14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kaasugrillit


Kuin loma omassa puutarhassasi: ulkogrilli tekee siitä täysin mahdollista

Muuratuista grilleistä on moneksi

Ulkogrillit ovat erittäin suosittuja etenkin kesällä. Niitä on myös saatavana monenlaiseen makuun. Kivestä valmistettu ulkogrilli on varmasti omassa puutarhassasi oikea katseenkääntäjä ja se kestää myös käytännössä ikuisesti. Nämä grillit ovat todellakin erityisiä ja ne on kehitetty erityisesti puutarha- ja grilliharrastajille. Vaikka muuratut grillit ovat hieman korkeampia kuin vastaavat ulkogrillit, ne tarjoavat useita etuja. Muurattu grilli on hiukan suurempi ja vaatii suhteellisen paljon tilaa verrattuna muun tyyppisiin grilleihin, mutta se on kuitenkin erityisen vakaa ja myös hyvin suojattu epäsuotuisilta sääoloilta. Jos haluat grillata usein, sinulla on suhteellisen suuri tontti ja tykkäät kutsua ystäviä puutarhajuhliin, on kivigrilli juuri sinua varten. Yksi sen eduista on sen perinteinen ulkomuoto, mutta myöskään grillillä valmistetun ruoan voimakasta tuoksua ei pidä unohtaa. Muurattu ulkogrilli sopii täydellisesti myös toscanalaiseen puutarhaan. Tällaisella grillillä valmistettu ruoka on kaikkein maukkainta ja se takaa myös ehdottomasti suosion naapuruston keskuudessa.

Perinteistä grilliauksen juhlaa hiiligrilleillä

Puuhiiligrillit ovat yleensä erittäin sopivia puutarhaan, koska ne symboloivat alkuperäistä grillaustapaa. Kun ulkogrilli täytetään puuhiilellä, grillattu ruoka saa erityisen tuoksun. Jos sinulla ei ole tilaa muuratulle grillille, kannattaa valita klassinen kannettava hiiligrilli. Ne voidaan viedä ulos sääolosuhteiden ollessa sopivia, mutta ne voidaan myös kätevästi varastoida uudelleen suojaan sateelta. Joissakin näistä grilleistä yhdistyvät hiiligrilli ja savustin. Niissä on useita tasoja, joten ne tarjoavat tarpeeksi tilaa runsasta grillijuhlaa varten. Pihvit, rapea makkarat, grillikyljet, kala tai vihannekset voidaan grillata herkullisesti hiilikäyttöisellä ulkogrillillä. Ulkogrilliä ostettaessa kannattaa huolehtia, että grilli on valmistettu vankasta materiaalista. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun grillin etuna on, että se on erityisen vakaa. Kiiltävä metalli antaa sille myös tyylikkään ilmeen. Teräksinen ulkogrilligrilli erottuu vankkuudellaan ja kestää myös huonoja sääolosuhteita. Toisin kuin muita hiiligrillejä, tätä ulkogrilligrilliä ei tarvitse viedä suojaan sateen tullen. Se ei ruostu, ja se voidaan puhdistaa helposti grillipesuaineella.

Helppoa ja nopeaa grillausta kaasugrillillä

Kaasugrillit ovat erittäin suosittuja. Vaikka jotkut vanhan koulukunnan grillaajat väittävätkin kaasugrillauksen vievän lajista hohdon, on tällaisissa grilleissä myös monia etuja. Kaasukäyttöinen puutarhagrilli ei tuota savua tai nokea, joten sen päästöt ovat paljon pienemmät, mikä miellyttää varsinkin naapureita. Puutarhan lisäksi se näyttää myös varsin hyvältä parvekkeella, eikä se tuota tuhkaa siivottavaksi. Ulkogrilliä harkitsevien on myös syytä huomata, että kaasugrilli lämpenee huomattavasti hiiligrilliä nopeammin. Kaasugrilli saavuttaa korkeimman lämpönsä todella nopeasti, eikä sen käyttöajalla ole rajoitteita kunhan kaasua riittää. Pieni kaasugrillien miinus on savuisen maun puute ruoassa, sillä monet grillauksen ystävät pitävät savun makua grillaamisessa avaintekijänä.

Lue lisää

Kaasugrillitesti Vertailu & opas | Klarstein

Ylös