14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Hiiligrillit, Smoker & Pizza uunit


Pizzauuni, savustin, hiiligrilli ja muut: valmista herkut itse

Mitä olisikaan kesä ilman grilliä, juhlat ilman pizzaa ja makkarat ilman savuaromia? Korkealaatuisilla laitteillamme voit taikoa herkullisia ruokia milloin tahansa. Kodikas tunnelma, tilaisuus mukavaan jutusteluun ja aikaa nauttimiseen tulevat kuin kaupan päälle. Niin vakuuttuneet tekijät kuin satunnaiset kokitkin löytävät laajasta valikoimastamme takuulla sopivan laitteen, jonka avulla herkuttelu onnistuu tulevaisuudessa entistä useammin.

Todellisille faneille: pizzauuni kotiin

Tiedätkö, mikä on herkullisen pizzan salaisuus? Ainutlaatuisesta makunautinnosta eivät huolehdi ainoastaan taikina ja päälliset. Myös lämpötila on yhtä tärkeä. Tavallisessa uunissa sitä on vaikea saavuttaa. Pellettiuunimme puolestaan saa aikaan tarvittavan kuumuuden, jossa pohjasta tulee rapea ja päällinen pysyy mehukkaana. Pelleteillä toimiva pizzauuni ei vaadi sähköä, joten voit ottaa sen käyttöön missä tahansa. Integroitu lämpömittari näyttää, milloin voit aloittaa paistamisen.

Paras maku syntyy, kun pizzauuni lämmitetään puulla, olipa kyseessä sitten pizza, leipä, lasagne tai vihannekset... Luonnollisuuden lisäksi oikea lämpötila on tärkeä. Pizza tulee valmistaa – päällisestä riippuen – 350–400 °C:ssa, kun taas leipä valmistetaan useimmiten 180–220 °C:ssa. Jokaisella ruoalla on siis yksilöllinen paistolämpötila ja -aika. Kun pizzauunia käytetään ulkona, pizza on valmis yleensä 2–4 minuutissa, kun taas leipä tarvitsee noin 40–50 minuutin paistoajan.

Hiiligrilli: uudelleentulkittu klassikko

Mitä olisikaan pihakeittiö ilman hiiligrilliä? Yksinkertaisten, tavanomaisten mallien kanssa meidän malleillamme on yhteistä enää ainoastaan lämmitysmenetelmä. Pallogrillissämme on tilava grilliritilä. Se on kannellinen hiiligrilli, jonka lämmönkehitystä voi säädellä päälle kytkettävän ilmastoinnin avulla. Tällä hiiligrillillä grillaaminen on puhdas tapahtuma: rasvankeruuastia estää putoavan rasvan sekoittumisen hiiliin. Hiilten tuhka päätyy irrotettavaan hiiliastiaan, jonka voi tyhjentää helposti kun grilli on jäähtynyt.

Kamado-grilli on todellinen keksintö. Sen erikoisuus on keramiikkakupoli. Keramiikka varaa lämpöä erinomaisesti ja vapauttaa sitä tasaisesti pitkän ajan kuluessa. Kamado-grilli saavuttaa todella kuuman lämpötilan uskomattoman vähällä määrällä polttomateriaalia. Kupolimaisen muodon ansiosta syntyy lämpöimu, jota säädetään tuuletusraon avulla. Sen vuoksi tämä hiilillä toimiva, täydellinen grilli sopii myös kypsentämiseen, leipomiseen ja savustamiseen. Mallista riippuen hiiligrillissä on myös kätevät sivupöydät. Niille voit laskea grillausvälineet, mausteet, kastikkeet ja mitä ikinä tarvitsetkaan grillaukseen.

Jos haluat ostaa meiltä hiiligrillin, voit valita erilaisten materiaalien välillä. Valikoimassamme on ruostumattomasta teräksestä valmistettuja hiiligrillejä, kuumia lämpötiloja kestävällä pinnoitteella varustettu grilli, joka on myös säänkestävä, sekä eri värivaihtoehdoissa saatavilla oleva keramiikkagrilli. Suurten liha-annosten ystävät löytävät valikoimasta myös erikoisuuksia, kuten varrasgrillin. Niitä on erilaisia, joten voit tilata juuri sinun tarkoitukseesi sopivan vaihtoehdon.

Itse pyydystetty kala, kotitekoiset makkarat, juusto ja paljon muuta: savustimessa saat niihin täydellisesti sinun makuusi sopivan aromin. Myös vegaanit ja kasvissyöjät arvostavat savuaromia, joka antaa hienostuneen viimeistelyn herkullisin reseptein valmistetulle tofulle ja vihanneksille. Ikkunalliset mallit tarjoavat jopa mahdollisuuden katsella savustetun ruoan valmistumista. Voit valita varustuksen makusi mukaan: tasot, astiat ja ripustuskoukut kuuluvat tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Irrotettavat ritilät helpottavat puhdistusta. Irrotettavia ovat myös keruuastiat, joihin savustuksessa syntyvät nesteet ja rasva kertyvät. Integroiduilla lämpömittareilla varustetuissa malleissa voit tarkkailla lämpötilaa avaamatta ovia. Se ehkäisee lämpötilan ja savun menetystä, eikä savustusprosessi keskeydy. Tuuletusluukkujen avulla voi hallita hiiligrillin savun tiheyttä. Ja jotta savustaminen onnistuisi niin, että turvallisuus on taattu, savustusuuneja tulee käyttää ainoastaan ulkona. Asiaankuuluva merkintä löytyy myös jokaisesta mallista.

Savustin: hiiligrillien kuningas

Hiiligrillien kuningas on epäilemättä savustin, eli BBQ smoker, jossa grilliruoka ei niinkään grillaannu, vaan ennemminkin kypsyy ja savustuu. Polttomateriaalina käytetään puuta, puuhiiltä ja brikettejä. Smoker sopii klassiseen grillaukseen ja ruokien savustamiseen. Valmistus kestää yleensä pidempään kuin muilla hiiligrilleillä, etenkin kun käytetään matalaa lämpötilaa. BBQ-fanit saavat kuitenkin kunnon kompensaation savuisen makuisesta lihasta, joka on erityisen mureaa pidemmän valmistusajan ja epäsuoran grillauksen vuoksi.

Jos käytät BBQ smokeria ensimmäistä kertaa, sinun tulisi valmistaa smoker siihen esimerkiksi kuumentamalla se kerran ilman elintarvikkeita. Tämä tärkeä käytäntö pidentää savustimen käyttöikää. Smokerin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista verrattuna muihin grillityyppeihin on sen erilliset poltto- ja kypsennyskammiot. Tällä rakenteella on lukuisia etuja:

  • Elintarvikkeet eivät voi palaa, sillä ne eivät pääse suoraan kosketukseen liekkien kanssa.
  • Valmistus on mahdollista myös matalilla lämpötiloilla.
  • Epäsuora grillaus, keittäminen ja savustaminen
  • Tippuva rasva ei voi syttyä palamaan, mikä voisi aiheuttaa haitallisia höyryjä.
  • Grillattavaa ruokaa ei tarvitse kääntää.
  • Liha pysyy pehmeänä ja mehukkaana.

  • Ylös