14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Lämpöpuhallin nopeaan, miellyttävään lämpöön

Lämpöpuhaltimet ja säteilylämmittimet ovat ihanteellisia lyhytaikaisen lämmön luomiseen. Niitä käytetään sisätiloissa, joissa ei ole lämmitystä, tai tilapäisenä, nopeana lämmönlähteenä asuin- ja työskentelytiloissa. Puhaltimen ja säteilimen olennainen ero on lämmön luomistapa: säteilimet säteilevät, kuten jo nimikin kertoo, lämpöaaltoja suoraan ympäristöönsä, puhaltimet taas lämmittävät niiden sisään ympäristöstä imettyä kylmää ilmaa ja luovuttavat lämmitetyn ilman tuulettimen kautta takaisin huoneeseen.

Lämpöpuhaltimen osto - mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

  • Käyttö: ne soveltuvat liikkuviksi lämmönlähteiksi sisätiloihin, ja yleensä ne eivät sovellu jatkuvaan käyttöön. Ne sijoitetaan mielellään asuintiloihin, esimerkiksi väliaikaiseksi lämmönlähteeksi kylpyhuoneeseen, harrastehuoneeseen tai olohuoneeseen, jotta ei tarvitse jäätyä viileinä aamun tai illan tunteina, mutta ajallisesti ei ole järkevää käynnistää pysyvää lämmitysjärjestelmää.
  • Ominaisuudet: laadukkaat säteilimet ja tuulettimet on TÜV-testattuja, niissä on useita lämmitysportaita ja ne on varustettu ylikuumenemissuojalla. Moderneja versioita voi ohjata mukavasti kaukosäätimellä. Varustuksesta riippuen tarjolla on valinta eri lämmitysportaiden väliltä tai laitteeseen on integroitu lämpötilan mukaan ohjautuva säätely. Myös ajan ohjelmointi on joissain malleissa mahdollista.
  • Muotoilu: varustuksen ja tehon lisäksi muotoilu on yksi valintaan vaikuttava kriteeri. Lämmityslaitteita on saatavilla esteettisesti kapeissa tornimalleissa, mikä säästää erityisen hyvin tilaa. Ne voi integroida tyylikkäästi kaikkiin sisustuksiin. Muillakin ulkonäköratkaisuilla on kuitenkin oma viehätysvoimansa, esimerkiksi ympäriinsä lämmittävät säteilimet pyöreällä rakenteella, joka luovuttaa lämpöä kaikkiin suuntiin. Toiset mallit voi sijoittaa siten, että ne on suunnattu suoraan lämmitettävää aluetta kohti.

Sähköinen lämpöpuhallin ja keraaminen lämpöpuhallin

Molempien toimintaperiaate on sama: ympäröivä kylmä ilma imetään laitteeseen, lämmitetään integroiduilla vastuksilla ja lämmin ilma luovutetaan lämpöpuhaltimen kautta. Sen vuoksi laite pyörittää ympäröivää huoneilmaa, mikä voi olla epäedullista allergikoille. Tällä tavoin laitteeseen päätynyt pöly joutuu sähkölämmittimen vastuksiin, ja hiukkaset palavat siellä. Se voi johtaa hienoiseen hajun muodostumiseen. Moderni vaihtoehto on keraaminen lämpöpuhallin, jonka vastukset lämpenevät vähemmän. Ne ovat sähköisiä lämpöpuhaltimia kalliimpia hankkia, mutta niiden lämpöteho on parempi, ja ne sopivat paremmin allergikoille. Tilapäiseen, satunnaiseen käyttöön ja nopeaan, liikkuvaan lämpöön käytetään sitä vastoin mieluusti sähkölämmitintä.

Sähköinen säteilylämmitin

Lämpöpuhaltimiin verrattuna sähköisten säteilylämmitinten äänitaso on hiljaisempi. Ne eivät lämmitä ilmaa, vaan säteilevät lämpöä suoraan ympäristöönsä. Siten säteilyn alueella olevat esineet, kuten huonekalut, lämpenevät ja luovuttavat puolestaan lämpöä eteenpäin. Lämpöä alkaa syntyä välittömästi laitteen päälle kytkemisen jälkeen. Sähköiset säteilylämmittimet ovat pidettyjä lisälämmönlähteinä ja välikausien aikaisessa käytössä. Samoin kuin puhaltimet, ne ovat joustavasti sijoitettavissa ja tulevat hyvään käyttöön, kun toivotaan pikaista lämpöä, esimerkiksi kylpyhuoneessa, hoitopöydällä, lyhyeen aamulämmitykseen, asuntoautossa, pihamökissä, puutarhamajassa, verstaalla, autotallissa, kellarissa tai harrastehuoneessa. Säteilimet aiheuttavat kuitenkin lämpöä synnyttäessään ilman liikettä välittömässä läheisyydessään, minkä vuoksi lyhyinä käyttöhetkinä ei voi välttyä pölyn pyörimiseltä. Pidemmässä käytössä lämpötilaohjatut laitteet huolehtivat lähes muuttumattomana pysyvästä, miellyttävästä lämmöstä.

Ylös