14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Matkajääkaapit ja pakastearkut: luotettavaa virkistävänä pitoa elintarvikkeille ja juomille

Kompakti, sähköinen matkajääkaappi, pakastearkku tai pakastekaappi: ne kaikki ovat välttämättömiä apureita matkalla ja kotona juomien tai elintarvikkeiden tarjoiluun raikkaana viikko-ostosten jälkeen tai varastointiin ennen varsinasita käyttöä. Kompaktit mallit, kuten retkeilyyn suunniteltu matkajääkaappi, voivat lisäksi tarjota lisää joustavuutta reissuun - kunhan sähkökäyttöisen matkajääkaapin omat vaatimukset tulevat todellakin täytetyiksi.

Tyypit ja versiot: monia mahdollisuuksia, kun haluat ostaa matkajääkaapin virralla tai pakastearkun

Jäähdyttävät laitteet voi jakaa kahteen versioon: yhtäältä sellaisiin, jotka toimivat esijäähdytetyillä kylmävaraajilla, ja toisaalta sellaisiin, joissa on virtaliitäntä ja jotka sen myötä vaativat aktiivisen virtalähteen toimiakseen. Lisäksi on yleistä, kuten käsitteet jo kertovat, erotella pakastus- ja viilennystoiminnot toisistaan.

Sähköllä toimivissa, pienissäkin pakastearkuissa on vielä sisäänrakennettu lämpösähköinen jäähdytysaggregaatti, joka toimii perusperiaatteeltaan aivan samoin kuin suurten jää- tai pakastekaappien vastaavat. Ne voi kytkeä 12 voltin virransyöttöön autossa tai matkailuautossa tarpeen tullen AC/DC-adapteria käyttäen. Jos haluat ostaa matkajääkaapin, joka on jatkuvassa käytössä, suosittelemme mallia, joka hyödyntää absorptiotekniikkaa. Ne työskentelevät energiatehokkaasti ja hiljaisesti, minkä lisäksi joitain malleja voi käyttää myös kaasulla, mikäli lähettyvillä ei ole kerrassaan saatavilla aktiivista virransyöttöä.

Ominaisuudet ja perusvarusteet - pienestä matkajääkaapista suureen pakastearkkuun

Olennaisessa osassa ostopäätöstäsi tulee olla se, mitä tuotetta ja miten paljon haluat tarkalleen ottaen säilyttää matkajääkaapissa. Suuremmat versiot, kuten 30 litran matkajääkaappi, vakuuttavat myös perhe- ja ryhmäretkillä, joille taas pienemmät versiot 12 tai 14 litralla eivät tarjoa riittävästi tilaa.

Lisäksi on välttämätöntä huomioida jäähdytyksen kesto ja teho. Kompaktit, passiivisesti jäähdytetyt matkajääkaapit pystyvät tavallisesti ylläpitämään niissä säilytettävien tuotteiden lämpötilan 4 - 120 tuntia. Sellaisissa, jotka ovat verkkovirrasta riippuvaisia, vallitsee jatkuva jäähdytys. Jäähdytysteho on normaalisti 13 - 22 °C ympäristön lämpötilasta riippuen, eli mainittu arvo on siis yhteydessä ympäristön lämpötilaan. Jos nukkuu matkailuautossa pakastearkun vieressä, pitää lisäksi kiinnittää huomiota mahdollisimman hiljaiseen äänitasoon. 30 desibelin mallit ovat valmiiksi suhteellisen hiljaisia, sillä kyseinen äänitehotaso vastaa suunnilleen kuiskaamista.

100 litran pakastearkku saavuttaa luonnollisesti paljon alhaisempia lämpötiloja kuin matkajääkaapit. Lisäksi sellaisissa malleissa voi olla käytännöllisiä toimintoja, muun muassa alhaisen jään muodostuksen tai jään muodostuksen estämisen. Molemmat vähentävät lisäksi jään muodostumista sisäseiniin ja huolehtivat siten siitä, että voit varmasti käyttää koko sisätilaa varastoitaville elintarvikkeille. Suuremmalla tilavuudella varustettuja malleja voi käyttää myös kodin keittiössä joko ykkös- tai kakkospakastimena. Keski- ja pitkäikaiseen säilytykseen, ennen kaikkea perhetalouksissa, suositellaan malleja, joissa on suuri käyttötilavuus.

Mihin sinun pitäisi kiinnittää huomiota matkajääkaapin ja pakastearkun ostossa?

Varmista, että molemmat tarjoavat riittävästi säilytystilaa tarpeisiisi nähden. Pohdi lisäksi, ennen kaikkea reissun päällä, miten jatkuva energiansyöttö on varmistettu. Mikäli etsit kompaktia kakkoslaitetta kotisi keittiöön, kellaraiin tai esimerkiksi vierashuoneeseen, on ilman muuta hyvä kiinnittää erityishuomiota laitteen ulkonäköön. Myös siinä suhteessa sinua odottaa suuri valikoima: ajattomasti ja hillitysti muotoilluista laitteista aina värikylläisiin malleihin, jotka herättävät jopa vähän retrotunnelmaa.

Usein kysytyt kysymykset

Missä ympäristön lämpötiloissa voi käyttää matkajääkaappeja ja pakastearkkuja?

Kiinnitä tässä asiassa huomiota tuotesivun tarjoamiin tietoihin. Suurinta osaa pakastekaapeista voi käyttää ympäristön lämpötiloissa 16 - 38 °C - minkä ansiosta valinnassa ei pitäisi olla mainitsemisen arvoisia rajoituksia ilmastollisia äärialueita lukuun ottamatta.

Miten sähkökäyttöinen matkajääkaappi on rakennettu sisältä?

Kompakteissa matkalaitteissa on yleensä vain yksi lokero, mutta niissä voi mahdollisesti olla kuitenkin joustavasti käytettäviä tasoja. Kotiin tarkoitetuissa malleissa on usein kaksi tai useampi lokero, vaikka kyseessä olisi kompaktikin malli.

Voivatko matkajääkaapit pitää myös ruokia lämpiminä?

Se on mahdollista vain silloin, jos mallissa on lämpimänäpitotoiminto - mikä ei kuitenkaan ole standardi. Lämpimänäpitotoiminto on reissussakin suuri apu, kun esimerkiksi esivalmisteltuja ruokia täytyisi pitää vielä lämpimänä matkailuautossa.
Ylös