14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Klarstein Humidori: optimaalista säilytystilaa sikareillesi

Joiltakin osin sikarit ovat samanlaisia kuin hyvät viinit: molemmat ovat luonnon tuotteita yksilöllisillä ominaisuuksilla. Vain oikein säilytettyinä ne voivat säilyttää juuri ne maut ja aromit, jotka tekevät niistä niin erityisiä. Aivan kuten viinikaappi auttaa pitämään hienoimpien viinipullojesi aistinvaraisen luonteen vahingoittumattomana, tarkat lämpötilat ja kosteustasot ovat äärimmäisen tärkeitä sikariesi tuoreudelle ja varmistavat optimaalisen pitkäaikaissäilytyksen. Ilman asianmukaista laitetta, kuten humidoria, et pysty ylläpitämään oikeaa kosteustasoa, mikä vaikuttaa tupakkatuotteidesi makuun ja aromeihin.

Humidori on lähes jokaisen sikarinystävän unelma, sillä se tarjoaa parhaan ratkaisun iänikuiseen ongelmaan sikarien säilyttämisessä. Humidori mahdollistaa suurten sikarikokoelmien säilyttämisen turvallisessa ja tasaisesti kosteutetussa ympäristössä, ja samalla se tarjoaa tilaa säästävää toimivuutta ja parantaa lähes mitä tahansa sisustusta. Tämä tekee siitä ihanteellisen keinon sikarien kosteuttamiseen ja esittelyyn myynti- tai toimistoympäristöissä, auloissa, klubeilla, hotelleissa, ravintoloissa tai vaikka kotioloissa.

Klarsteinilta löydät myynnistä valikoiman humidoreja, ja niitä on saatavilla eri kokoisina ja eri tilavuuksilla, ja ne tarjoavat eleganttia muotoilua, laadukkaita materiaaleja, kuten setripuuta korkealla hygroskooppisella kapasiteetilla, sekä äärimmäistä helppokäyttöisyyttä, josta voi kiittää eri säilytystasoja liukukiskoilla, mikä takaa sikarien helpon saatavuuden ja käsittelyn. Integroiduilla kosteusmittareilla ja termostaateilla humidorimme tarjoavat mukavan lämpötila- ja kosteuskontrollin sikariesi luonteen säilyttämiseksi ja verrattomien nautintojen mahdollistamiseksi. Lue lisää saadaksesi selville, miten humidori toimii ja hanki hyödyllistä tietoa näistä laitteista, ja vierailtuasi tuotegalleriassamme voit hankkia kätevästi verkosta juuri sen mallin, joka kohtaa parhaiten tarpeesi.

Miksi kosteus on välttämätöntä sikareillesi?

Pääosa ensiluokkaisista sikareista on niin kutsuttuja long filler -sikareja. Tällaisten sikarien sisus on valmistettu kokonaisista tupakanlehdistä, jotka on rullattu kosteina. Niiden täytyy säilyttää tietty määrä kosteutta, mikäli niiden halutaan säilyttävän alkuperäisen makunsa. Oikeaoppista long filler -sikarien säilytystä varten suhteelliseksi kosteustasoksi suositellaan 68-75 prosenttia.

Karibialla, jossa kosteustaso on tasaisen korkea, sikareita voi säilyttää ulkona tai väljästi laatikossa ilman tarvetta keinotekoiselle kosteutukselle. Valitettavasti pohjoisemmilla leveyspiireillä kosteustasot voivat joskus pudota alle 30 prosenttiin, erityisesti talvella. Koska kosteusero on niin suuri lähtöalueen ja sikarien mahdollisen lopullisen käyttöalueen välillä, ne voisivat helposti kuivua väärin säilytettynä. Tämä voi tapahtua jo muutamassa päivässä. Tupakan kosteus sitoo eri aromeja ja eteerisiä öljyjä sikarin sisällä, ja mikäli sikaria altistetaan pitkäaikaisesti kuivalle ympäristölle, sen maku voi muuttua pysyvästi.

Miten humidori toimii?

Humidoreja on saatavilla eri kokoisina ja muotoisina matkakäyttöön sopivista malleista ja laatikkomallisista humidoreista aina suuriin kaappikokoisiin humidoreihin suurella säilytyskapasiteetilla. Pohjimmiltaan humidori on suljettu säilytystila kosteutusjärjestelmällä varustettuna, jotta sopiva kosteustaso voidaan säilyttää lähes loputtomiin kestävää sikarien säilytystä varten. Kosteustasoa mitataan ja näytetään kosteusmittarilla.

Humidoreissa käytetään kosteutusjärjestelmää, jotta kaapin sisällä voidaan saavuttaa ja ylläpitää tasainen ja suhteellinen kosteustaso 68 ja 75 prosentin väliltä, mikä on sikareille juuri ihanteellinen. Tämän mahdollistamiseksi humidorin täytyy olla tiiviisti suljettu, jotta kosteutta ei pääse ulos kaapista.

Kosteutusjärjestelmän tulee olla valittu juuri humidorin tilavuuteen sopivaksi, jotta se voi saavuttaa sellaisen kosteustason, joka automaattisesti asettaa itsensä toivotulle alueelle. Lyhytaikaiset poikkeamat kosteustasossa joko alaspäin tai ylöspäin eivät ole huolestuttavia eivätkä johda pysyviin vaurioihin sikareissa. Kuitenkin sikarien päästäminen kuivumaan humidorin ulkopuolella voi johtaa korjaamattomiin vahinkoihin jo muutamassa päivässä. Ajan kuluessa kosteustasot sikarin sisällä mukautuvat ympäröivään kosteuteen. Mitä suurempi ero ympäristön kosteustason ja sikarin kosteustason välillä on, sitä nopeammin kosteus haihtuu sikarista.

Ilmankierto näyttelee tärkeää roolia yhtenäisten ilmasto-olosuhteiden luomisessa humidorin sisällä. Elektroniset kosteutusjärjestelmät aktivoivat pienen tuulettimen tasaisin väliajoin ilman liikuttamiseksi ja yhtenäisten kosteustasojen varmistamiseksi humidorin sisällä. Ilman elektronisia kosteuttajia ilma kiertää vain silloin, kun humidori on auki, joten satunnainen käyttö voi johtaa suurempaan vaihteluun humidorin sisäisessä kosteustasossa. Suoraan kosteutusjärjestelmän tuuletinten lähellä on väistämättä enemmän kosteutta. Sinun tulee kiinnittää huomiota sikarien sijoittamiseen etäälle näistä tuulettimista.

Humidori: suurimmat edut

Tupakka kasvaa parhaiten lämpimässä, kosteassa ilmastossa, ja sikarin kovettumisprosessi vaatii myös tasaista lämpöä ja juuri sopivan määrän kosteutta, jotta lehdet kuivuvat hitaasti eivätkä mätäne. Ei siis ole yllätys, että parhaat sikarit tuotetaan kosteissa ilmastoissa, kuten Kuubassa tai muilla Karibian saarilla. Sikarit syntyvät ja kasvavat kosteudessa, ja niitä tulisi säilyttää samoissa ilmasto-olosuhteissa niiden eliniän pidentämiseksi ja hienovaraisten makujen säilyttämiseksi. Joten tässä ovat pähkinänkuoressa humidorin käytön suurimmat edut:

  • Se suojelee eteerisiä öljyjä: sikarikokoelmasi uniikit maut ja aromit tulevat eteerisistä öljyistä ja muista tupakanlehden haihtuvista yhdisteistä. Ne vahingoittuvat helposti auringonvalon, kuumuuden tai kylmyyden vaikutuksesta. Humidori tarjoaa pimeän paikan ja tasaisen lämpötilan, jotta sikarisi säilyvät parhaimmillaan.

  • Se edistää oikeaa palolämpötilaa: kun sikari kuivuu, lehdet palavat nopeasti ja kuumasti, kun sytytät ne. Tämä johtaa kitkerään ja epämiellyttävään savuun. Siitä huolimatta, jos sikarit ovat liian kosteita, ne palavat epätasaisesti ja voivat olla jopa haastavia polttaa laajentuneiden lehtien vuoksi, koska ilman on vaikeaa läpäistä ne.

  • Se ehkäisee tuholaisten aiheuttamia vaurioita: tupakkakuoriaisen toukat voivat selvitä kovettumisesta ja jopa aggressiivisesta kaasutuksesta pysymällä lepotilassa, kunnes ne kuoriutuvat kosteuden ja lämpötilojen noustessa. Tartunta voi tuhota kokonaisen sikarikokoelman, mutta humidorin avulla kosteus on liian alhainen tuholaisen elinkaaren laukaisuun.

  • Se parantaa makua sikariesi ikääntyessä: hienojen sikarien säilyttäminen vuoden ajan tai pidempäänkin voi parantaa niiden makua, joka kokee hienovaraisia muutoksia ikääntyessään. Espanjalaisella setripuulla vuorattu humidori suojaa sikareita pitkään ja parantaa niitä maullaan, jolloin saadaan aikaan monipuoliset ja täyteläiset tulokset, jotka tuovat nautintoa kaikille sikarien ystäville.

Klarstein-humidorit: suurempi kapasiteetti ja tehokasta kosteutusta

Useat ominaisuudet tekevät kaappimallisista humidoreista erilaisia kuin suurin osa tyypillisistä laatikkohumidoreista, joten ne ovat ihanteellinen valinta intohimoisille sikariharrastajille, joilla on suuria sikarikokoelmia. Ensinnäkin suuremman kapasiteettinsa ansiosta niihin mahtuu paljon enemmän sikareita, ja voit myös säilyttää siellä enemmän sikareita sivussa pidempää ikäännytystä varten, mutta sinulla on silti runsaasti tilaa päivittäisille tarpeillesi.

Isompi koko tuo mukanaan enemmän vaihtoehtoja sikariesi säilyttämiseen ja esillä pitämiseen. Klarsteinin humidoreissa on hyllyt tai laatikot yksilöllistä sikarien säilytystä varten ja sen lisäksi säilytystilaa kokonaisille sikarilaatikoille ja LED-valo optimaaliseen esittelyyn. Tämä paranneltu monipuolisuus mahdollistaa humidorin organisoinnin juuri omaan kokoelmaasi sopivaksi.

Samalla kun humidorit tarjoavat lisää tilaa kosteuttamiseen, ne tarvitsevat myös tehokkaamman kosteutusjärjestelmän pystyäkseen tarjoamaan sikareille ihanteellisen ympäristön. Humidorimme on optimoitu elektronisella kosteusohjauksella, mikä tarjoaa parhaan aktiivisen kosteutuksen ja yhtenäisen ilmankierron, joka on erityisen tärkeää. Tuuletusaukot kaapin etu- ja takapuolella kuuluvat myös perusominaisuuksiin, ja ne työskentelevät yhdessä kosteutustuuletinten kanssa varmistaakseen täydellisesti kosteutetun ilman kokoelmasi jokaiselle sikarille.

Etsitpä sitten vain lisää säilytystilaa tai haluat luoda alueen, jossa on suuri humidori kaikkien nähtävillä, tuotevalikoimastamme löydät monia vaihtoehtoja: pienehköistä pöytämalleista, jotka tarjoavat sinulle lisää tilaa sikareille viemättä arvokasta tilaa, aina suuriin, lattialla seisoviin humidoreihin, jotka tarjoavat enemmän kapasiteettia ja parantavat huoneen sisustusta. Älä missaa tarjouksiamme, ja osta humidorisi kätevästi verkosta jo tänään, jotta säilytät sikariesi maun parhaimmillaan!

Ylös