Jäähdytyslaite

Skyscraper Ice Smart 4-in-1 ilmanjäähdytin ja tuuletin WiFi 210m³/h kaukosäädin
Skyscraper Ice Smart 4-in-1 ilmanjäähdytin ja tuuletin ilmanjäähdytin Harmaa
180,99 €
Whirlwind 3 in 1 jäähdytyslaite tuuletin ilmankostutin 1600 m³/h
Whirlwind 3 in 1 -jäähdytyslaite Valkoinen ilmanjäähdytin
206,99 €
Maxfresh-tuuletin ilmanjäähdytin ilmankostutin 4-in-1-toiminto värähtely 6 l vesisäiliö 55 W ajastintoiminto
Maxfresh-tuuletin ilmanjäähdytin ilmankostutin Valkoinen ilmanjäähdytin
208,99 €
Skytower 360° Smart, ilmanjäähdytin, 60 W, 450 m³/h, 6 litraa, siirrettävä
Skytower 360° Smart ilmanjäähdytin ilmanjäähdytin Valkoinen
208,99 €
Caribbean Blue -jäähdytyslaite ilmankostutin tuuletin 400m³/h musta
CarribeanBlue - jäähdytin ilmanjäähdytin Musta
92,99 €
IceWind Plus 4-in-1 ilmanviilennin 330 m³/h värähtely kaukosäädin
IceWind Plus 4-in-1 ilmanviilennin ilmanjäähdytin Musta
186,99 €
CTR-1 -jäähdytyslaite 4 in 1 tuuletin siirrettävä 65 W kaukosäädin punainen
CTR-1 - jäähdytin ilmanjäähdytin Punainen
101,99 €
Skyscraper Frost jäähdytyslaite 45 W 7 litraa 2 kylmävaraajaa siirrettävä
Skyscraper Frost jäähdytyslaite ilmanjäähdytin Harmaa
243,99 €
Waterfall, ilmanjäähdytin, 45 W, 4 litraa, 2 kylmävaraajaa, siirrettävä
Waterfall ilmanjäähdytin ilmanjäähdytin Musta
236,99 €
Caribbean Blue -jäähdytyslaite ilmankostutin tuuletin 400m³/h valkoinen
CarribeanBlue - jäähdytin ilmanjäähdytin Valkoinen
117,99 €
Klarstein Rotator -jäähdytyslaite 4in1 110 W 396 m³/h 3 tuuletustasoa kaukosäädin musta
Rotator -jäähdytyslaite ilmanjäähdytin Musta
212,99 €
Skyscraper Ice Smart 4-in-1 ilmanjäähdytin ja tuuletin WiFi 210m³/h kaukosäädin
Skyscraper Ice Smart 4-in-1 ilmanjäähdytin ja tuuletin ilmanjäähdytin Musta / Ruusukulta Metallinen
243,99 €
Skyscraper Ice Smart 4-in-1 ilmanjäähdytin ja tuuletin WiFi 210m³/h kaukosäädin
Skyscraper Ice Smart 4-in-1 ilmanjäähdytin ja tuuletin ilmanjäähdytin Musta / Hopea Metallinen
188,99 €
Highrise 3 in 1 -jäähdytyslaite tuuletin 35 wattia 3 nopeutta
Highrise 3 in 1 -jäähdytyslaite Harmaa ilmanjäähdytin
115,99 €
Whirlwind 3 in 1 jäähdytyslaite tuuletin ilmankostutin 1600 m³/h
Whirlwind 3 in 1 -jäähdytyslaite Musta ilmanjäähdytin
174,99 €
Highrise 3 in 1 -jäähdytyslaite tuuletin 35 wattia 3 nopeutta
Highrise 3 in 1 -jäähdytyslaite Valkoinen ilmanjäähdytin
100,99 €
Rotator -jäähdytyslaite 4in1 110 W 396 m³/h 3 tuuletustasoa kaukosäädin valkoinen
Rotator -jäähdytyslaite ilmanjäähdytin Valkoinen
127,99 €
Skyscraper Frost jäähdytyslaite 45 W 7 litraa 2 kylmävaraajaa siirrettävä
Skyscraper Frost jäähdytyslaite ilmanjäähdytin Valkoinen
143,99 €

Siirrettävät ilmanjäähdyttimet: edullinen vaihtoehto ilmastointiin

Ilmajäähdyttimet sekoitetaan usein ilmastointijärjestelmiin, mutta ne perustuvat täysin erilaiseen toimintaperiaatteeseen. Kevyinä laitteina ne tarjoavat kaivatun virkistyksen kuumina kesäpäivinä tuomalla jäähdytettyä ilmaa huoneeseen. Ilmanraikastimissa yhdistyvät tuuletin ja pienikokoinen ilmastointilaite yhdessä paketissa. Huoneilmanjäähdyttimien tärkeimmät edut ovat niiden pieni energiankulutus, keveys ja helppo liikuteltavuus. Oikean ilmajäähdyttimen löytämiseksi on kuitenkin otettava huomioon muutamia seikkoja, jotta tuleva kesä tulisi olemaan mahdollisimman rentouttava.

Miten ilmanjäähdytin toimii

Vaikka siirrettävä ilmastointilaite toimii hukkalämmöllä ja siinä on jäähdytyspiiri, ilmajäähdytin on eräänlainen jäähdytysjärjestelmällä varustettu tuuletin, joka perustuu jään tai kylmän veden syöttöön. Suurin ero ilmastointilaitteen ja ilmajäähdyttimen välillä on se, että ilmajäähdytin ei käytä jäähdytysnestettä. Vahva tuuletin imee ilman laitteen takaa ja puhaltaa sen eteen. Laitteen sisällä on säiliö, joka voidaan täyttää aiemmin pakastetuilla jääpaketeilla. Käytön aikana ilma virtaa kylmäpakkausten yli ja viilenee. Viileämpi ilma tulee sitten huoneeseen laitteen etuosasta. Huone viilenee, joskaan ei aivan yhtä tehokkaasti kuin ilmastointijärjestelmän kanssa. Kylmäpakkausten sijaan astiaan voidaan kaataa myös kylmää vettä, mutta silloin vaikutus on ei ole niin huomattava. Ilmajäähdytin toimii viilentäjänä kylmäpakkauksien sulamiseen asti. Sen jälkeen se toimii normaalina tuulettimena, kunnes kylmäpakkauksia tai kylmää vettä lisätään.

Toisin kuin ilmastointilaite, ilmajäähdytin lisää huoneen kosteutta, mikä tekee hyvää keholle. Vaikka ilmastointijärjestelmä tekee hyvää työtä kuumalla ja kostealla säällä, on se parhaimmillaan ilman ollessa kuiva. Kehon limakalvot pysyvät myös kosteina, mikä vähentää vilustumisen riskiä kesäkuukausina.

Poistoilmaletku vai ei?

Jos haluat ostaa ilmajäähdyttimen, et välttämättä tarvitse lisävarusteita. Laite ei tuota hukkalämpöä, joten se voidaan asentaa huoneeseen tuulettimen tavoin. Poistoletkun ärsyttävä kiinnitys ikkunan läpi ei ole enää tarpeen, mutta jäähdytysteho on pienempi kuin ilmastointijärjestelmällä.

Millaisia etuja ilmanjäähdytin tarjoaa?

Siirrettäviä ilmajäähdyttimiä voidaan käyttää missä tahansa, ja ne voidaan kuljettaa nopeasti huoneesta toiseen. Ne ovat painoltaan kevyitä ja niiden kuljetus onnistuu helposti, mikä ei päde ilmastointijärjestelmiin. Tämä johtuu siitä, että ilmajäähdyttimissä ei ole kompressoria. Lisäksi ne ne on koottu lähinnä kevyistä materiaaleista, kuten muovista. Kompressorin puutteen ansiosta laitteet ovat myös hiljaisia, joten niitä voidaan käyttää myös yöllä. Ilmanjäähdyttimet toimivat kerrostaloissa ja vuokra-asunnoissa ongelmitta. Ne vastaavat melutasoltaan normaalia tuuletinta, joskin erittäin voimakkaalla tuulettimella varustetut mallit saattavat olla hieman äänekkäämpiä.

Toinen etu on laitteen pieni energiankulutus. Vaikka ilmastointijärjestelmät kuluttavat usein yli 1000 wattia tunnissa, ilmanjäähdyttimet ovat vähintään kymmenen kertaa ekologisempia ja niiden energiankulutus vain hieman voimakkaamman hehkulampun tasolla. Paras argumentti ilmajäähdyttimen hankkimiseksi on varmasti sen alhainen hinta, joka vaihtelee yleensä kympeistä satasiin, kun taas ilmastointijärjestelmä vaatii huomattavasti suuremman budjetin.

Ilmajäähdyttimen erityispiirteet

Ilmajäähdyttimillä on tiettyjä uskomattomia ominaisuuksia, jotka usein unohdetaan, koska laitteita pidetään monesti toisarvoisina ilmastointilaitteisiin nähden. Ne ovat esimerkiksi odotettua monipuolisempia: tuulettimella on useita voimakkuuksia, joilla haluttu jäähdytysteho voidaan luoda oman mielesi mukaan. Lisäksi useimmissa huoneilmanjäähdyttimissä on lämmitystoiminto, joka varmistaa miellyttävän lämmön myös kylminä päivinä. Ilmastointijärjestelmän toiminta-aika on rajoitettu kesäkuukausiin, mutta korkealaatuinen ilmajäähdytin on käyttövalmis vuoden ympäri.

Kylmäpakkauksella varustettu tuuletin tarjoaa huomattavan jäähdytyksen varsinkin pienissä huoneissa, kun taas suuret huoneet tulee jäähdyttää ilmastoinnilla. Liikkuvassa ilmajäähdyttimessä on hienostunut suodatinjärjestelmä, joka pitää huoneilman puhtaana. Siitepölyllä ei ole mahdollisuuksia, joten ilmajäähdyttimen ostaminen on fiksua erityisesti allergiasta kärsivien tapauksessa.

Erikoistoiminto: ilmanjäähdytin ionisaattorilla

Jos haluat ostaa ilmajäähdyttimen, kannattaa harkita myös ionisaattoreilla varustettuja laitteita. Kyse on erityisestä ilmansuodattimesta, joka ionisoi ilman komponentteja, molekyylejä. Laite tuottaa suuren määrän negatiivisesti varautuneita ioneja. Näillä on kyky sitoa haitallisia aineita ja hiukkasia. Kaiken kaikkiaan ilma on vapaa epäpuhtauksista. Ionisaattorilla varustettu ilmajäähdytin estää olennaisesti sienten, punkkien, hajujen ja virusten leviämisen. Ionisointitoiminto on erittäin käytännöllinen, koska laite toimii joka tapauksessa korkealla kosteudella, joten toiminto estää hometta ja sieniä syntymästä. Keskimäärin sekunnissa vapautuu 20 000 – 200 000 negatiivisesti varautunutta ionia. Ilman puhtauden voi myös haistaa, koska ionisaatiotekniikalla varustettu ilmajäähdytin poistaa myös itsepäiset ja homeiset hajut esimerkiksi kellareista tai varastotiloista.

Ylös