14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Automaattiset roskakorit

Roskien heittäminen pois jättää usein likaisia jälkiä roskakoriin ja on lisäksi epähygieenistä. Automaattinen roskakori luo apua, sillä se avautuu itsestään. Lue tästä, mikä tekee siitä niin erityisen, mitä ominaisuuksia sillä on ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun haluat ostaa automaattisen roskakorin.

Mitä etuja on automaattisella roskakorilla?

Automaattiset roskakorit tarjoavat suurta käytännöllisyyttä ja maksimaalista hygieniaa. Tunnetko sen? Haluaisitko heittää pois kosteita keittiöjätteitä ja jatkaa heti sen jälkeen ruoanvalmistusta? Sitä ennen sinun pitäisi kuitenkin pestä kädet, sillä roskakori tarjoaa optimaalisen kasvualustan bakteereille. Tämä selittää nopeasti ja yksinkertaisesti, mikä tekee automaattisesta roskakorista niin pidetyn. Se avautuu itsestään, jotta et joudu sen kanssa käsikosketuksiin.

Miten automaattinen roskakori toimii ja mihin sitä voi käyttää?

Integroitu infrapunasensori reagoi liikkeisiin ja sen myötä roskakori avaa kantensa heti, kun olet noin 15 - 20 cm:n etäisyydellä sensorin tunnistusalueesta. Kun taas poistut etäämmälle roskakorista, se sulkeutuu automaattisesti muutaman sekunnin kuluttua. Siten ulkopuolelle ei päädy lainkaan hajuja. Täyttäminen on mahdollista täysin ilman kosketusta. Tarpeen tullen voit avata kannen myös napin painalluksella esimerkiksi silloin, kun roskakorin pitää olla pidempään avoinna. Sähköiseen avausmekanismiin roskakori tarvitsee paristot, jotka sinun tulee vaihtaa säännöllisin väliajoin, esimerkiksi joka kolmas kuukausi. Ihanteellisissa tapauksissa ne ovat uudelleenladattavia. Voit käyttää automaattista roskakoria monipuolisesti, esimerkiksi:

 • keittiössä

 • asunnon muissa huoneissa

 • toimistossa

 • puutarhassa, esimerkiksi kasaan haravoiduille lehdille

Automaattiset roskakorit - erilaiset mallit ja ominaisuudet

Joka talouteen on tarjolla sopiva jätejärjestelmä, esimerkiksi:

 • automaattinen roskakori 50 l

 • automaattinen roskakori 30 l, kuten Cleansmann 30 -roskakori

Automaattinen Royal Trash -roskakori mahdollistaa erityisen yksinkertaisen lajittelun: siinä on neljä 43 litran, kaksi 12,5 litran ja yksi neljän litran astiaa. Pienen, erikseen irrotettavan neljän litran astian voi omistaa esimerkiksi biojätteelle. Varmista tarpeesi ennen ostoa. Erityisominaisuuksia automaattisissa malleissa:

 • astia ruostumattomasta teräksestä

 • kansi sensorimekanismilla

 • SoftClose Lid -mekanismi, erittäin hiljainen avaus ja sulku

 • tiiviisti sulkeutuva sisätila, pidättää hajuja

 • kiinnitysrengas jätepussille

 • irrotettava sisäsäiliö

 • helppo puhdistaa

Automaattisen roskakorin osto - mikä sen pitäisi olla?

Monissa moderneissa keittiöissä on nykyään automaattinen roskakori. Ruokaa laittaessasi, kun kätesi ovat llikaiset, tai kun kätesi ovat varatut, tällaiset roskakorit ovat hyödyllisiä. Tutkijoiden mukaan jäteastioissa on huomattavasti enemmän taudinaiheuttajia kun vessanpöntöissä. Siitäkin näkökulmasta tämä hankinta on järkevä. Sisältö säilyy roskakorin sisäpuolella hajutiiviisti. Jätteiden lajittelua varten on tarjolla roskakoreja useilla lokeroilla, eli ne on jaoteltu osiin. SoftClose Lid -mekanismin avulla kansi avautuu ja sulkeutuu erityisen hiljaa. Kiinnitysrenkaat helpottavat käsittelyä. Ulkonäön puolesta modernit, automaattiset roskakorit vakuuttavat yhtä lailla.

Usein kysyttyä

Miten automaattinen roskakori toimii?

Tässä roskakorissa on integroitu infrapunasensori, useimmiten kannessa, joka reagoi kehon lämpöön. Siten sitä voi kuvailla eräänlaiseksi liiketunnistimeksi. Roskakori tunnistaa liikkeet ja avaa kannen lopulta automaattisesti. Enintään viiden sekunnin kuluttua se sulkeutuu uudelleen, jotta ulkopuolelle ei pääse lainkaan hajuja.

Mitä etuja on automaattisella roskakorilla?

Paristokäyttöiset roskakorit ovat hygieenisiä, sillä voit käyttää niitä mukavasti ilman käsiä. Myös ajansäästö on hygienian lisäksi etu.

Mikä koko on sopiva automaattiselle roskakorille?

Automaattisen roskakorin kohdalla sinulla on monia valintamahdollisuuksia. Se, mikä koko on sopiva, esimerkiksi automaattinen roskakori 30 l tai automaattinen roskakori 50 l, riippuu käyttötarkoituksesta. Perhetalouteen on ihanteellista valita 30 - 60 litran tilavuuksista. Erittäin pidettyjä ovat mallit, joissa on useita säiliöitä eri tilavuuksilla, jotta voit lajitella jätteet.
Ylös