa on vesitankki, johon mahtuu keskimäärin 2-3 litraa vettä, josta saadaanaikaan noin 10-15 kilogrammaa jääpaloja päivässä. Yleensä kun vesitankki on tyhjä tai jääpalatarjotin on täynnä, äänisignaali soi. Useimmissa laitteissa on energiansäästötila, joka asettaa laitteen stand by -tilaan käytön jälkeen. Jääpalakonetta hallitaan elektronisesti käynnistä/pysäytä -painikkeella. Sen lisäksi monissa laitteissa on useita hallintavaloja, jotka kertovat esimerkiksi virhetilanteista. Jääpalakoneet toimivat hiljaisesti. Yleensä niissä on ikkuna, josta jäädyttämisprosessia voi seurata. Suuremmissa ja kalliimmissa laitteissa jääpalojen muotoa voi hallita. Osa laitteista voi tehdä sormustimen muotoisia jääpaloja: niissä on keskellä reikä, ja ne sulavat nopeammin, sillä niissä on reiän vuoksi suurempi pinta-ala.

Suuret jääpalakoneet, kuten Klarsteinin valmistamat, sisältävät myös pumppujärjestelmän vesisäiliön sijasta. Ne voivat tehdä jopa 20 kilogrammaa jääpaloja 24 tunnissa, ja niiden säiliötarjotin on paljon suurempi kuin pienten jääpalakoneiden. Siksi nämä jääpalakoneetovat erityisen sopivia ravintolakäyttöön.

Jääpalakone ei vaadi paljon huoltoa

Jääpalakoneen ostajan on pidettävä mielessä, että se vaatii jonkin verran huoltoa. Se pitää tyhjentää säännöllisesti, jotta bakteerit ja basillit eivät pääse leviämään kylmiin, märkiin alueisiin. Noin muuten jääpalakone on suhteellisen helppo pitää kunnossa. Sitä pitää vain välillä pyyhkäistä märällä liinalla ulkopuolelta.

Mikä jääpalakone sopii parhaiten minulle?

Hinnan lisäksi jääpalakonetta ostaessa sinun tulee ottaa huomioon, kuinka paljon jäätä haluat saada tehtyä. Suureen juomaan tarvitaan noin 200 grammaa jäätä, eli noin 5-6 jääpalaa. Juomien viilentämiseen tarvitset noin kilogramman jäätä, eli 28 jääpalaa. Koska suurin osa jääpalakoneista voi tuottaa jopa 15 kilogrammaa jäätä, edes suuretkaan juhlat eivät yleensä aiheuta ongelmia. Jääpaloja voi pääasiassa säilyttää jääpalakoneessa ikuisesti, kunhan se vain on kytkettynä pistorasiaan. Koneen jäähdytysominaisuus estää jääpaloja sulamasta. Energian säästämiseksi sinun ei kuitenkaan kannata koskaan tehdä enempää jääpaloja kuin mitä aiot käyttää.

Suuremmat jääpalat imevät enemmän lämpöä kuin pienet, joka varmistaa, ettei juoma laimennu. Pienet jääpalat sen sijaan jäähdyttävät nopeammin, sillä niissä on enemmän pinta-alaa ja ne vetävät lämpöä juomasta nopeammin. Siksi kannattaa ostaa jääpalakone, jossa on ainakin kaksi, tai vielä paremmassa tapauksessa kolme eri asetusta (S - pieni, M - keskikokoinen ja L - suuri).

Ylös