14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kattilat & Paistinpannut


Kattiloiden ja pannujen osto

Kattilat ja pannut kuuluvat epäilemättä keittiön tärkeimpiin välineisiin. Jotta lempiruokasi onnistuvat täydellisesti, sinun pitäisi keittoastioidesi valinnassa kiinnittää huomiota ehdottomasti hyvään laatuun. Muuten voi sattua niin, että esimerkiksi kattila menettää muotonsa jo lyhyessä ajassa tai että lämpö ei jakaudu tasaisesti koko paistinpannun alueelle. Lisäksi on tärkeää valita oikea kattila tai sopiva pannu erilaisille valmistustavoille ja ruoille.

Nämä erilaiset pannut ja kattilat kuuluvat joka keittiöön

Pinnoitettu pannu tarjoaa sellaisen suuren edun, että periaatteessa mikään ei pala pohjaan ja että pannu on myöhemmin helppo puhdistaa. Lisäksi tarvitset paljon vähemmän rasvaa, mikä auttaa vähäkalorisemman ja tiedostavamman ravinnon valmistuksessa. Koska et tarvitse kovin suurta pannua esimerkiksi yksittäisen munan paistamiseen, voi olla järkevää varustaa kotitaloutesi kokonaisella pannusetillä, johon sisältyy erilaisia kokovaihtoehtoja. Sen sijaan pihvipannuja - kuten nimikin jo kertoo - käytetään pääosin mehukkaille pihveille, mutta myös muille grillituotteille, kuten kalalle ja vihanneksille. Ne on useimmiten valmistettu valuraudasta, niissä on tyypillinen arinapinta ja ne on usein varustettu kaatonokalla ylimääräiselle rasvalle. Jos haluat ostaa kattilan, voit valita saman tien kokonaisen kattilasetin. Siihen sisältyy paitsi eri kokoja, myös erilaisia kattilatyyppejä. Esimerkiksi kasari, jossa on yleensä pitkä varsi tai kahva ja joka tarjoutuu ennen kaikkea paistamiseen ja hauduttamiseen. Kattilasettiin kuuluu kuitenkin myös klassinen kannellinen kattila, jota voit käyttää muun muassa pastan, perunoiden, riisin ja keittojen keittämiseen.

Pehmusteet ja pannunaluset keittoastioillesi

Ihan sama mihin keittoastioihin päädyt, niiden ylä- ja alapuolet pitäisi joka tapauksessa suojata naarmuilta. Keittiön kaapissa säilytettäessä se voi kuitenkin olla vaikeaa, sillä tilasyistä välineitä täytyy useimmiten säilyttää pinottuina. Onneksi vahingoilta on silti helppo välttyä. Tarvitset vain muutaman hyvän pannunalusen tai pehmusteen. Aseta ne keittoastioidesi väliin, jotta ne toimivat ikään kuin iskunvaimentimina. Lisäksi voit suojata niillä pöytäsi tai työskentelytasosi. Erityisjippo: jos käytät huopaa, voit helposti leikata alusen täysin toivomasi kokoiseksi!

Kasarit, paistinpannut ja kumppanit: ne ilahduttavat sinua monien vuosien ajan

Yksittäin tai kokonaissettinä hyvät keittoastiat tekevät keittämisestä, paistamisesta, hauduttamisesta ja höyryttämisestä vähintään tuplasti hauskaa. Käytännöllistä: sopivat aluset kuuluvat jo valmiiksi mukaan muutamiin kattila- tai pannusetteihin. Siten voit ryhtyä käyttämään niitä heti oston jälkeen! Laadukkaat kattilat ja paistinpannut ovat erittäin tervetulleita myös tupaantuliais- tai häälahjaksi!

Usein kysytyt kysymykset

Minkä kokoinen kattilani pitäisi olla?

Keskimääräiselle kotitaoudelle riittävät koot 24 - 28 cm, mutta jos haluat säännöllisesti kestitä useita viertaita, kattilan pitäisi olla 36 cm suuri.

Miten hoidan pinnoitettua pannua?

Ota sitä varten kuumaa vettä, ei kovin voimakasta pesuainetta sekä pehmeä pesuliina. Pidättäydy ehdottomasti karkeiden sienten käytöstä.

Mistä paistinpannut ja kattilat koostuvat?

Hyväksi osoittautuneita materiaaleja ovat ennen kaikkea valurauta ja ruostumaton teräs, osittain myös kupari, alumiini ja emali.
Ylös