14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Biotakka


Koristeellista lämpöä biotakalla

Biotakka on turvallinen ja erittäin koristeellinen lämmönlähde asuntoosi. Sen ulkonäkö luo todellisen kohokohdan olo- tai ruokailuhuoneeseen, ja se ihastuttaa savuttomilla, keltaisilla liekeillään.

Biotakan toimintaperiaate

Etanolilla toimiva takka koostuu ruostumattomasta teräsastiasta, säiliöstä ja suojaavasta lasilevystä. Liekki palaa aina astian asettamissa rajoissa, joten biotakoista löytyy monia eri toteutusversioita. Tätä koristeellista lämmityselementtiä on saatavilla seuraavissa versioissa:

  • pöytätakka
  • vapaasti sijoitettava biotakka
  • seinälle kiinnitettävä biotakka

Etanolilla toimivat pöytätakat ovat niin kevyitä ja kompakteja, että ne voi sijoittaa pöydälle. Lämpöä kestävän ja hyvin eristetyn jalan ansiosta lämpö ei siirry takasta pöytälevyyn. Pöytätakat tarvitsee sitä vastoin suojata ensisijaisesti kaatumiselta. Lemmikit ja temmeltävät lapset täytyy siksi pitää loitolla pöytätakoista. Pöytätakoilla on ennen kaikkea sisustuksellinen funktio. Vapaasti sijoitettavat biotakat ovat olohuoneen optinen kohokohta. Ne levittävät ennen kaikkea syyskuukausina miellyttävää kotoisuutta. Erityisen mainio etu on se, että etanoliliekki palaa savuttomasti. Seinälle kiinnitettävät biotakat ovat erityisen turvallisia, koska ne eivät voi kaatua.

Biotakan käyttö

Biotakat ovat ennen kaikkea koristeellisia elementtejä. Ne tarjoavat avotulen miellyttävää, lämminhenkistä loimua. Rakenteellisten ratkaisuiden ansiosta liekit on suojattu äärimmäisen hyvin leviämiseltä. Polttogeeliä tai -tahnaa käyttämällä voi entisestään pienentää tulen leviämisen vaaraa kaatumisen sattuessa. Nämä palomateriaalit muodostavat kuitenkin savua ja hajua, joten niiden käyttöä tulee harkita tarkoin. Biotakka soveltuu kuitenkin heikosti huoneen konkreettiseen lämmittämiseen. Sen huonoin puoli on suuri hapen tarve: biotakka kuluttaa tunnissa yhtä paljon hengitysilmaa kuin 16 aikuista. Sen vuoksi biotakan synnyttämä lämpövaikutus katoaa, koska huonetta on tuuletettava säännöllisesti. Tilojen taloudelliseen lämmitykseen Klarstein tarjoaa lukemattomia paremmin soveltuvia ratkaisuja.

Ympäristöystävällistä käyttöä bioetanolilla

Etanoli on aivan tavallista, puhdasta alkoholia. Sitä syntyy hedelmien käymisessä. Bioetanolia valmistetaan erityisen hellävaraisesti, ja se on kaiken lisäksi täysin CO²-neutraalia. Biotakka tarjoaa siksi nautintoa silmille hyvällä omatunnolla. Jalallisena versiona biotakka on erityisen koristeellinen lisä olohuoneeseen, jossa se huokuu miellyttävää hyvän olon tunnelmaa.

Biotakan osto Klarsteinilta

Klarsteinilla on tarjolla runsas valikoima tästä koristeellisesta lämmityselementistä. Jokainen tuote on TÜV-/GS-testattu, joten ne tarjoavat maksimaalista turvallisuutta. Mukana toimitettavat asennus- ja käyttöohjeet selkeyttävät tuotteen turvallista käyttöä. Yksityiskohtainen yleiskatsaus Klarsteinin lämmityslaitteista löytyy sähkölämmityksen oppaasta.

Turvallista yhteistyötä biotakan kanssa

Kun noudattaa kaikkia ohjeistuksia, biotakan käyttö on täysin harmitonta ja turvallista. Biotakan tapauksessa kyse on silti kaikesta huolimatta avoimesta tulisijasta. Suosittelemme sen vuoksi pitämään soveltuvat sammutusvälineet käden ulottuvilla aina biotakkaa poltettaessa. Huom! Vesi ei sovellu etanolitulen sammuttamiseen, vaan se on päin vastoin vaarallista! Kun liekki joutuu kosketuksiin veden kanssa, se leviää entisestään. Etanolitulen nopeaan ja turvalliseen sammutukseen parhaita materiaaleja ovat sammutuspeite tai vaahtosammutin. Sammutuspeitteet ovat ihanteellinen palontorjuntaväline myös keittiössä. Tuleen syttyneet friteerauskeittimet ja paistinpannut saadaan yhtä lailla nopeasti ja turvallisesti hallintaan tällä käytännöllisellä apuvälineellä.

Ylös