14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Yleiskone testi & opas 2023​

​Keittiökoneet ovat todellisia arjen sankareita. Niitä on saatavilla nykyisin useissa eri versioissa. Olipa kyse sekoittamisesta, vaivaamisesta, vatkaamisesta, leikkaamisesta, pilkkomisesta, keittämisestä tai höyryttämisestä: oikeanlainen keittiökone hoitaa monta asiaa puolestasi. Oletko epävarma, minkälainen kone on sinulle paras vaihtoehto? Siinä tapauksessa oppaamme on kuin sinulle tehty! Esittelemme sinulle erilaiset Klarstein-keittiökoneet ja kerromme niiden hyvät ja huonot puolet ja autamme sinua siten tekemään oikean valinnan.

Keittiökoneiden ominaisuudet ja toiminnot​

Esittelemme sinulle oppaassamme pääpiirteittäin neljä erilaista keittiökonetyyppiä: keittiökoneen, yleiskoneen, monitoimikoneen ja lihamyllyn. Kaikille niille yhteistä on se, että ne pienentävät työmäärääsi. Klassinen yleiskone varmistaa taikinan tasaisen sekoittumisen ja vaivaantumisen leivottaessa. Monitoimikone hoitaa leikkaamisen ja joskus jopa keittämisen ruokaa laitettaessa. Lihamylly puolestaan on todellinen voimavara tuoreen lihan käsittelyssä.

Klarstein-keittiökoneet​

Bella Elegance -yleiskone​​​

Tuotevinkki​

Bella Elegance -yleiskone​​​

Bella Elegance mullistaa keittiösi niin ulkonäöllään kuin käytännöllisillä toiminnoillaankin. Sekoittaa, vaivaa, vatkaa: Bella Elegance on valmis kaikkeen.​

 • Kompakti ja tehokas: aina valmiina 1300 watin teholla ja vain 3,7 kg:n painolla.
 • Joustava: 3 vaihtopäätä ja 5,2 litran ruostumaton teräskulho jopa 2 kg:n taikinalle​​
tuotteeseen

Unelmien yleiskoneet. Klassinen keittiökone on usein yleiskone. Niissä on usein kolme vaihtopäätä: taikinakoukku, vatkain ja vispilä. Riippuen siitä, kuinka paljon leivot, sinun tulee kiinnittää huomio koneen kulhon tilavuuteen. Wattien määrä kertoo, kuinka tehokas yleiskoneesi moottori on. Jos vaivaat mielelläsi painavia leipätaikinoita, koneessa tulisi olla vähintään 1500 watin moottori.​​​

  Edut:​​

 • Taikinoiden voimaa säästävään vaivaamiseen ja sekoittamiseen​​
 • Helppo käyttää​​​
 • Elegantti ulkonäkö​​​

  Haitat:​​

 • Tilaavievämpi kuin käsikäyttöinen sähkövatkain​

Bella Pico 2G -yleiskone​

Bella Pico 2G -yleiskone​​​

Tuotevinkki​

Bella Pico 2G -yleiskone​​​

Bella Pico 2G vakuuttaa kompaktilla muotoilullaan, 1300 watin tehollaan sekä 6 tehotasollaan ja syketoiminnollaan! Tämä yleiskone on siten valmiina jokaiseen päivään.​​

 • Älykäs: planetaarisen sekoitusjärjestelmän ansiosta aina täydelliset taikinat​​
 • Pitkäikäinen: vatkain ja taikinakoukku kestävää alumiinipainevalua
tuotteeseen

Yleiskoneet – joita kutsutaan usein myös taikinakoneiksi – ovat lähes korvaamattomia apureita taikinoiden valmistuksessa. Taikinan kiinteydestä riippuen erilaiset vaihtopäät auttavat täydellisen lopputuloksen saavuttamisessa: vispilä sopii vatkaamiseen, vatkain sopii ihanteellisesti kevyille taikinoille ja taikinakoukku puolestaan on tarkoitettu kiinteiden leipätaikinoiden vaivaamiseen. Taikinakoneemme käsittelevät usein vaivattomasti jopa 2 kg taikinaa samalla kun itse siivoat keittiötä, valmistat lisää herkkuja tai vain rentoudut hetken.

  Edut:

 • Tehokas sekoitusjärjestelmä
 • 3 erilaista vaihtopäätä​
 • Pienempi ja kevyempi kuin muut taikinakoneet

  Haitat:

 • Tilaavievämpi kuin käsikäyttöinen sähkövatkain

Monitoimikoneet​

Lucia-monitoimikone​​​​

Tuotevinkki​

Lucia-monitoimikone​​

Yleiskone, tehosekoitin ja lihamylly yhdessä: käytännöllisten vaihtopäiden ansiosta Lucia hoitaa homman kuin homman. Aamulla smoothieta, iltapäivällä kakkua ja illalla vastajauhettua lihaa? Kaikki tämä hoituu vain yhdellä laitteella.​​

 • Aina valmiina: 2000 watilla ja erilaisilla vaihto-osilla aina valmis toimintaan.​​
 • Muuntautumiskykyinen: nopea ja helppo muuntaa käytännöllisten vaihto-osien ansiosta.​​​​
tuotteeseen

Kuten nimikin jo kertoo, monitoimikoneet ovat todellisia moniosaajia. Samaan kategoriaan kuuluu niin Lucian kaltaisia yhdistelmälaitteita, termoskeittimiä kuin monitoimisilppureita, jotka hoitavat hedelmien ja vihannesten vaivalloisen leikkaamisen lisäksi osittain jopa elintarvikkeidesi keittämisen ja höyryttämisen. Riippuen siitä, miten haluat käyttää monitoimikonettasi, valikoimassamme on varmasti sinulle ihanteellinen tuote.

  Edut:

 • Monta toimintoa yhdessä laitteessa
 • Nopea muuntaa
 • Todella tehokas

  Haitat:

 • Suhteellisen suuri ja painava
 • Vaihto-osat ja tarvikkeet vaativat säilytystilaa​

Lihamylly

Kraftprotz -lihamylly​

Tuotevinkki

Kraftprotz -lihamylly

Nimi kertoo kaiken. Kraftprotz-lihamyllyllä lihan työstäminen sujuu kuin lasten leikki.

 • Tehokas: 700 wattia ja siipiveitsi
 • Vaihtelurikas: paljon korkealaatuisia vaihto-osia
tuotteeseen

Jos työstät säännöllisesti tuoretta lihaa ja teet sen mieluummin itse kuin ostat valmiiksi työstettyä kaupasta, lihamylly on siinä tapauksessa sinulle oikea laite. Erilaisilla reikälevyillä voit valmistaa jauhelihaa, makkaroita ja paljon muuta kotonasi. Lihamyllyn tehokas moottori hoitaa raskaan työn. Laitteet on valmistettu elintarvikkeille soveltuvista materiaaleista eikä niiden käyttöön liity riskejä.

  Edut:

 • Tehokas
 • Mukana paljon lisätarvikkeita
 • Monipuolinen: vaihto-osat jauhelihalle, makkaralle jne​

  Haitat:

 • Vie suhteellisen paljon tilaa
 • Ei tee useampaa tehtävää samanaikaisesti

Keittiökonevertailu

Vinkkejä Klarstein-keittiökoneen ostoon

Mikä on paras keittiökone? Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Keittiökonetestimme ansiosta voimme antaa sinulle katsauksen eri toimintoihin ja ominaisuuksiin, jotta voit löytää sinulle sopivan laitteen. Klarsteinilla voit valita erilaisista keittiökoneista, jotka vakuuttavat modernilla muotoilulla ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Keittiökoneet eroavat toisistaan etenkin puhdistuksen suhteen. Hinta-laatusuhde riippuu aina siitä, mihin tarkoitukseen haluat ensisijaisesti käyttää laitettasi. Myös lopputulos on tietysti keittiökoneesta riippuen erilainen, sen vuoksi sinun tulisi etukäteen miettiä tarkasti, mitä aiot ensisijaisesti sillä valmistaa. Laitteemme ovat käytön suhteen yksinkertaisia. Kiinnitä silti aina huomio turvallisuuteen ja lue käyttöohjeet huolellisesti.

Keittiökonetesti – tutustu eroihin ja yhtäläisyyksiin

Keittiökone Yleiskone​ Monitoimikone Lihamylly
sekoitusjärjestelmä Planetaarinen sekoitusjärjestelmä Planetaarinen sekoitusjärjestelmä Planetaarinen sekoitusjärjestelmä​ ruostumattomasta teräksestä valmistettu siipiterä
mitat​ 22,4x38x34 (BxHxT)​ 22,5x32,5x38 (BxHxT)​ 23x38x35 (BxHxT) 41x36x20 (BxHxT)
teho​ 2000 watit / 2,7 hv 1300 watit / 1,7 hv 2000 watit / 2,7 hv 700 watit (työteho) 1800 watit (estoteho)
paino​ 6,2 kg 3,7 kg 11 kg 5,3 kg
nopeustasojen määrä 6 (ja syketoiminto) 6 (ja syketoiminto) 6 (ja syketoiminto) 2
tilavuus 5,2 litra 5 litra 5,2 litra(plus 1,5 litran sekoitusastia)​ /

Keittiökoneet – Usein kysyttyä

Ensimmäinen on periaatteessa jälkimmäisen yläkategoria. Keittiökone voi olla kaikkea yleiskoneesta termoskeittimeen. Yleiskoneille tyypillisiä ominaisuuksia ovat planetaarinen sekoitusjärjestelmä ja erinomainen kyky valmistaa taikinoita.

Jos teet mielelläsi ja usein leipätaikinoita ja painavia hiivataikinoita, suosittelemme sinulle vähintään 1500 watin yleiskonetta.

Turvallisuus on aina etusijalla. Varmista, että koneesi on tukevalla jalustalla (useimmissa yleiskoneissamme on imukupit), turvallinen liitäntä ja että konetta käytetään oikein. Tähän kuuluu myös keittiökoneen maksimitäyttömäärän noudattaminen.

Kyllä! Tehokasmoottorinen GrandPrix-termoskeittimemme auttaa sinua leikkaamisessa, keittämisessä, höyryttämisessä, sekoittamisessa, vaivaamisessa ja monessa muussa tehtävässä. Klarstein Magazin tarjoaa paljon siihen sopivia reseptejä.​

Keittiökoneet ovat käytännöllisiä apulaisia, jotka auttavat lähes kaikissa keittiöaskareissa. Ne auttavat sinua toteuttamaan reseptejä nopeammin ja helpommin. Klassiset yleiskoneet auttavat sinua ennen kaikkea leipomisessa. Klarstein Magazin tarjoaa paljon inspiroivia leivontareseptejä.

Myös tämä riippuu keittiökoneen tyypistä ja tehosta. Yleiskoneisiin ei tule laittaa liikaa taikinaa tai kovia elintarvikkeita kuten pähkinöitä, jäätynyttä lihaa tai muuta vastaavaa. Jos sinulla on monitoimikone, jossa on tehosekoitin tai termoskeitin, niihin voi laittaa myös näitä elintarvikkeita. Kiinnitä aina huomiota siihen, että et ylikuormita konettasi. Useimmissa keittiökoneissa on ylikuumenemissuoja, mutta jos mielestäsi jokin tuntuu erikoiselta, sammuta kone ja vedä johto pois pistorasiasta.

Se riippuu siitä, kuinka suuria määriä haluat valmistaa. Yleiskoneissamme on useimmiten 5 litran kulho. Siinä voi valmistaa kerralla 2 kg taikinaa.

Tähänkään ei ole yhtä oikeaa vastausta. Yleiskoneisiin kuuluu yleensä 3 vaihtopäätä: vatkain, taikinakoukku ja vispilä. Monitoimikoneiden kohdalla lisätarvikkeita voi olla paljon enemmän: tehosekoitin, lihamylly, pastakone, keksipuristin, höyrystin ja paljon muuta.

Ylös