14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Ilmastointilaitteet


Ilmastointilaitteet: viileitä henkäyksiä kuumana päivänä

Ilmastonmuutoksen vaikutukset alkavat tuntua yhä selvemmin. Huonojen säiden lisäksi erottuvat selkeästi helleaallot kesän kuukausina. Onneksi on olemassa ilmastointi. Se on jo pitkään ollut vakioratkaisu autoissa ja tavarataloissa, mutta myös kotitaloudet hyötyvät yhä enemmässä määrin näistä pienikokoisista viileyden annostelijoista. Ilmastointijärjestelmä voidaan integroida jokaiseen kotitalouteen, mutta markkinoilla on tarjolla lukuisia erilaisia malleja, jotka eroavat toisistaan huomattavasti energiatehokkuuden ja asennustyypin suhteen.

Kuinka ilmastointilaite toimii?

Ilmastointijärjestelmä takaa miellyttävän sisäilmaston, ja voi siten parantaa hyvinvointia ja työskentelyolosuhteita huomattavasti. Samalla ilman kosteus laskee alhaisemman lämpötilan vuoksi, jolloin ilma tuntuu vähemmän nihkeältä ja tukahduttavalta. On hyvä käytäntö johtaa viileää ilmaa tasaisesti koko kotiin, koska suuret vaihtelut kylmän ja lämpimän välillä ovat yleensä haitallisia verenkiertoelimistölle ja keholle. Ilmastointijärjestelmän toimii kuten jääkaappi: kaasumainen kylmäaine imetään sisään ja tiivistetään voimakkaasti laitteella, joka tunnetaan kompressorina. Tämä kuumentaa kaasua, ja sen paine kasvaa huomattavasti. Kuuma höyry syötetään painejohdon kautta lauhduttimeen, jota ​​jäähdytetään tuulettimella. Höyry nesteytetään uudelleen ja se saavuttaa ns. kaasuventtiilin. Tämän kapean aukon läpi virratessaan neste nopeasti jäähtyy huomattavasti. Tämän jälkeen neste menee höyrystimeen, jossa se voi kerätä lämpöä huoneilmasta. Syntyvän lämmön vaikutuksesta neste haihtuu, jolloin se palautetaan takaisin kiertoon. Syntynyt lämpö pumpataan pois huoneesta poistoputken kautta niin, että huoneen lämpötila pysyy jatkuvasti halutulla tasolla. Ilmastointijärjestelmä ei toimi tuottamalla viileyttä, vaan poistamalla lämpöä.

Kuinka paljon sähköä ilmastointilaite kuluttaa?

Kun haluat ostaa ilmastointilaitteen, kannattaa tutkia tarkkaan laitteen energiatehokkuutta. Vaikka huoneen lämmittäminen on suhteellisen helppoa, lämmön poistaminen on puolestaan teknisesti vaativampaa huoneen korkean energiatason vuoksi. Tästä johtuu ilmastointilaitteiden maine paljon sähköä vievinä laitteina. Tehokkuutta on kuitenkin parannettu kehittämällä jatkuvasti yksittäisiä ilmastokomponentteja. Ilmastointilaitteen ostaminen on järkevää, kunhan vain käytetään uusimpia laitteita. Ilmastointijärjestelmille on kaikkiaan seitsemän energiatehokkuusluokkaa, jotka vaihtelevat A +++: sta (erittäin hyvä energiatasapaino) D: hen (huono energiatasapaino). Sovellettavien lakien mukaan uusilla laitteilla on oltava vähintään tehokkuusluokka B riippumatta siitä, ovatko ne jaettuja vai liikuteltavia ilmastointilaitteita. Luokan määrää virrankulutuksen ja jäähdytyskapasiteetin välinen suhde. Kaiken kaikkiaan luokkien A +, A ++ ja A +++ ilmastointijärjestelmiä voidaan pitää ekologisesti ja taloudellisesti järkevinä, kun taas alempia luokkiin suhtauduttava tässä mielessä kriittisesti.

Siirrettävä ilmastointilaite: Millaisia eri ilmastointilaitteita on olemassa?

Ilmastointilaitteiden eri nimet voivat aiheuttaa sekaannusta. Ilmajäähdyttimiin, jotka toimivat jääkuutioiden tai jääpakkausten avulla, viitataan joskus virheellisesti ilmastointilaitteina. Tässä yhteydessä ilmastointijärjestelmillä tarkoitetaan kuitenkin sanan todellista merkitystä, eli laitteita, joilla on oma jäähdytysjärjestelmä ja siinä kiertävä jäähdytysneste.

Liikkuvat ilmastointijärjestelmät, joissa on poistoletku, ovat varsin yleisiä, ja niillä on se suuri etu, että niitä voidaan käyttää joka huoneessa. Tämän ansiosta nämä kannettavat ilmastointijärjestelmät ovat hyvin joustavia ja monipuolisia. Tärkeä vaatimus on kuitenkin kyky hajottaa ylimääräinen lämpö. Liikkuva ilmastointijärjestelmä tuottaa käyttönsä aikana suuren määrän lämpöä, joka on poistettava. Muuten laitteen jäähdytysvaikutus kumoutuu kokonaan. Toisin kuin jaetuissa ilmastointijärjestelmissä, liikuteltava ilmastointijärjestelmä koostuu vain yhdestä osasta, poistoletku mukaan lukien. Tällainen laite on suhteellisen kompakti ja toimii hiljaisesti. Poistoletku on ripustettava ikkunasta tai asennettava siihen. Tämän tyyppinen ilmastointijärjestelmä voidaan myös asentaa seinässä olevaan venttiiliin, mutta silloin se menettää liikuteltavuutensa. Jos poistoputki viedään avoimen ikkunan kautta, syntyy valitettavasti jatkuva veto, jolloin jälleen siirtyy lämpimämpää ilmaa ulkopuolelta asuntoon. Tämä vaikutus voidaan torjua käyttämällä edellä mainittua seinäventtiiliä, ja myös ikkunaan on saatavissa erillinen, kohtuuhintainen tiivisteosa.

Kaksiosaiset ilmastointijärjestelmät ovat erityisen suosittuja uusissa rakennuksissa. Tämä jaettu ilmastointilaite toimii jopa hiljaisemmin kuin liikuteltava versio, koska kompressori on seinän ulkopuolella eikä huoneessa. Kaksiosaiset laitteet ovat erittäin tehokkaita ja niiden hankkiminen on kannattavaa, jos ne asennetaan varhaisessa vaiheessa. Jälkiasennukseen liittyy tiettyjä ongelmia, varsinkin jos on kyseessä useamman asunnon kiinteistö. Yhtäältä melu ulkopuolella voi aiheuttaa ongelmia naapureiden kanssa, ja toisaalta vuodesta 2008 on ollut pakollista käyttää ilmastointilaitteisiin erikoistuneen yrityksen asentajia, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Jaetut laitteet ovat kaiken kaikkiaan hyvä valinta esimerkiksi uuteen rakennukseen tai itsenäiseen kiinteistöön. Siirrettävät ilmastointijärjestelmät sopivat paremmin vuokrakohteisiin, joissa niiden joustavuus pääsee oikeuksiinsa kun ne voidaan yksinkertaisesti varastoida kellariin talvella.

Mitä muuta on otettava huomioon ostaessa?

Ilmastointijärjestelmän ostaminen on kannattavaa, mutta on etukäteen huomioitava että ilmastointijärjestelmän suorituskyvyn on vastattava huoneen tilavuutta. Tilavuuden laskemiseksi huoneen pinta-ala neliömetrinä kerrotaan huoneen korkeudella. Laskettu arvo kerrotaan sitten kertoimella, joka on välillä 15–70. Hyvin eristetyissä huoneissa ja huoneissa, joissa ei ole ikkunoita, käytetään kerrointa 15–25. Huonosti eristetyissä huoneissa ja huoneissa, joissa on paljon ikkunoita käytetään kerrointa 25-35. Kerrointa 70 käytetään puutarhaviljelmillä ja teknisissä tiloissa (esim. palvelinhuoneet). Tämä lopullinen arvo ilmaisee tarvittavan jäähdytystehon. Esimerkkilaskelma: huonosti eristetty ja moni-ikkunainen, 25 neliömetrin huone on jäähdytettävä 25 x 35 eli 875 watin teholla.

Ylös