14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Konvektorilämmitin


Suurten tilojen tehokasta lämmitystä konvektorilämmittimellä

Konvektorilämmitin on sähkölämmitin, joka synnyttää konvektiovirtauksen. Tämä virtaus synnyttää ilmankiertoa huoneeseen, mikä jakaa lämpöä erityisen hyvin. Lopputulos on miellyttävä, hyvää oloa luova tunnelma, jossa lämpö pysyy tasaisesti koko huoneeseen jakautuneena. Klarstein tarjoaa konvektorilämmittimistä suuren valikoiman.

Konvektorilämmittimen toimintaperiaate

Konvektorilämmittimen tunnistaa helposti litteästä rakenteesta. Pinta on lämpökierukoiden halkoma. Ne lämmittävät pintaa tasaisesti. Ilma lämmittimen edessä lämpenee ja nousee ylöspäin. Huoneen katossa se virtaa kylmimpään pisteeseen ja laskeutuu sieltä taas alas lattiaan. Siirtyvä ilma painaa kylmää virtausta taas takaisin lämmitintä kohti. Siellä se lämpenee taas uudelleen, ja kiertokulku alkaa jälleen alusta. Jokaisella kierrolla huone lämpenee entisestään. Tämä toimintaperiaate tekee konvektorilämmittimestä erittäin sopivan myös kuivatustehtäviin. Kosteat pyykit, tyynyt ja peitot kuivuvat tällä tavalla nopeasti ja kestävästi.

Konvektorilämmitinten rakennevaihtoehdot

Klarstein tarjoaa konvektorilämmittimiä kolmessa eri rakenteessa:

  • seinäkonvektori
  • jalallinen konvektori
  • jalallinen konvektori pyörillä

Seinäkonvektorit ripustetaan huoneen seinälle. Ne ovat siellä turvallisesti ja tukevasti sijoitettuna. Suora läheisyys huoneen seinään on ihanteellinen paikka konvektiovirtauksen synnyttämiseen. Seinäkonvektorit soveltuvat sen vuoksi hyvin myös seinien pintakosteuden kuivaamiseen. Vasta maalatut, pestyt tai tapetoidut seinät tulevat siten nopeasti kuiviksi ja asuttaviksi.

Jalallinen konvektori on pieni laite, jonka pystyy sijoittamaan erityisen tilaasäästävästi. Se soveltuu hyvin hätätilanteiden laitteeksi, mikäli talouden varsinainen lämmitys jostain syystä katkeaa esimerkiksi öiseen aikaan. Lisäksi se on ihanteellinen pieniin tiloihin.

Jalallinen konvektori pyörillä on koostaan huolimatta helppo sijoittaa huoneeseen. Se soveltuu suurehkoihin tiloihin ja luo siellä nopeasti miellyttävää lämpöä.

Konvektorilämmittimen energiankulutus

Konvektorilämmittimen virrankulutus on suhteellisen korkea. Tämän laitteen kohdalla on kyse puhtaasta sähkölämmittimestä. Sen kustannus-/tehosuhdetta ei sen vuoksi voi verrata perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten öljyyn, kaasuun tai pelletteihin. Konvektorilämmitin lukeutuu kuitenkin sähkölämmitinten säästeliäimpiin edustajiin. Ne sopivat ihanteellisesti suurten tilojen tehokkaaseen lämmittämiseen. Koska yhä useammassa kotitaloudessa on vaihtoehtoinen energianlähde, kuten aurinkopaneeli, konvektorilämmitin on hyvä vaihtoehto lämpöpiikkien torjumiseen. Ne soveltuvat siksi erinomaisen hyvin pysyvään asennukseen.

Konvektorilämmittimen hyvät ja huonot puolet

Konvektorilämmittimellä on seuraavat hyvät puolet Sitä vastoin huonot puolet ovat
edullinen hankintahinta suurten laitteiden tilaa vievä rakenne
ei juurikaan huoltoa suuri virrankulutus
yksinkertainen tekniikka liikuteltavien laitteiden kaapeleissa kompastumisvaara
turvallinen lämmöntuotto

Konvektorilämmitin vai infrapunalämmitin?

Infrapunalämmittimet ovat sähkölämmittimiä, jotka tarjoavat turvallista täsmäsäteilyä. Se erottaa sen perinteisistä sähköpolttimista, jotka voivat olla punaisena hehkuvien lämpöputkiensa vuoksi kerrassaan vaarallisia. Infrapunalämmittimet soveltuvat silti paremmin pienten alojen suoraan säteilytykseen ja lämmitykseen. Ne ovat ihanteellisia kotieläimille tai työpaikoille. Konvektorilämmitin on sen sijaan suunniteltu huoneen tasaiseen lämmitykseen. Sopivan lämmönlähteen valinta riippuu siksi aina käyttötarkoituksesta.

Konvektorilämmittimen osto

Klarstein tarjoaa suuren valikoiman konvektorilämmittimiä. Tuotteet voi maksaa suoramaksulla, PayPalilla tai Visalla. Tilauksen suorittamisen jälkeen lämmittimet ovat perillä asiakkaalla muutaman päivän sisällä.

Klarsteinin sähkölämmitysopas tarjoaa lisäapua lämmitintä ostettaessa.

Ylös