14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

usein kysytyt kysymykset

Se, mikä vielä muutamia vuosia sitten tunnettiin pikemminkin kahviloista, ravintoloista ja jäätelökioskeista, on nykyään löytänyt paikkansa myös yksityiskodeista: kysymyksessä on espressokeitin. Siten voit valmistaa itsellesi erinomaisia italialaisia kahvierikoisuuksia ja koet luksusluokan nautintoja. Mutta mikä tekee keittimestä niin erityisen ja mitä kahvierikoisuuksia voit valmistaa sillä? Miten erilaiset laitteet eroavat toisistaan? Lue täältä kaikki tietämisen arvoinen.

Mikä on ominaista espressokeittimille?

Espressokeittimet tuovat ripauksen ylellisyyttä arkeemme, auttavat luomaan tyylikästä tunnelmaa ja ovat nykyään ehdoton osa hyvin varustettua keittiötä. Vastaavasti valikoimakin on suuri. Espressokeitin toimii siten, että kuumennettu vesi painetaan erittäin kovalla paineella, esimerkiksi 20 baaria, hienoksi jauhetun kahvijauheen läpi. Tärkeä osa rakennetta on tehokas pumppu. Laitteet soveltuvat myös kahvityynyille, useimmiten suodatinkahvalla varustetut mallit. Voit sen ansiosta nauttia milloin tahansa aromaattisen vahvan espressosi ja muita syvän täyteläisiä kahvierikoisuuksia. Espressokeittimet eroavat vesisäiliön koon puolesta. Kotelo koostuu esimerkiksi laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä.

Espressokeittimen osto - erilaiset tyypit ja ominaisuudet

Ratkaisevaa on paine, joka on useimmiten yhdeksän tai joskus jopa 15 - 20 baaria. Espressokeittimiä on saatavilla monissa malleissa ja erilaisilla varustuksilla. Thermoblock-järjestelmällä varustettu keitin, kuten Klarsteinin Pausa-espressokeitin, kuumentavat päälle kytkemisen jälkeen erittäin nopeasti ja taikovat oikeilla säädöillä erinomaista espressoa sekä maitoseosjuomia, kuten cappuccinoa ja latte macchiatoa. Tärkeää on, että laitteen teho vastaa omia vaatimuksiasi. Esimerkiksi Libeica-espressokeitin synnyttää voimakkaalla 1350 watin teholla ja 19 baarilla parhaita kahviaromeja.

Suodatinkahvalla varustettujen espressokeitinten erityisominaisuuksia ovat esimerkiksi:

  • soveltuu kahvijauheelle ja -tyynyille

  • vaahdotussuutin

  • irrotettava maitosäiliö

  • lämpötilan ja paineen näyttö

  • ylikuumenemis- ja ylipainesuojavarustus

  • kosketuspaneeli

  • LED-näyttö

  • kupinlämmitin yläosassa

  • pestävä tipparitilä

Espressokeittimen osto - mikä sen pitäisi olla?

Kun haluat ostaa espressokeittimen, sinun tulee ensin pohtia, haluatko valmistaa laitteella yksinomaan espressoa vai siinä sivussa myös kermaista maitovaahtoa. Miten monelle hengelle koneen pitäisi pystyä valmistamaan kahvijuomia samalla kerralla? Libeica-espressokeittimen kohdalla yksi vesisäiliön täyttö riittää noin kymmenelle kahvikupille, koska säiliön tilavuus on 1,8 litraa. Muutamien mallien kohdalla on mahdollista muuttaa painetta manuaalisesti. Nämä mallit on varustettu paineen näytöllä. Nautinnon kannalta on eduksi myös se, jos voit esilämmittää espressokupit valmiiksi. Kosketusnäytölliset ohjauspaneelit mahdollistavat helpon ohjauksen. Inspiroidu monipuolisesta valikoimasta.

Usein kysyttyä

Mikä on espressokeitin ja miten se toimii?

Suodatinvarrellinen keitin, jolla voit valmistaa käden käänteessä espressoa ja muita vahvoja, kofeiinipitoisia erikoisuuksia, lämmittää veden ja puristaa sen kovalla paineella kahvijauheen läpi. Pumpun laatu vaikuttaa kahvin makuun merkittävästi.

Mitkä ominaisuudet ovat tarpeellisia suodatinvarrelliselle espressokeittimelle?

Hyvissä malleissa voit asettaa suodatinvarteen myös kahvityynyjä. Lisäksi hyödyllisiä ovat vaahdotussuodattimet, irrotettava maitosäiliö, lämpötilan ja paineen näyttö, ylikuumenemis- ja ylipainesuojavarustus, kosketuspaneeli, LED-näyttö ja kupin lämmitin.

Mitkä kahvipavut soveltuvat parhaiten espressokeittimeen?

Maku, paahtoaste ja pavut ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat espresson laatuun. Tummemmissa paahtoasteissa on täyteläisempi maku. Se sopii täydellisesti espresson valmistukseen. Vaaleita paahtoasteita käytettäessä espressosta tulee laihaa ja se maistuu todennäköisesti karvaalta. Robusta- ja Arabica-pavut sopivat mainiosti. Tarvitset espressoon normaalia kovemman paineen ja lyhyemmän haudutusajan vuoksi hienommaksi jauhettua kahvijauhetta.
Ylös