14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Hedelmäkuivuri


Hedelmäkuivurit Klarsteinilta - valmista kuivattua raakaruokaa helposti kotona

Hedelmiä, vihanneksia, lihaa tai kalaa: hedelmäkuivurilla voi valmistaa itse yksinkertaisesti hyväksi havaittuja ja pidettyjä kuivahedelmiä, kuivattuja vihanneksia tai kuivalihaa terveellisesti, haitta-aineettomasti ja maukkaasti. Ja mieluiten aineksista, jotka on itse viljelty ja poimittu omasta puutarhasta tai ostettu tuoreena luomuosastolta. Tämä konsepti vakuuttaa, minkä vuoksi yhä enemmän kotitalouksia ostaa hedelmäkuivurin. Elintarvikkeiden säilönnällä on pitkät perinteet, ennen kaikkea kuivaaminen on vanhin säilöntämenetelmä kulttuurihistoriassa. Hedelmäkuivurilla syntyy erittäin kallisarvoisia, kuivattuja herkkuja hienostuneessa laadussa.

Kuivatut herkut - hedelmäkuivurin toiminnot ja muunnelmat

Kuivatuksen periaate piilee veden poistossa raakaruoasta, kuten tuoreista hedelmistä, vihanneksista, lihasta ja kalasta kuivatusmenetelmällä, kuten hedelmäkuivurilla, jotta ravinnosta tulee pidempään säilyvää. Kuivatus tapahtuu periaatteessa ilman ja veden avulla. Esimerkiksi saksan kielen sana kuivatukselle pohjautuu ikivanhaan sanaan, joka on tarkoittanut ritilänomaista esinettä, jota on käytetty elintarvikkeiden kuivaamiseen kuumassa.

Hedelmäkuivuri on moderni, tehokas keittiökone, jonka useilla tasoilla oleville ritilöille asetetaan paloiteltuja elintarvikkeita, joita sitten kuivataan kiertävällä lämpimällä ilmalla useiden tuntien ajan. Prosessin aikana ilma virtaa myös ritilöiden läpi, jotta se virtaa myös niiden päälle asetettujen elintarvikkeiden vierestä kuivurissa. Hedelmäkuivurin sivuilla olevien aukkojen kautta ilma pääsee pois laitteesta.

Hedelmäkuivurin prosessin tarkoitus on poistaa raakaruoasta kosteutta suhteellisen hitaasti ja mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa, jotta hajoamisprosessi viivästyy ja kaikki raakaruoan sisältämät ravintoaineet säilyvät siinä. Ihanteellisessa tapauksessa raakaruokaan jää hedelmäkuivurin suorittaman kuivatusprosessin jälkeen 15 prosentin kosteustaso. Hedelmäkuivurin etu itsenäisessä käytössä on se, että valmistuotteiden teollisessa valmistuksessa jäännöskosteus on jopa 30 prosentin tasolla, minkä vuoksi kuivatut elintarvikkeet pitää säilöä lisäksi vielä kemiallisesti usein epäterveellisillä aineilla. Itse hedelmäkuivurilla kuivattujen elintarvikkeiden tapauksessa mahdolliset lisäaineet ovat täysin tarpeettomia.

Hitaan ja hellävaraisen kuivatuksen ansiosta tärkeät ravintoaineet, kuten vitamiinit, ravintokuidut ja mineraalit säilyvät elintarvikkeissa. Myös kuivatettujen elintarvikkeiden maku on intensiivisempi hedelmäkuivurin suorittaman kuivatuksen jäljiltä. Mikro-organismit, kuten vahingolliset bakteerit, jotka vastaavat pilaantumisesta, menettävät veden poistuessa elinolosuhteensa. Siten elintarvikkeet saavat pidemmän säilyvyysajan. Säilyneiden ravintoaineiden ja intensiivisemmän maun vuoksi hedelmäkuivurissa valmistetut kuivahedelmät, kuivatut vihannekset ja kuivaliha (sisältäen kalan) puhtaan luonnollisessa muodossa ovat erittäin terveellisiä ja myös äärimmäisen maukkaita ruokia.

Hedelmäkuivuria on saatavilla kahdessa eri versiossa tai vaihtoehtoisesti toimintaperiaatteessa. Ensimmäinen on hyllyrakenne ja toinen on pinottava rakenne. Hyllyrakenne muodostaa hedelmäkuivurissa toistensa päällä olevien ritilätasojen kanssa suorakulmaisen kotelon. Hedelmäkuivurin tasot voi työntää sisään ja vetää ulos yksittäin ja toisistaan riippumattomasti. Siten hyllyjä voi vetää ulos myös kuivatusprosessin aikana. Erittäin käytännöllistä, sillä erilaisilla elintarvikkeilla on erilaisia kuivatusaikoja. Kuivurissa, joka hyödyntää pinottavaa rakennetta, ritilätasot pinotaan toistensa päälle, ja ne lepäävät kompaktisti vastuksella varustetun alustan päällä. Jos haluaa poistaa yksittäisen ritilän prosessin aikana, pitää keskeyttää kuivurin koko toiminta. Etuna on kuitenkin se, että tällaista kuivuria voi laajentaa aivan oman mielensä mukaan kerroksia lisäämällä.

Mitä elintarvikkeita voi kuivattaa hedelmäkuivurissa?

Hedelmäkuivurissa voi kuivattaa erilaisia elintarvikkeita, ja raakaravinto muuttuu kallisarvoiseksi kuivaruoaksi. Ravintoaineet, joita kuivatetaan hedelmäkuivurissa. Pidettyjä hedelmälajeja ovat esimerkiksi omenat, aprikoosit ja mansikat.

Hedelmäkuivurissa hedelmärenkaiksi tai -sipseiksi kuivattuna kuivahedelmät muotoutuvat ihanan hedelmäisen makeiksi välipaloiksi tai lisukkeiksi mysliin, jogurttiin tai jäätelöön. Myös monista eri vihanneslajeista voi valmistaa kuivattuja vihanneksia. Esimerkiksi punajuurisipsit, bataattisipsit, kuivatut tomaatit, kuivatut sienet tai jauhettu selleri ovat erittäin pidettyjä lopputuotteita, joita voi itse valmistaa hedelmäkuivurilla. Hedelmäkuivuri soveltuu muitta mutkitta myös yrttien, pähkinöiden, siementen ja jyvien kuivaamiseen optimaalisesti.

Yksi tunnetuimmista kuivalihatuotteista on amerikkalainen "beef jerky" naudanlihasta. Naudanlihaa, sianlihaa, lammasta tai riistaa: se on todellinen herkku, jota esiintyi aiempina aikakausina myös Euroopassa jopa vuoriston maanviljelijöiden perusravintona, ja nykyään sitä voi valmistaa yksinkertaisesti itse hedelmäkuivurissa. Tunnettua kuivakalaa on kapakala, johon käytetään usein turskaa, merilohta ja koljaa, ja myös sitä voidaan valmistaa hedelmäkuivurissa.

Pääsääntöisesti hedelmäkuivurissa tulisi käyttää kuivahedelmien ja -vihannesten valmistukseen vain puhtaita, tuoreita, vahingoittumattomia ja ei mädäntyneitä luomutuotteita. Kuivahedelmien valmistukseen hedelmäkuivurissa pitäisi käyttää mahdollisuuksien mukaan ainoastaan kypsiä hedelmiä, sillä vielä raa'at hedelmät sisältävät paljon karvasaineita. Myös hedelmäkuivurissa käsiteltävän lihan tulee olla tuoretta ja pakastamatonta.

Klarsteinin hedelmäkuivurin osto verkosta - mitkä kriteerit ovat tärkeitä?

Hedelmäkuivurilla voi luoda maukkaita, terveellisiä ja värikkäitä välipaloja, luonnollisia herkkuja, laadukkaita mausteita ja kuivattuja lisukkeita lukemattomiin ruokalajeihin mitä erilaisimmista elintarvikkeita. Kun ostaa hedelmäkuivurin verkosta ja haluaa ryhtyä itse valmistamaan lumoavia luomuksia, pitäisi kiinnittää huomiota tiettyihin yksityiskohtiin. Sopivan hedelmäkuivurin valintaa koskeviin, tärkeisiin kriteereihin kuuluu ensinnäkin toivottu kuivatusjärjestelmä. Myös koko on ratkaiseva seikka siinä, miten hedelmäkuivuri sopii keittiöön. Kuivurin lämpötila-alueen pitäisi olla mahdollisimman laaja, ja lämpötilan pitäisi olla useassa portaassa säädettävä, sillä yksittäisillä elintarvikkeilla on erilaisia vaatimuksia. Käytettävä määrä sekä kuivahedelmiksi, kuivavihanneksiksi ja kuivalihaksi valmistettavien elintarvikkeiden monipuolisuus on myös relevantti seikka tarvittavan hyllymäärän suhteen.

Verkkokaupassamme on tarjolla valikoima erilaisia laadukkaita hedelmäkuivureita sekä hyllyrakenteella että pinottavalla rakenteella. Voit ostaa mieleisesi ja yksilöllisiin tarpeisiisi sopivan kuivurin edullisesti ja korkealla teknisellä laadulla ja käytöllä sekä innovatiivisella varustuksella. Nauti erinomaisista, terveellisistä kuivahedelmistä, kuivatuista vihanneksista tai kuivalihasta omasta tuotannostasi.

Ylös