14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Öljytäytteinen lämmitin


Nopeaa lämpöä kaikkialle säästeliäällä, öljytäytteisellä lämmittimellä

Öljytäytteinen lämmitin on liikkuva lämmönlähde kylmiin tiloihin. Se on siis ihanteellinen ratkaisu kellaritiloihin, autotalleihin tai rakennusten runkovaiheessa käytettäväksi. Öljytäytteinen lämmitin on sähkölämmitin erityisen alhaisella virrankulutuksella. Siitä huolehtii sen lämmitysaine ja moderni ohjaus.

Öljytäytteisen lämmittimen toimintaperiaate

Lämpöpatterit ovat lämmittimiä nestemäisellä lämmitysaineella. Erityisen tunnettuja ovat vesitäytteiset lämpöpatterit. Öljytäytteisissä lämmittimissä on vesitäytteisiin verratuna se etu, että ne eivät voi ruostua sisältä päin. Lämmittimessä on lämmityssauva, joka lämmittää lämmitysainetta. Toivotun lämpötilan saavuttamisen jälkeen lämmitin kytkeytyy pois päältä. Öljy on siinä vaiheessa kuitenkin edelleen erittäin lämmintä ja säteilee pitkän aikaa lämpöään. Siten öljytäytteinen lämmitin on virrankulutukseltaan merkittävästi säästeliäämpi kuin säteilevä lämmitin.

Öljyradiot, konvektorilämmittimet ja infrapunalämmittimet toimivat tarkemmin sähkölämmittimien oppaassa Klarsteinilta.

Öljytäytteisen lämmittimen ohjaus

Myös edullisissa laitteissa on nykyään kattavia toimintoja lämmityksen mukavaan ohjaukseen. Niihin kuuluvat esimerkiksi seuraavat ominaisuudet:

  • LED-näytöt
  • ajastimet
  • termostaatti
  • puhallin

Näytöt kertovat sekä tämänhetkisen että toivotun lämpötilan. Siten käyttäjällä on aina tarkka käsitys lämmön kehityksestä. Integroidut ajastimet kytkevät öljytäytteisen lämmittimen päälle toivottuna kellonaikana. Se on erityisen käytännöllistä, kun haluaa esimerkiksi valmistella juhlatilaa.

Termostaatilla varustettu öljytäytteinen lämmitin säätelee lämpöään jatkuvasti. Mikäli huone viilenee liian voimakkaasti, lämmitin kytkeytyy termostaattikytkimen ansiosta taas päälle ja pitää siten lämpötilan tasaisena. Puhaltimella varustettu öljytäytteinen lämmitin sen sijaan levittää lämpöä erityisen nopeasti.

Öljytäytteinen lämmitin jatkuvassa käytössä?

Öljytäytteinen lämmitin soveltuu, samoin kuin kaikki muutkin liikuteltavat sähkölämmittimet, jatkuvaan käyttöön vain tietyin edellytyksin. Sen energiakustannukset ovat sähkölämmittimeksi verrattain alhaiset. Niitä ei kuitenkaan voi verrata kiinteästi asennettuun kaasu-, öljy- tai pellettilämmitykseen. Öljytäytteinen lämmitin on siksi järkevä valinta ennen kaikkea satunnaiseen käyttöön. Lämmittimen tehokkuus ja vaikuttavuus ovat parhaimmillaan hyvin eristetyissä tiloissa.

Konvektori vai öljytäytteinen lämmitin?

Konvektorit ovat koteloituja sähkölämmittimiä erityisellä muotoilulla. Ne ovat suurialaisia lämmittimiä, jotka synnyttävät niin kutsuttua konvektiovirtausta. Se lämmittää ilmaa, joka sitten nousee ylös. Lämmin ilma virtaa huoneen kattoa pitkin, kunnes se taas viilenee huoneen vastakkaisella puolella ja laskeutuu lattialle. Sieltä se vaeltaa taas takaisin konvektorille, missä se lämpenee uudelleen ja nousee taas ylös. Siten huoneilma lämpenee jatkuvasti lisää. Konvektori työskentelee suhteellisen hitaasti ja kuluttaa paljon energiaa. Se soveltuu ennen kaikkea suurehkoihin, suljettuihin tiloihin, joissa on hyvä eristys. Se ei kuitenkaan ole yhtä nopea ja liikkuva kuin öljytäytteinen lämmitin, joka synnyttää paremminkin täsmälämpöä nopeaan käyttötarpeeseen

Pienet öljytäytteiset lämmittimet

Pieni lämmitin on ihanteellinen ratkaisu silloin, kun tarvekin on pieni. Koska öljytäytteiset lämmittimet toimivat erityisen hyvin seisovaa lämpöä vastaan, ne soveltuvat hyvin täsmäsäteilyyn:

  • sängyille lämmittämättömissä tiloissa
  • harrastetilaan
  • pieneläinten häkkien ääreen
  • jalkojen lämmittämiseen seisomatyössä (vastaanottovirkailijat, baarimikot)

Öljytäytteinen lämmitin on äänetön, hajuton ja täysin turvallinen. Se on siispä ihanteellinen tilapäiseen käyttöön esimerkiksi messuilla, juhlissa tai hätätapauksissa.

Öljytäytteisen lämmittimen osto

Klarstein tarjoaa suuren valikoiman öljytäytteisiä lämmittimiä, joita voi ostaa verkkokaupastamme. Öljytäytteisen lämmittimen maksutapoihin kuuluvat Visa, PayPal ja etukäteismaksu. Öljytäytteiset lämmitimet asiakkaalle toimittaa DPD, ja ne ovat perillä muutamassa päivässä.

Ylös