14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Dutch Ovens


Dutch Oven – usein kysyttyä
 • Klarsteinin trendikäs Dutch Oven
 • Heti kun aurinko paistaa, ihmiset viettävät aikaa pihoillaan. Se on täydellistä aikaa grillauksen ystäville. Klassisen kaasu- tai hiiligrillin ohella todella kovaa kuumuutta kestävä Dutch Oven -pata on erinomainen vaihtoehto ruoanlaittoon. Ensiluokkaisen ja pitkäikäisen Dutch Oven -padan tai valurautapadan kanssa voit leipoa, paistaa, hauduttaa, keittää ja valmistaa monenlaisia ruokia. Voit jopa käyttää ylä- ja alalämpöä.

  Kestävä ja massiivinen valurautapata on erinomaisten materiaaliominaisuuksiensa ja ensiluokkaisen työstönsä ansiosta lähes tuhoutumaton. Voit ostaa valurautaisen Dutch Oven -padan ja käyttää sitä monella tavalla:

  • grillinä
  • grillipatana
  • Dutch Oven -nuotiolla
  • uunina ja lietenä

  Halusitpa sitten paahtaa, hauduttaa tai leipoa, padalla voit valmistaa lähes kaikkia ruokalajeja, kuten keittoja, patoja, gulassia, nyhtöpossua, paistia, leipää tai kakkua. Pata varastoi lämpöä erittäin hyvin. Pääero uuniin verrattuna on se, että se on suorassa yhteydessä lämmön lähteeseen, esimerkiksi hiiliin. Pata koostuu:

  • padasta ja kannesta
  • jaloista
  • kahvoista

  Voit asettaa paksuseinäisen, todella hyvin kuumuutta kestävän ja lämpöä johtavan Dutch Oven -padan tai valurautapadan suoraan hiilille sen jalkojen avulla tai ripustaa sen kahvasta takan päälle. Sen käyttö on todella helppoa: laita marinoitu tai maustettu ruoka sekä hieman vettä padan sisään ja aseta se sitten hiillokselle. Valurautaisen kannen erikoisuus on sen korotettu ulkoreuna, jolle voi asettaa brikettejä tai hiiliä muodostamaan sekä ala- että ylälämmön. Se on erityisen käytännöllistä silloin, kun haluat hauduttaa tai leipoa padassa. Lisäksi reuna ehkäisee hiilten tippumisen ruokaan. Ruokasi kypsyy hellävaraisen täydellisesti. Muista vain olla avaamatta kantta liian usein ruoanlaiton aikana.

  Erilaiset Dutch Oven -padat ja grillipadat

  Tutustu laajaan grillipatojen valikoimaan verkkokaupassamme. Monet mallit on varustettu jaloilla ja sangalla. Myös mitat vaihtelevat, valittavana on esimerkiksi:

  • 4 litraa: 2–4 henkilölle
  • 5,7 litraa: 4–6 henkilölle
  • 9 litran Dutch Oven: kymmenelle tai sitä useammalle henkilölle

  Dutch Oven -setti on erittäin suosittu, ja se koostuu useammasta osasta, kuten kahvallisesta padasta, pannusta, kattilasta, paistolevystä, patatelineestä ja kannenavaajasta. Kannenavaaja toimitetaan yleensä setin mukana helpottamaan kannen avaamista.

  Dutch Oven -padan ja valurautapadan tärkeät ominaisuudet

  Sekä matalat että syvät padat sopivat erityisen hyvin voimakkaasti kuumennetuille ruoille, kun taas syvemmät padat sopivat täydellisesti matalassa lämmössä valmistuville ruoille. Erikokoisia malleja sisältävästä laajasta valikoimastamme löytyy jokaiselle sopiva grillipata. Haluaisitko mieluummin pohjallisen vai pohjattoman padan? Jälkimmäistä voi käyttää sekä ulkona että sisällä. Voit ripustaa padan sangan avulla avotulen ylle. Ja jos kannessa on jalat, sen voi asettaa hiillokseen, jolloin sitä voi käyttää paistinpannuna.

  Dutch Oven -padan oston edut

  Kun ostat Dutch Oven -padan tai valurautapadan Klarsteinilta, sinun tulee kiinnittää huomio monenlaisiin seikkoihin, kuten eri kokoihin ja malleihin, joita voidaan käyttää avotulen, pallogrillin tai kaasugrillin päällä.

  Dutch Oven -setin puhdistukseen riittää kuuma vesi ja muusta materiaalista kuin metallista valmistettu lasta, jolla voi poistaa pintaan palaneita ruoanjäämiä. Puhdistuksen jälkeen pata kannattaa hieroa öljyllä (esim. auringonkukkaöljyllä, jonka savupiste on yli 200 °C). Valurautapatoja ei saa missään nimessä puhdistaa saippualla tai astianpesuaineella. Nämä aineet vahingoittavat patinaa ja jättävät metalliin maun, jonka seurauksena pata tulisi polttaa uudelleen käyttökelpoiseksi.

  Inspiroidu Dutch Oven -patojemme, valurautapatojemme ja grillipatojemme innovatiivisesta designista ja korkealaatuisista materiaaleista, jotka tuovat pitkäaikaista lisäarvoa ostokselle. Lisäksi tarjoamme kaikille Klarstein-tuotteille kaksivuotisen takuun ja maksuttoman, 60 päivän palautusoikeuden.

  Dutch Oven – usein kysyttyä

  Miten Dutch Oven toimii?

  Grillipatamme on painava ja vankka. Se on valmistettu valuraudasta ja toimitukseen kuuluu yleensä pata, kansi, jalat ja kantokahva. Kestävä valurautapata sopii täydellisesti erilaisiin ruoanlaittomenetelmiin, kuten haudutukseen, leipomiseen, ja paistamiseen. Sillä voi valmistaa erilaisia ruokia, kuten nyhtöpossua, gulassia, rimpsuluita, chili con carnea tai pastaa. Ja jotta ruoanlaittoelämys paranisi entisistään, kannattaa ostaa käytännöllisiä lisävarusteita. Sitä varten voit ostaa myös Dutch Oven -setin.

  Mistä grillipata on valmistettu?

  Tämä kestävä valurautainen patasetti koostuu kannellisesta padasta, jonka alapuolella on pienet jalat, joiden avulla padan voi asettaa suoraan hiilille. Padan voi myös ripustaa kahvasta liekkien yläpuolelle. Kaareva kansi mahdollistaa myös hiilten pinoamisen täydellisen ylä- ja alalämmön saavuttamiseksi.

  Mitä erikoista on valuraudassa?

  Materiaalin paksuuden ansiosta Dutch Oven -pata varaa lämpöä todella pitkän ajan. Siksi se sopii täydellisesti pataruokien valmistukseen. Valurauta tarvitsee jonkin aikaa varatakseen lämmön itseensä, mutta lopulta se säilyttää sen pitkään. Vaikka liekki olisi jo sammunut, lämpö ja energia säilyvät pitkään.

  Ylös