14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Jäätelökone - tee jäätelöä itse

Kun lämpötilat kohoavat ja kesäaurinko paistaa, alkaa jäätelökausi viimeistään käynnistyä. Se on parasta aikaa herkkusuille, jotka eivät saa tarpeekseen tästä jääkylmästä nautinnosta. Hyviä jäätelöbaareja, jotka yhä loisivat omia tuotteitaan ja tarjoaisivat kotitekoisia erikoisuuksia, on harvemmassa kuin luulisikaan. Jos et ole tyytyväinen tähän tilanteeseen ja haluat tehdä jäätelöä itse, on sinulla vaihtoehtona ostaa oma jäätelökone verkosta. Sen avulla on erittäin helppo tehdä omia suosikkimakujasi.

Katsaus erilaisiin jäätelökoneisiin

Termi jääkone on alun perin yleisnimi eri koneille ja keittiövälineille. Yleisesti voidaan erottaa erotetaan jäätelökoneet joissa on kompressori, ja ne joissa sitä ei ole. Jälkimmäisillä on se etu, että suurempia määriä jäätelöä voidaan tuottaa lyhyemmässä ajassa. Integroitu kompressori jäätelökoneiden sisällä pitää esivalmistetun jäätelön miellyttävän kylmänä useita tunteja. Ei-kaupallisessa käytössä tämä voi olla kätevää vaikkapa puutarhajuhlissa, jossa on suuri määrä vieraita. Muutoin yksityiseen käyttöön tarvitaan melko pieniä määriä tätä jäädytettyä herkkua. Yksinkertainen, pieni jäätelökone ilman kompressoria on siksi useimmissa tapauksissa riittävä. Tällainen pienempi jäätelökone tarjoaa erilaisia ​​etuja. Sellainen on huomattavasti edullisempaa ostaa kuin ammattilaistyypin jäätelökone, jotka ovat usein myös kovaäänisempiä. Sähkönkulutuskin on myös vain murto-osan kompressorilla varustetun jäätelökoneen kulutuksesta, mikä minimoi käyttökustannukset ja säästää myös ympäristöä. Ratkaiseva tekijä tässä asiassa on kompressorittomien laitteiden passiivinen jäähdytys. Useimmissa jäätelökoneissa on yksinkertaisesti eristetty kaksiseinäinen säiliö, joka varmistaa, että esijäähdytetyt aineosat pysyvät kylminä riittävän pitkään. Jotkut mallit puolestaan on varustettu irrotettavilla jääpakkauksilla, jotka on laitettava pakastimeen jäähtymään useita tunteja ennen jäätelökoneen käyttöä. Näiden laitteiden pienempi koko ja paino tekevät pienestä jäätelökoneesta myös paljon käytännöllisemmän kotioloissa verrattuna sellaisiin laitteisiin, joissa on kompressori. Kompressorin sisältävä jäätelökone toimii ilman esijäähdytystä.

Huomioon konetta hankittaessa otettava seikka on jäähdytysastian koko. Tarpeidesi mukaan valittavaksi mallistossa on jäätelökoneita, joiden tuotantomäärä on 0,8 litraa (Klarstein Bacio), 1,5 litraa (Klarstein Creamberry) ja koneita, joiden tilavuus on 2 litraa (Klarstein Vanilla Sky). Ennen kuin ostat, sinun on siis varmistettava, että jäätelökoneen enimmäistilavuus on riittävä omiin tarpeisiisi.

Kuinka jäätelökoneet toimivat

Herkullisen, kermaisen jäätelön salaisuus on pääasiassa jäätelömassan jatkuva sekoittaminen. Se on käytännössä mahdotonta toteuttaa käsin, mutta jäätelökoneet hoitavat sen automaattisesti. Tällä saavutetaan ainesosien sekoittamisen lisäksi vielä olennaisemmin juuri se oikea koostumus. Ilman jatkuvaa sekoittamista tuloksena olisi vain kova, kiinteä möykky jäätynyttä ruokaa, joka kirjaimellisesti rikkoisi hampaat. Jäätelökoneet on suunniteltu nimenomaan välttämään tämä.

Oman jäätelökoneen edut

Jos haluat nauttia hyvää jäätelöä säännöllisesti ja haluat ehkä jopa luoda omia versioitasi, oman jäätelökoneen on käytännössä välttämätön hankinta. Kun olet hankkinut sen ja alat nauttia kotitekoisesta jäätelöstä, huomaat nopeasti koneen hyödyt. Hyvin harvat teollisesti valmistetut tuotteet voivat tehdä vaikutuksen juuri oikealla raaka-aineiden yhdistelyllä ja korkealla laadullaan. Mutta nyt kun voit vaikuttaa asiaan itse, voit sekoittaa kaikkein hienoimpia jäätelöversioita kotona olevalla edullisella jäätelökoneellasi ja hallita aina sitä, mitä jäätelössäsi on. Tämä ei ole mielenkiintoinen etu pelkästään jäätelöasiantuntijoille, vaan saattaa pelastaa koko kesän, etenkin allergikoiden kohdalla. Huonosti sopivat ainesosat voidaan helposti jättää pois, tai korvata vaihtoehtoisilla herkuilla. Tämä pätee tietysti myös vegaaneihin, joiden on käytännössä mahdotonta löytää heille sopivaa jäätelöä tavallisista jäätelöbaareista.

Jokainen, joka syö jäätelöä usein ja paljon, saa ennemmin tai myöhemmin jäätelökoneensa maksamaan hankintahintansa takaisin. Jäätelöbaarien ja -kioskien jatkuvasti kohoavien pallohintojen vuoksi säästö on heti ilmeinen, ja jopa verrattuna supermarketien korkealaatuisempiin jäätelöihin kotitekoinen jäätelö on yleensä halvempaa - ja laadultaan huomattavasti parempaa.

Luot vain oman suosikkijäätelösi itse omalla jäätelökoneellasi

Luovuudelle ei käytännössä ole rajaa, kun teet omia jäätelölajejasi. Kaikki mahdolliset hedelmät, marjat, pähkinät, suklaat, mutta myös vähemmän tavalliset mausteet ja muut ainesosat voidaan jalostaa herkulliseksi jäätelöksi jäätelökoneessa. Tietyt ohjeet perusainesosien oikeasta suhteesta ovat avuksi ensimmäisissä vaiheissa. Kun kokemusta kertyy, reseptejä voi sitten mukauttaa omiin mieltymyksiin. Herkullisia reseptejä kaikenlaisin muunnelmin löytää runsaasti internetistä. Pohjana käytetään yleisimmin kermaa, maitoa ja munankeltuaista. Sen mukaan, halutaanko kermaista jäätelöä, gelatoa, sorbettia tai muuta tyyppiä, säädetään ainesosaluetteloa vastaavasti.

Ylös