Ich habe dieses Gerät etwa 1,5 Monate täglich benutzt. Mit Induktion koche ich seit ca 8 Jahren. Grundsätzlich funktioniert das Teil. Wenn man genauer hinsieht, entdeckt man leider mehrere große Probleme: - der Lüfter ist unangenehm laut(könnte ich mit leben) - die Induktionsspule ist zu klein, deswegen werden Pfannen zum Rand nicht warm (auch bei längerer Vorwärmzeit) siehe Bild eines Eierkuchen, Schnitzel aus der Oberschale waren nicht im ganzen zu garen und mussten geteilt werden -die Temperatursteuerung ist sehr ungenügend. Bei allen Induktionsplatten (prinzipbedingt) wird durch pulsierendes Ansteuern die Leistung angepasst. Leider ist diese Anpassung hier so, daß Flüssigkeiten immer zwischen kochen und nicht mal sieden schwanken. Der Hersteller sollte die Taktung deutlich verkürzen, damit das Gerät nutzbar wird. So spritzt beim leichten Kochen immer in fünf Sekunden Intervallen Flüssiges unterm Deckel hervor und versaut die Kochstelle. Außerdem kann man dadurch alle Prozesse bei denen wenig Temperatur nötig ist abhaken ( zB Zwiebeln glasig schwitzen) - sobald man eine Pfanne oder einen Topf nur leicht anhebt bemerkt die Kochplatte das und gibt ein Geräusch aus. Wer schon mal das Piepen eines Radladers auf einer Baustelle beim rückwärts fahren gehört hat,... Fazit: Wenn man diese optisch und verarbeitungstechnisch tolle Gerät also wirklich zum umfänglichen Kochen verwenden möchten, rate ich von einem Kauf ab. Zum Nudeln Kochen und Fertigsoße Aufwärmen reicht's natürlich. PS. Ich hatte vor Jahren eine 20€ Induktionsplatte die besser funktioniert hat. Gruß an alle,die noch täglich frisch kochen, guten Appetit!
Käytin tätä laitetta päivittäin noin 1,5 kuukautta. Olen kokannut induktiolla noin 8 vuotta. Periaatteessa osa toimii. Tarkemmin katsomalla huomaa valitettavasti useita suuria ongelmia: - tuuletin on epämiellyttävän kova (saa kyllä elää sen kanssa) - induktiokela on liian pieni, minkä vuoksi pannut eivät lämpene reunaan (ei edes pidempi esilämmitysaika) katso kuva pannukakusta, ylemmästä kuoresta valmistettua šnitseliä ei voitu keittää kokonaisena ja se piti jakaa - lämpötilan säätö on erittäin riittämätön. Kaikilla induktiolevyillä (periaatteesta johtuen) tehoa säädetään sykkivällä ohjauksella. Valitettavasti tämä mukautuminen tässä on sellainen, että nesteet vaihtelevat aina kiehumisen ja edes kiehumisen välillä. Valmistajan tulee vähentää kellotaajuutta merkittävästi, jotta laitetta voidaan käyttää. Esimerkiksi kevyen kypsennyksen aikana kannen alta roiskuu aina viiden sekunnin välein nestettä ja sotkee keittotason. Voit myös rastittaa kaikki vähän lämpötilaa vaativat prosessit (esim. sipulien hikoilu läpikuultavaksi) - heti kun nostat pannua tai kattilaa vain hieman, keittolevy huomaa tämän ja antaa ääniä. Jokainen, joka on koskaan kuullut pyöräkuormaajan piippauksen rakennustyömaalla peruutettaessa... Johtopäätös: Jos todella haluat käyttää tätä visuaalisesti ja teknisesti loistavaa laitetta laajaan ruoanlaittoon, en suosittele ostamaan sitä. Tietysti se riittää pastan keittämiseen ja valmiin kastikkeen lämmittämiseen. hp Minulla oli vuosia sitten 20 euron induktiolevy, joka toimi paremmin. Tervehdys kaikille, jotka vielä tekevät ruokaa joka päivä tuoreena, hyvää ruokahalua!